1

Rondreis Maleisië: Mulu, Danum Valley & Gaya Island

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 7.980/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Lokale Engelstalige gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ga op avontuur en voel je even een echte ontdekkingsreiziger in de oudste regenwouden van onze planeet in Maleisisch Borneo. Exploreer de grootste grotsystemen ter wereld en ontdek unieke met uitsterven bedreigde diersoorten in dit smaragden eldorado. Aan comfort inboeten doe je niet want je verblijft in luxueuze jungle lodges waar de lokale keuken je zeker zal bekoren. Snorkel tussen kleurrijke tropische vissen en geniet van de prachtige verlaten baaitjes en stranden op het eiland Gaya!

DAG 01 | Brussel – Doha – Kuala Lumpur

Koffers ingepakt? Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Doha naar Kuala Lumpur.

DAG 02 | Kuala Lumpur – Kota Kinabalu (,D)

In Kuala Lumpur neem je een aansluitende binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van de natuurprovincie Sabah. Bij aankomst word je opgewacht en naar het prachtige Shangri-La Tanjung Aru Resort & Spa gebracht.

DAG 03 | Kota Kinabalu (O,L,D)

Geniet vandaag ten volle van de uitstekende spafaciliteiten en het kleine strand van Tanjung Aru. In de vroege namiddag reis je naar de Klias rivier en maak je een riviersafari op zoek naar neusapen, speelse makaken en kleurrijke ijsvogels. Wanneer de avond valt lichten duizenden vuurvliegjes het groen op, magisch! Na een heerlijk lokaal diner geniet je van een deugddoende nachtrust in je resort.

DAG 04 | Kota Kinabalu - Mulu National Park (O,L,D)

Na het ontbijt vertrek je per vliegtuig naar Mulu National Park. Tijdens je vlucht word je getrakteerd op een uniek vogelperspectief over de meanderende riviersystemen en het oudste regenwoud op onze planeet. Bij aankomst ga je per transfer naar het luxueuze op palen gebouwde Mulu Marriott Resort gelegen aan de oever van de Melinau rivier. Je transportmiddel bij uitstek hier is een lokale prauw, een traditionele boot, die je langs longhouses en riviervegetatie tot bij een nederzetting van de semi-nomadische Penan junglebewoners brengt. Bij het vallen van de avond voert de prauw je mee over kleine rivieraders waar je geniet van een concert van natuurgeluiden.

DAG 05 | Mulu National Park (O,L,D)

Vandaag staat helemaal in teken van grotten. Exploreer na een korte tocht per prauw de grillige druipsteenformaties in Wind Cave. Erna wandel je door de natte rivierbossen tot bij Clearwater Cave, 250 treden brengen je tot bij de ingang van een van de grootste grotsystemen ter wereld. Daal af tot bij het kristalheldere water van de ondergrondse rivier en geniet hierna van een eenvoudige lunch aan de oever van de rivier. Deze namiddag volg je een houten pad door de moerasbossen tot bij Deer Cave, een enorm grotsysteem waar meer dan drie miljoen bulvleermuizen hun onderkomen vinden. Bij valavond observeer je, vanop een platform aan de ingang van de grot, hoe ze hun nachtelijke rooftocht op insecten aanvangen. In de schemering en omgeven door bizarre wandelende takken en kleurrijke insecten wandel je terug naar de ingang van het park.

DAG 06 | Mulu National Park – Kota Kinabalu (O,D)

In de vroege ochtend wandel je tussen de boomtoppen over loopbruggen op zoek naar vogels en reptielen. Erna geniet je van een lekker ontbijt en neem je de transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Kota Kinabalu. Nadat je geïnstalleerd bent in je kamer kan je nog even op verkenning langs de waterkant in het gezellige stadscentrum.

DAG 07 | Kota Kinabalu – Lahad Datu – Danum Valley (O,L,D)

Na een uitgebreid ontbijt neem je een vlucht naar Lahad Datu waar je over land verder reist naar Danum Valley Conservation Area. Hier verblijf je in een luxueuze lodge middenin ongerept primair regenwoud in het hart van Borneo. Je maakt een eerste verkennende trek over de canopy walkway waar je op zoek gaat naar tekenen van leven in de toppen van eeuwenoude junglereuzen. Na een lekker diner begeleidt een ranger je op een onvergetelijke nachtsafari per 4x4.

DAG 08 & 09 | Danum Valley (O,L,D)

Langzaam ontwaken in het oerwoud met de roep van speelse gibbons in de kruinen van de bomen, dat is puur genieten! De komende twee dagen exploreer je het woud tijdens dag- en nachttrektochten. Je gaat op zoek naar red leaf monkeys, kleurrijke neushoornvogels en de imposante orang-oetan, ontdekt oude begraafplaatsen van de Kadazandusun en verscholen watervallen of gaat watertuben op de Danum rivier. Ben je op zoek naar de ultieme jungle ervaring? Maak dan een nachtwandeling en vind, verschuild in de dichte vegetatie, slapende vogels, bizarre insecten, luide kikkers, jagende slangen en het spookdiertje.

DAG 10 | Danum Valley – Kota Kinabalu – Gaya Island (O,L,D)

Geniet van je ontbijt voor je off road terug reist naar de luchthaven voor je vlucht naar Kota Kinabalu. Je lokale gids brengt je naar de pier voor een korte maar krachtige overzet per speedboot naar het eiland Gaya. Hier neem je de intrek in het prachtige Gaya Island Resort. Relax de rest van de namiddag in je idyllische villa genesteld tussen de dicht begroeide heuvels of op het witte zandstrand aan de Zuid-Chinese Zee.

DAG 11 & 12 | Gaya Island (O,L,D)

Ontdek de komende twee dagen het leven in de unieke mangrovebossen en observeer er haremgroepen van clowneske neusapen, Ga op zoek naar de meesters in camouflage in de laaglandjungle op een van de vele wandelpaden en snorkel in het turkooisblauwe onderwaterparadijs van Tunka Abdul Rahman National Park. Laat je verwennen in de excellente spa en smul van een lokale barbecue onder de romantische sterrenhemel in de baai van Malohom.

DAG 13 | Gaya Island – Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Doha (O)

Spectaculaire hemelkeuren boven de top van Mount Kinabalu vormen het decor van je uitgebreid ontbijt deze ochtend. Je hebt nog enkele uurtjes om je klaar te maken voor je de speedboot neemt naar het vasteland. Je neemt vandaag de internationale terugvlucht van Kota Kinabalu via Kuala Lumpur naar Doha.

DAG 14 | Doha -Brussel

Het laatste traject per vliegtuig brengt je vanuit Doha terug naar Brussel. Tijd om na te genieten!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 7.980

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.