1

Ontdek het sultanaat Oman

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 4.090/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Transfers bij aankomst & vertrek
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek betoverend Oman tijdens een 8-daagse fly & drive! Van de levendige markten in Muscat tot de adembenemende Wadi Bani Khalid en de mooie zandduinen in de Wahiba woestijn, elke dag onthult een prachtig stukje natuur! Of je nu de oude charme van Nizwa verkent, de verlaten dorpjes of geniet van de kustpracht van Sur, deze reis belooft een onvergetelijke mix van cultuur, avontuur en natuurlijke schoonheid.

DAG 01 | Brussel – Muscat

Tijd voor vertrek! Je vliegt vandaag naar de levendige stad Muscat. Na je aankomst op de internationale luchthaven, haal je de sleutels van je huurwagen op en start je ontdekkingsreis door dit verleidelijke land. Vanavond rijd je naar je stadshotel waar je overnacht.

DAG 02 | Muscat (O)

Start je dag in Muscat met een bezoek aan de majestueuze Sultan Qaboos Grand Mosque en het Bait Baranda museum, waar de geschiedenis van Oman tot leven komt. Verken het oude Muscat met zijn imposante forten, het koninklijke Al Alam Paleis en duik in de cultuur bij Bait Al Zubair Museum. Sluit je dag af met een wandeling door de kleurrijke soek van Muttrah.

DAG 03 | Muscat – Nizwa (O)

Je verlaat de hoofdstad voor het binnenland en rijd door het betoverende landschap naar Nizwa. Hou onderweg even halte bij de ruïnes van het dorpje Birkat Al Mouz omgeven door bananenplantages.  Bezoek het 17e-eeuwse fort en geniet van het meesterschap van de lokale handwerkers in de souk. Niet ver van Nizwa kan je het imposante Jabrinkasteel bezoeken en een fotostop maken bij het Bahla Fort. Of verken de palmoases van Al Hamra en eindig je dag met een bezoek aan het dorp Misfah, waar je de eenvoudige charme van het Omani dorpsleven ontdekt. Je overnacht in Nizwa.

Superior

Antique Inn

DAG 04 | Nizwa – Wahiba (O,D)

Na een rustige ochtend om nog wat rond te kuieren in Nizwa, reis je verder naar de groene oase van Wadi Bani Khalid waar je geniet van de schilderachtige landschappen en enkele mooie wandelingen kan maken. In de loop van de namiddag zet je koers richting de Wahiba-woestijn. Hier laat je de huurwagen even achter en word je met een 4x4-naar je woestijnkamp gebracht. Geniet van de mooie zonsondergang, exploreer de duinen en overnacht na een heerlijk traditioneel diner in het kamp onder de onmetelijke sterrenhemel.

DAG 05 | Wahiba Sands – Sur (O)

Na een avontuurlijke nacht in de woestijn, zet je koers naar het kuststadje Sur. Dompel je onderweg nog even onder in een vleugje geschiedenis bij je bezoek aan de ronde kateelburcht van Jalan Bani bu Hassan, met zijn imposante muren. Aangekomen in de oude stad Sur kan je een kijkje nemen bij de scheepswerven waar al eeuwenlang traditionele dhows worden gebouwd. Ontdek langs de kustlijn de hoge kliffen en pittoreske vissersdorpjes. Overnacht vanavond in Ras Al Jinz, waar je de unieke kans hebt om 's nachts zeeschildpadden te observeren.

DAG 06 | Sur – Muscat (O)

Volg na je ontbijt de kust terug richting Muscat. Onderweg zijn een stop in het vissersdorpje Quriyat en bij de Bimah sinkhole zeker de moeite waard. Het zinkgat is een uniek natuurverschijnsel waar een deel van de berg is ingestort en gevuld met zeewater. Voor je terugkeert naar Muscat, maak je nog een tussenstop in Qalhat, een historisch stadje dat ooit een belangrijke rol speelde in de handelsroutes van de Indische Oceaan. Hier kun je de resten van de oude stad bewonderen, waaronder het koepelloze mausoleum van Bibi Maryam. Je overnacht opnieuw in Muscat.

DAG 07 | Muscat - Brussel (O)

Je reis door Oman eindigt waar hij begon, in de boeiende stad Muscat. Je geniet nog van een rustige dag. In de late avond rijd je terug naar de luchthaven waar je de huurwagen aflevert vooral een nachtvlucht terug te nemen naar Brussel.

DAG 08 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je ontdekking van Oman.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.090

per persoon

Deluxe

€ 4.790

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Turkish Airlines in de Q-klasse, luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden en transfers volgens programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, alle vermelde bezoeken met lokale Engelssprekende gids, binnenlandse vluchten. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.