1

Rondreis Thailand: Net dat tikkeltje anders

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.365/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
  • Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze rondreis maak je een wandeling naar de bergstammen in noord Thailand, je kruipt zelf achter het stuur van een tuk tuk en haalt je tuk tuk rijbewijs en verkent Bangkok per fiets. Dit is de rondreis voor wie het eens anders wilt aanpakken.

DAG 01 | Brussel – Bangkok

Koffers gepakt? Perfect, vandaag start je avontuur naar Thailand. Je vliegt vanuit Brussel naar Bangkok.

DAG 02 | Bangkok

Welkom in Thailand! Bij aankomst in Bangkok neem je de transfer naar je hotel waar je incheckt voor enkele nachten.

DAG 03 | Bangkok (O)

's Ochtends na het ontbijt is het tijd om op een andere manier kennis te maken met Bangkok. Samen met een gids verken je deze bruisende stad per fiets. In de namiddag heb je vrij om zelf verder op verkenning te gaan.

DAG 04 | Bangkok (O)

Vandaag is het tijd om Bangkok vanop het water te ontdekken. Je gaat aan boord van een longtailboot en maakt een leuke tocht op de Chao Phraya rivier met zijn vele kanaaltjes. Onderweg breng je een bezoek aan Wat Arun, ook wel gekend als de tempel van het ochtendgloren. Erna neem je de veerboot en breng een bezoek aan het Grand Palace en het Wat Phra Keo (de smaragden Boeddha). 's Avonds heb je vrije tijd.

DAG 05 | Bangkok – Kanchanaburi (O)

Na een vroeg ontbijt is het tij om het Venetië van het Oosten achter je te laten. Samen met je lokale Engelssprekende gids vertrek je richting Mae Klong waar je een bezoekje brengt aan de spoorwegmarkt om vervolgens per longtailboot een bezoek te brengen aan de gekende drijvende markt van Damnoen Saduak. Uiteraard is er nadien nog tijd om wat rond te kuieren op de markt. Erna zet je de weg verder naar Kanchanaburi, onderweg bezoek je het oorlogskerkhof en de beruchte brug over de rivier Kwai. Bij aankomst in Kanchanaburi geniet je van een vrije avond.

DAG 06 | Kanchanaburi (O)

Na het ontbijt ga je naar het Kanchanaburi Nationaal Park, hier breng je de dag door bij de Erawan watervallen. Je kan ervoor kiezen een mooie wandeling te maken in het park of te gaan zwemmen.

DAG 07 | Kanchanaburi – Ayutthaya – Chiang Mai (O)

Je verlaat na het ontbijt de regio van Kanchanburi en gaat naar Ayutthaya, het was 400 jaar lang de hoofdstad van Thailand en telt heel wat culturele restanten van die tijd. Een bezoek aan de tempelruïnes mag dan ook niet ontbreken. Na deze interessante dag brengt je gids je naar het station van Ayutthaya waar je aan boord gaat van de nachttrein met bestemming Chiang Mai.

Superior

Nachttrein Ayutthaya – Chiang Mai (eerste klasse)

DAG 08 | Chiang Mai

Na een onvergetelijke nacht kom je 's ochtends aan in Chiang Mai, de roos van het noorden. Je lokale gids wacht je op en brengt je naar je hotel waar je je intrek neemt voor de volgende drie nachten. Vandaag staat er niets meer op het programma, tijd dus om uit te rusten en zelf de buurt te verkennen.

DAG 09 | Chiang Mai (O,Lunchbox)

Na een heerlijke nachtrust ga je per lokale truck naar het Mae Tang gebied voor een stevige wandeling van ongeveer 5 uur naar de lokale bergstammen. Maak kennis met de Lahu, Karen, Lisu, Akha en Palong stammen. Tussendoor is er een lunchbox voorzien in een van de dorpen. Je keert terug naar je hotel in de namiddag waar je geniet van vrije tijd.

DAG 10 | Chiang Mai (O,Lunchbox)

Met het ontbijt achter de kiezen vertrek je vandaag naar Mae Wang Valley. Vandaag neem jij het stuur over! Je krijgt tuk tuk rijlessen. Je kan maar beter opletten want als je slaagt voor de test, mag je zelf rijden! Over een#mytookumoment gesproken! Volg de leidende tuk tuk door kleine landelijke wegen, boerendorpjes en tempels. Je stopt regelmatig om op verkenning te gaan en af en toe het stuur eens door te geven. Je bezoekt het olifanten opvangcentrum en maakt kennis met deze dikhuiden. 's Middags geniet je hier van een heerlijke Thaise lunch en erna wandel je met de olifanten mee om ze te zien afkoelen in de rivier. Spring op een traditioneel bamboe vlot en drijf over de lokale rivier. Erna rijd je per tuk tuk terug.

DAG 11 | Chiang Mai – Bangkok – Hua Hin (O)

Vandaag verlaat je het noorden, je gaat naar de luchthaven van Chiang Mai voor je  binnenlandse vlucht naar Bangkok. Vanuit Bangkok ga je naar Hua Hin waar je je intrek neemt voor de laatste drie nachten van jouw rondreis.

DAG 12-13 | Hua Hin (O)

De komende dagen heb je tijd om te relaxen en om je dagen helemaal zelf in te vullen. De ideale manier om rustig na te genieten van al je ervaringen en indrukken tijdens je reis.

DAG 14 | Bangkok – Brussel (O)

Na het ontbijt check je rond de middag uit en heb je nog wat vrije tijd om te relaxen tot het uur van transfer naar de luchthaven van Bangkok waar je de retourvlucht neemt.

DAG 15 | Brussel

Je komt aan in België met opgeladen batterijen en leuke herinneringen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.365

per persoon

Deluxe

€ 3.735

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 02.05.2023. Alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma. Overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.