1

Rondreis Australië: Best of the West

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 6.995/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

West Australië is een parel die vaak vergeten wordt. Deze regio heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is om alles in een reis te doen. Tijdens deze selfdrive verken je al een stukje van deze onontgonnen parel. Je volgt de coral coast en ontdekt interessante rotsformaties, een reef dat de competitie aan kan met het Great Barrier Reef en een dierenleven dat je dag in dag uit verrast. Nog niet genoeg van het Westen? Zet je route dan verder tot in Darwin.

DAG 01 | Brussel – Perth

Klaar voor jouw reis naar Australië? Vandaag vertrek je vanuit Brussel. Het is een lange reis naar de andere kant van de wereld, dus voor wie deze graag wilt onderbreken zijn er heel wat stopover mogelijkheden, vraag ernaar.

DAG 02 | Perth

Je komt ’s avonds aan in Perth, de hoofdstad van Western Australia en meteen ook de zonnigste van Australië. Een stad waar heel wat te beleven valt, van kunst en cultuur tot culinaire ervaringen. Geniet even van de rust na een lange vlucht.

DAG 03 | Perth (O)

Vandaag heb je een vrije dag om Perth te verkennen. Voor wie liever de stad uittrekt, vind je op een steenworp heel wat mogelijkheden. Op twintig minuten ben je aan de schitterende Sunset Coast, in Fremantle en Walyalup, op een halfuur sta je tussen de wijngaarden en op een klein uur sta je midden in de natuur in de Perth Hills.

DAG 04 | Perth: Rottnest Island

Vandaag ga je naar Rottnest Island alias Wadjemup, de Noongar (aboriginal) naam van het eiland. Het eiland is omringd door desolate stranden, verkeersvrije straten en is dé thuisbasis van de wereldberoemde quokka's. Tijd voor een selfie met deze schattige diertjes.

DAG 05 | Perth – Cervantes

Vandaag start je roadtrip doorheen West Australië, je volgt de komende dagen de Coral Coast Highway! Je route brengt je noordwaarts naar Cervantes, een stadje dat gekend is voor haar kreeften. Een bezoek aan de lobster shack is dan ook een must! Het stadje is bovendien de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Pinnacles Desert, met zijn spitse kalkstenen rotsformaties.

DAG 06 | Cervantes – Kalbarri

Vandaag staat er een stevige rijdag op het programma naar Kalbarri. Onderweg kan je heel wat mooie pauzes inlassen waaronder het spectaculair roze meer bij Hutt Lagoon. Na de lange rit komt je aan in Kalbarri, een interessante plek met meer dan 183.000 hectare aan nationaal park, miljoen jaar oude rivierkloven, dramatische rotsformaties aan de kust en een caleidoscoop van wilde bloemen.

DAG 07 | Kalbarri – Monkey Mia

Vandaag rijd je vanuit Kalbarri naar de beroemde Shark Bay World Heritage Area (Gathaagudu). Stop onderweg bij Hamelin Pool, waar je 's werelds grootste en oudste levende fossielen op aarde vindt. De Denham-Hamelin Weg brengt je naar het dramatische landschap van Shell Beach en het is maar een korte omweg naar Eagle Bluff voor een spectaculair uitzicht over de oceaan. Erna zet je de route verder naar je hotel, het RAC Monkey Mia Dolphin Resort gelegen op een prachtig stukje kustlijn.

DAG 08 | Monkey Mia

Ochtendstond heeft goud in de mond! Ga naar de kustlijn voor een gedenkwaardige ontmoeting met dolfijnen die wel erg dicht bij de kustlijn komen. Erna heb je nog een hele dag om bijvoorbeeld op wildlife cruise te gaan voor nog meer noemenswaardige ontmoetingen met mogelijks zeeschildpadden, mantaroggen, haaien en doejongen. Of wat dacht je van een Aboriginal tour van Shark Bay?

DAG 09 | Monkey Mia – Coral Bay

Vroeg uit de veren vandaag want er staat een stevige rit op het programma. Je rijdt noordwaarts tot in Coral Bay en krijgt een echt outback gevoel door de desolate landschappen die je doorkruist. Coral Bay zelf is zo idyllisch als de naam klinkt, je verblijft op een boogscheut van het strand en dus ook van Ningaloo Reef.

DAG 10 | Coral Bay: Ningaloo Reef

Tijd om dit schitterende reef te verkennen. Je kan al vanaf de kustlijn het water in om de reef al snorkelend te verkennen. Om het buitenste rif te verkennen, waar je meer kans hebt om zeekoeien, schildpadden, dolfijnen en sierlijke mantaroggen tegen te komen, maak je een boottochtje, ga je mee op een snorkeltour met gids of huur je een zeekajak.

DAG 11 | Coral Bay – Exmouth

Een korte rit brengt je vandaag tot in Exmouth, een stadje gelegen aan het meest noordelijke punt van de Ningaloo Reef. Ook dit is dus de ideale plek om te genieten van de wondere onderwaterwereld. Afhankelijk van de periode van het jaar spot je hier dolfijnen, mantaroggen, schildpadden of zelfs bultrugwalvissen en walvishaaien.

DAG 12 | Exmouth: Cape Range National Park

Vandaag ga je naar Cape Range National Park. Houd je ogen goed open want wie weet spot je wel kangoeroes, emoes en hagedissen. Geniet van de zichten op prachtige lagunes; of kies voor een wildlife cruise of bush walk in de ruige rode canyon van Yardie Creek, voordat je de dag eindigt bij Vlamingh Head Lighthouse.

DAG 13 | Exmouth – Perth

Vandaag eindigt je Coral Coast roadtrip avontuur. Je levert de huurwagen in en neemt een korte vlucht terug naar Perth. Niet klaar met roadtrippen? Wie wil kan verder Noordwaarts rijden richting Darwin. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Deluxe
QT Perth

DAG 14 | Perth – Brussel

Je hebt nog een vrije dag in Perth vandaag vooraleer je ’s avonds de terugvlucht huiswaarts neemt.

DAG 15 | Brussel

Je komt thuis na een schitterend avontuur in West Australië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 6.995

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Emirates (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 01.09.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden, excursies, transfers en huurwagen volgens programma. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.