1

Rondreis Indonesië: Barefoot luxury Bali - Sumba

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 10.620/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retouvluchten vanuit Brussel
 • Binnenlandse vluchten
 • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Het populaire Bali combineren met het unieke Sumba: het wordt een once in a lifetime experience. Dompel je onder in de lokale cultuur en maak tegelijkertijd deel uit van een duurzaam initiatief dat de lokale gemeenschap ten volle ondersteunt. Ervaar deze magische plek vol plezier en ontspanning.

DAG 01 | Brussel – Denpasar

Klaar om te vertrekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Bali.

DAG 02 | Denpasar – Uluwatu

Na aankomst in Bali wacht onze lokale vertegenwoordiger je op. Hij brengt je naar je hotel, het luxueuze Alila Villas Uluwatu, waar je incheckt voor de volgende twee nachten. Het resort zet zich sterk in op sociale, culturele en milieuvriendelijke initiatieven. Bij de aangeboden activiteiten wordt er gestreefd de levenswijze en tradities van de lokale bevolking te respecteren, en de impact op het milieu te minimaliseren.

DAG 03 | Uluwatu (O)

Geniet van een heerlijk luxueus ontbijt. Hou je van ontspanning, laat je dan vandaag verwennen in de Alila Spa of neem deel aan een van de activiteiten die het hotel aanbiedt. Kortom, vandaag kies jij hoe je dag eruitziet!

DAG 04 | Uluwatu – Denpasar – Tambolaka (Sumba) (O)

Na de check-out word je naar de luchthaven van Denpasar gebracht voor je vlucht naar Tambolaka (Sumba). Bij aankomst staat er een transfer naar je hotel Sumba Hospitality Foundation klaar waar je de rest van de dag naar eigen keuze doorbrengt. Sumba Hospitality Foundation is een non-profitorganisatie met als doel educatie voor jonge Sumbanezen te voorzien en hen bewust te maken  van de mooie omgeving waarin ze leven.

DAG 05 | Tambolaka (O,lunchbox)

Ontdek vandaag het idyllische dorpje Ratenggaro, een reeks van traditionele huizen die door de lokale bevolking worden bewoond. Het dorp maakt ook traditionele handgeweven producten die tot typische souvenirs van het eiland zijn uitgegroeid. Indrukwekkend zijn de megalithische graven die het pad naar het dorp vormen.  De traditionele huizen hebben enorme hoge rieten daken met als doel te reiken naar de goden. Het centrale deel van het huis is voor de mens bestemd en het gebied eronder voor het vee van de familie. ’s Middags is er een picknicklunch voorzien in de omgeving. Daarna rij je verder naar Bawana Beach, bekend omwille van zijn iconische ‘batu bolong’ ofwel een rotswand met een gigantisch gat, dat een fenomenaal uitzicht op de Indische Oceaan biedt. Geniet van een onvergetelijke zonsondergang!

DAG 06 | Tambolaka – Nihi Sumba (O,L,D)

Na het ontbijt word je door je gids opgehaald en zet je koers naar Weekuri Lake, een prachtige zoutwater lagune in het zuidwesten van Sumba. Geniet van het kristalblauwe water vol met vis of ga op duikexcursie. ’s Middags is er een picknicklunch voorzien. Daarna ontdek je het strand van Mandorak, dat eruitziet als een meer omdat het  tussen de rotsen gevangen zit. Je maakt hier een korte wandeling naar de klif en kan hier genieten van fantastische uitzichten. Na de lunch is het tijd om naar je paradijselijke verblijfplaats, Wanokaka, te rijden.

DAG 07 | Wanokaka (O,L,D)

Vandaag verken je de omgeving van West-Sumba. Je rijdt naar Prajing, een traditioneel dorp omgeven door prachtig groene schakeringen. Dit is een van de weinige plekken waar je daadwerkelijk een prachtig panoramisch overzicht van het hele dorp hebt en een idee krijgt hoe de plaats werd opgebouwd. Neem de tijd om door het dorp te wandelen; de oudsten bewonen nog steeds de meeste huizen en de kinderen zijn altijd in de buurt om hun glimlach te delen. De volgende halte van je avontuur is de Lapopu-waterval, die je na een leuke wandeling over een bamboebrug bereikt.  Keer daarna terug naar je resort voor de lunch of kies voor een lunchbox die je lekker idyllisch aan de waterval kan opeten.  

DAG 08-10 | Wanokaka (O)

Breng de dag door in alle rust of kies voor activiteiten zoals snorkelen of paddling op het strand van Nihi Sumba, of een mountainbiketour rond het eiland.

DAG 11 | Wanokaka – Denpasar – Nusa Dua (O)

Na een heerlijk ontbijt word je naar de luchthaven van Tambolaka gebracht waar je de vlucht neemt naar Denpasar. Bij aankomst staat er een transfer voor je klaar die je naar het gloednieuwe The Apurva Kempinski brengt, je nieuwe thuis voor de volgende twee nachten.

DAG 12 | Nusa Dua

Je geniet van een rustige dag om in alle sereniteit en luxe van je hotel na te genieten van de afgelopen week.

DAG 13 | Nusa Dua – Denpasar – Brussel (O)

Na een laatste ontbijt op Indonesische bodem is het tijd om uit te checken. Op het afgesproken uur word je opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht waar je je terugvlucht neemt.

DAG 14 | Brussel

Je komt terug aan in Brussel na een zalige vakantie.

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Sumba Foundation (Nihi Sumba): humanitaire hulp bieden d.m.v. dorpsgebonden projecten met meetbare impact zoals toegang tot proper water en verminderen van de gevolgen van malaria.
 • Alila Villa's: Bali Life Foundation: een huis dat huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg biedt aan verweesde, verlaten en afgewezen kinderen van 5 tot 15 jaar
 • Alila Villa's steunt ROLE Foundation om de armoedecyclus te doorbreken d.m.v. Womens's Skills & Business Education
 • Sumba Hospitality Foundation: door opleidingen werkgelegenheid proberen te creeêren
 • Sumba Hospitality Foundation: biologische boerderij - de producten die geteeld worden worden gebruikt in het restaurant & studenten krijgen de landbouwmethode aangeleerd
 • Alila Villa's: waterconservering met waterbaden & regentuinen en afvalwaterbeheersysteem
 • Sumba Hospitality Foundation: school wordt volledig aangedreven op zonne-energie & afvalwater wordt hergebruikt voor irrigatie
 • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 10.620

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten zoals vermeld, alle lokale en luchthaventaksen geldig 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.