1

Roadtrip door IJsland: de cirkel rond

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 3.490/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties, maaltijden & excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze 13-daagse rondreis per huurwagen ontdek je alle hoogtepunten van het eiland van ijs en vuur. Maak kennis met de oerkrachten van de natuur: uitgestrekte gletsjers, prachtige watervallen, actieve vulkanen en warmwaterbronnen! Op reis in de zomer of de winter, minder of meer tijd? Wij passen je roadtrip naar wens aan!

DAG 01 | Brussel – Reykjavik

Zijn je koffers ingepakt? Vandaag vlieg je naar Keflavik! Bij aankomst pik je de huurwagen op en rijd je door het Reykjanes schiereiland met zijn geothermische activiteit naar de hoofdstad Reykjavik. Installeer je in je hotel en ga op verkenning in deze gezellige, hippe stad!

DAG 02 | Reykjavik – Golden Circle – Selfoss

Na een heerlijk ontbijt reis je via de Kerid krater naar de gouden waterval Gullfoss en spendeer je de rest van de dag in de Golden Circle, een belangrijke geothermische hotspot!  Kom meer te weten over de IJslandse oude tradities in Thingvellir Nationaal Park en wacht in Geysir op een eruptie van de Strokkur geiser. In de namiddag neem je de intrek in je gezellige hotel in Selfoss.

DAG 03 | Selfoss – Kirkjubaejarklaustur

Verken de mooie watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss langs de zuidkust en rijd tot bij de kliffen van Dyrholaey voor een adembenemend uitzicht op de zwarte zandstranden. Ontdek in Vik de enorme basalten kolommen van Reynisdrangar die uit het zand oprijzen! Reis dan verder tot in Kirkjubaejarklaustur waar je overnacht.

DAG 04 | Kirkjubaejarklaustur

Vandaag spendeer je tussen zanderige rivierbodems en met mos bedekte lavavelden in Skaftafell Nationaal Park. Deze groene oase omringd door gletsjerrivieren en ijs is de perfecte plek voor een gletsjerwandeling. Maak een wandeling tot bij de Svartifoss waterval en geniet van het prachtige uitzicht op de Hvannadalshnjukur, de hoogste berg in IJsland. Of trek de stijgijzers aan en ontdek de Solheimajökull gletsjer: een wonderbaarlijke wereld van natuurlijk gesculpteerd ijs, diepe ravijnen en steile ijswanden. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een begeleide  wandeling. Je overnacht opnieuw in Kirkjubaejarklaustur.

DAG 05 | Kirkjubaejarklaustur – Egilsstadir

Tijd om verder te reizen naar het oosten tot bij het Jökulsarlon-gletsjermeer. Optioneel kan je hier een zodiac boottocht maken waarbij je lekker warm aangekleed doorheen de ronddrijvende lichtgevende blauwe ijsbergen vaart. De afgebroken ijsbergen die afsmelten van de Vatnajökull-gletsjer verzamelen zich rond de mond van het gletsjermeer om daar langzaamaan weg te smelten en dan hun weg naar de Atlantische Oceaan te vinden. Maak een wandeling langs Diamond Beach, waar de kleine ijsbergen van de lagune aan wal stranden. Met wat geluk kan je zeehonden zien spelen tussen het ijs. Je trekt hierna verder richting Höfn langs prachtige vergezichten op de Vatnajökull-gletsjer naar Djupivogur.  Ontdek hier de eigenzinnige kunstwerken vooraleer koers te zetten naar Egilsstadir in de oostelijke fjorden. 

Excursie:
Jökulsárlón gletsjerlagune per zodiac

Lees meer

DAG 06 | Egilsstadir

Ga de hele dag op verkenning in de oostfjorden! Tijdens de laatste ijstijd werden de fjorden door het smeltwater uitgesleten in de lava die  onder invloed van vulkaanuitbarstingen onder de ijskappen voor verschillende verschuivingen in het landschap zorgde. Indrukwekkende watervallen, lavagrotten, charmante vissersdorpjes en prachtige wandelpaden staan vandaag op je programma! Je overnacht voor een tweede keer in Egilsstadir waar je in de late namiddag het gezellige stadcentrum kan verkennen! 

