1

Rondreis Thailand: De groene route naar het zuiden

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 3.130/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Prachtige routes vormen de groende draad van deze rondreis. Je ontdekt mini amazones, prachtige parken, gaat op zoek naar gaurs en olifanten en verlaat de platgetreden paden. En dat alles sluit je tropisch af in Krabi.

DAG 01 | Brussel – Bangkok

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel richting Thailand met eindbestemming Bangkok.

DAG 02 & 03 | Bangkok

Welkom in het Venetië van het Oosten. Bij aankomst in Bangkok neem je de transfer naar het hotel, je uitvalsbasis voor twee nachten. Verken de komende dagen Bangkok op eigen houtje. Liever wat invulling? Kies dan uit één van de vele excursiemogelijkheden. In deze bruisende stad is er voor ieder wat wils.

DAG 04 | Bangkok – Cha Am (O,L)

Na een vroeg ontbijt laat je de drukte van de stad achter je en zet koers naar Cha Am. Een eerste stop wordt gehouden bij de Mae Klong spoorwegmarkt, indrukwekkend om te zien hoe de kraampjes op de sporen in een mum van tijd verdwijnen bij een aanstomende trein. Rij vervolgens verder via de schilderachtige route naar Petchaburi. Bij aankomst bezoek je de Khao Luang tempel en grot. Na een lokale lunch rij je verder naar de dam van Kaeng Krachan waar je een boottocht maakt, geniet van het landschap en misschien maak je wel kennis met de lokale ‘piraten’ of beter gezegd de aapjes. ‘s Avonds kom je toe in Cha Am.

DAG 05 | Cha Am – Kuiburi (O,L)

Na het ontbijt volgt een schilderachtige rit doorheen Hua Hin en Sam Roi Yot om je eindbestemming het Kuiburi Nationaal Park te bereiken. Hier stap je in een 4x4 truck en ga je samen met je lokale ranger op pad doorheen het park, dicht bij de grens van Myanmar. Je gaat op zoek vanaf de verschillende uitkijkpunten naar wilden olifanten en gaurs, deze laatste zijn fors gebouwde wilde runderen die zich schuilhouden in de tropische bossen en graslanden van Azië. In de late namiddag zet je koers naar je hotel voor de nacht.

DAG 06 | Kuiburi – Ranong (O,L)

Vandaag rijd je verder zuidwaarts. Onderweg naar Ranong houd je halt in de stad van de drie baaien, Prachuap Khiri Khan. Maak er een wandeling op de lokale fruitmarkt en ontdek heel wat lekkers voor de vriendelijke langoeren die je hier zonder twijfel treft bij Khao Lom Muak. Je zet vervolgens de weg verder naar Ranong, met onderweg een lokale lunch en nog enkele interessante stops bij Kra Isthmus (de landengte die het schiereiland Malakka verbindt met het vasteland van Azië) en het oude Japanse oorlogsschip in Sai Daeng. In Ranong, bekend om zijn warmwaterbronnen, geniet je van een prachtig uitzicht bij Som Paen en ga je tenslotte naar je hotel voor de overnachting.

DAG 07 | Ranong – Khao Sok (O,L)

Deze voormiddag bezoek je Phu Khao Ya, een boomloze met gras begroeide heuvel die je op een panoramisch uitzicht over de bergrijke omgeving trakteert. Dit zet de toon voor de route vandaag, je volgt de Andaman Zee en de bergen tot in Khao Sok. Onderweg breng je nog een bezoek aan Takuapa voor een boottocht in de ongeziene kleine amazone. Na een lokale lunch zet je de weg verder naar Khao Sok waar je je bij aankomst onmiddellijk klaar maakt voor wat actie, tubing op de Sok rivier.

Superior

Kha Sok Boutique Camp

Deluxe

Our Jungle Resort

DAG 08 | Khao Sok – Krabi (O,L)

Genoten van je ontbijt? Met een gevulde maag vertrek je naar de pier waar je aan boord gaat voor een cruise op het Chiew Lan meer. Lunchen doe je vandaag op een drijvend vlot in een fantastisch groene omgeving. Heerlijk! Je verlaat de regio van Khao Sok en zet koers naar Krabi, de perfecte afsluiter van jouw reis.

DAG 09-11 | Krabi (O)

De volgende dagen staan volledig in het teken van relaxen want er staat helemaal niks op het programma. Wil je toch nog iets meer ontdekken van de regio, vraag dan zeker naar onze optionele excursies.

DAG 12 | Krabi – Brussel (O)

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Met prachtige herinneringen verlaat je het land van de glimlach en neem je de vlucht richting Brussel.

DAG 13 | Brussel

Je komt aan in Brussel. Tijd om na te genieten!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.130

per persoon

Deluxe

€ 3.599

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), regionale vlucht met Bangkok Airways vermeld, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 02.05.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.