DAG 07 | Egilsstadir – Myvatn

Tijd om de oostkant te verlaten. Reis via de Jökuldalur-vallei, waar watervallen langs bergflanken naar beneden rollen naar een desolater landschap: het woestijnachtige gebied van Mödrudalsöroefi. Onderweg is het de moeite de Dettifoss te bezoeken, qua watervolume de grootste waterval van Europa. Ook een stop aan de Asbyrgi-canyon, bijgenaamd de Godenburcht, mag je niet overslaan. Op het einde van de namiddag kom je aan in Myvatn na weer een dag vol onvergetelijke IJslandse pracht. 

DAG 08 | Myvatn

Trek het binnenland in en verken het Myvatn Nationaal Park: de pseudokraters van Skútustadir en het lava-labyrinth van Dimmuborgir. Aan de voet van de Námafjall-berg ligt een vulkanische hotspot waar de lava heel dicht onder de aardkorst door stroomt: het geothermisch gebied van Hverir. Het resultaat is een maanlandschap met kokende modderpoelen.  In de namiddag kan je ontspannen in de warmwaterbronnen van Myvatn of ga mee met een optionele whale watching vanuit Husavik!

Excursie:
Whale watching vanuit Húsavík

Lees meer

DAG 09 | Myvatn – Akureyri

Reis verder de cirkel rond richting Akureyri. Onderweg geniet je nog van het uitzicht over wat zonder twijfel de mooiste waterval van IJsland is: de Godafoss, gelegen middenin een uitgestrekt lavaveld. Bij aankomst in Akureyri rijd je  naar je gekozen hotel en in de namiddag ga je op verkenning in Akureyri, het culturele en administratieve centrum van het noorden van het eiland. Ontdek de lokale musea, de plaatselijke kerk en wandel door de botanische tuin!

DAG 10 | Akureyri – Bogarnes

Vandaag zet je de weg verder naar Skagafjördur. Maak bij je bezoek aan het Glaumbaer museum  kennis met de traditionele turfhuizen! Dan gaat het richting Blönduos, een klein stadje aan de baai Húnaflói waar je het Vatnsnes schiereiland ontdekt met zijn uit zee oprijzende alleenstaande rots. Hou ook halte in Reykholt en kom meer te weten over de lokale sagen. Verken hier de totaal verschillende watervallen van Hraunfossar en Barnafoss die vlak bij elkaar liggen. Hierna neem je intrek in je hotel in Bogarnes. 

Superior
Hotel Hamar
Deluxe
B59 Hotel

DAG 11 | Bogarnes: Snaefellsnes schiereiland

Een hele dag om het Snaefellsnes schiereiland te ontdekken. Zet koers richting Olafsvik, IJsland’s oudste havenstadje. Bezoek Stykkisholmur, waar je kan genieten van het prachtige uitzicht over de baai van  Breidarfjordur. Rij hierna tot Kirkjufell, een prachtige symmetrisch gevormde berg. Kom meer te weten over de mythologische wezens zoals elfen, verborgen volkeren en trollen die volgens de lokale legende het westen van IJsland bewonen. Ontdek de grillig gevormde kustlijn in Arnarstapi en breng een bezoek aan het kleine kerkje van Budir. Op het einde van de dag kan je nog halt houden bij het zeehondenstrand van Ytri Tunga vooraleer terug te keren naar het hotel. 

Superior
Hotel Hamar
Deluxe
B59 Hotel
Excursie:
Puffin tour Grundarfjordur

Lees meer

DAG 12 | Borgarnes – Reykjavik

Tijd om richting Reykjavik te vertrekken, ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Ontdek hier het Harpa concertgebouw, de futuristisch aandoende Hallgrímskirkja, de metalen Sun Voyager en wandel tussen de gekleurde vissershuisjes door de stad. Geniet van wat vrije tijd en neem je intrek in het mooie hotel middenin de stad! Sluit je verkenning van dit indrukwekkende eiland af met een ontspannende duik in de nieuwste IJslandse spa, de Sky Lagoon. Onze tip : ga vanavond proeven van de heerlijke IJslandse specialiteiten in restaurant The Fish Company!

DAG 13 | Reykjavik – Brussel

Vroeg uit de veren vandaag met een ontbijtbox van het hotel. Na de drop off van je huurwagen nabij de luchthaven van Keflavik vlieg je terug naar Brussel na een onvergetelijk avontuur in IJsland!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.490

per persoon

Deluxe

€ 4.890

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Icelandair in H-klasse (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 16.04.2024, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden volgens programma, huurwagen. Let op dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.