1

Rondreis Thailand: Off the beaten track

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 3.020/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze twaalfdaagse trip ontdek je Thailand in geuren en kleuren op een duurzame manier. Je reist voornamelijk met de lokale trein, bus, fiets én boot en dit in een minder gekend, authentieker deel van Thailand. De accommodaties zijn allemaal duurzaam geïnspireerd en eco-friendly. Ook kom je bij verschillende activiteiten in contact met de lokale bevolking en word je ondergedompeld in een onvergetelijke ‘couleur locale’.

DAG 01 | Brussel – Bangkok

Vandaag vlieg je vanuit Brussel rechtstreeks naar het Venetië van het Oosten.

DAG 02 | Bangkok (O)

In Bangkok wacht je lokale gids je op die je naar je hotel brengt waar je de volgende twee nachten verblijft.

DAG 03 | Bangkok (O)

Tijd om de stad te gaan verkennen op een wel heel speciale manier, volledig met het (goed geregelde) openbaar vervoer! Je maakt vandaag gebruik van de lokale bus, metro én boot om een bezoek te brengen aan de tempels Wat Po en Wat Arun. Je hotel bevindt zich dan ook handig gelegen in de buurt van een skytrainstation en bekende trekpleisters zoals het Jim Thompson House en de Grand Palace. Ook bloemenmarkt Pak Khlong Talad staat vandaag op het programma. Vervolgens keer je terug naar je hotel waar je kan genieten van het zwembad, fitnesscentrum of spa van je hotel.

 

DAG 04 | Bangkok – Kanchanaburi (O,D)

Je verlaat vandaag de hoofdstad en gaat per lokale trein naar Mae Klong, zo’n 90 kilometer ten westen van Bangkok. Je ontdekt na aankomst hoe de lokale markt, die zich afspeelt op en rond de treinsporen, reageert op de vertrekkende treinen. Een leuke belevenis! Je bezoekt de Ban Bang Phlap-gemeenschap, een nog ongerepte community die hun inkomsten voornamelijk uit de teelt van pompelmoes, lychee en mango fruitgaarden halen. Ban Bang Phlap heeft een levensstijl die de nadruk legt op het natuurbehoud en landbouw. De teelt wordt gerealiseerd aan de hand van menselijke arbeid met alleen maar natuurlijke (niet-chemische) meststoffen. Daarna hou je even halt aan het fotogenieke Wat Bang Kung, een unieke boeddhistische tempel bedekt met boomwortels. Tenslotte rij je richting Kanchanaburi, ontdek je onderweg de Giant Rain Tree en maak je een stop aan de beruchte Bridge Over The River Kwai. Na aankomst in je luxueuze glamping-accommodatie geniet je van een lekker diner.

DAG 05 | Kanchanaburi – Ayutthaya (O)

Voor dag en dauw word je gewekt en neem je deel aan geven van aalmoezen aan lokale monniken. De Thai zien het eten geven aan een monnik als een manier om verdiensten (goede karma) te creëren, en het is een beklijvende ervaring om op zijn zachtst uit te drukken. Keer terug naar je hotel waar een lekker ontbijt op je staat te wachten om daarna de fiets te nemen en omliggende dorpen te verkennen en de lokale bevolking beter te leren kennen. Na de check-out breng je een bezoek aan het Hell Fire Pass Memorial en zet je de weg verder naar Ayutthaya. Kort na de middag kom je aan in de oude koningshoofdstad van het land en bezoek je de tempelruïnes van Wat Mahathat en Wat Phra Si Sanphet per fiets.

DAG 06 | Ayutthaya – Lopburi – Petchaboon (O)

Je verlaat Ayutthaya en gaat aan boord van de trein met bestemming Lopburi, ten noorden van Ayutthaya. Na aankomst maak je een wandeling naar Prang Sam Yod, een boeddhistische tempel met drie imposante torens, en rij je met lokaal transport tot aan het paleis van Koning Narai. Rond 13u trein je verder naar je eindbestemming van de dag, Phitsanuloke. Onderweg geniet je van schilderachtige taferelen. Vrije avond in Petchaboon.

DAG 07 | Petchaboon – Dan Sai (O)

Na het ontbijt bezoek je de Khao Kho-windmolen en het indrukwekkende klooster Wat Phrathat Pha Sorn Kaew. Je zet je weg verder bergopwaarts en bezoekt het Phu Hing Rong Kla Nationaal Park met zijn prachtige bossen en mooie watervallen. Dit nationale park biedt niet enkel natuurschoon maar diende ook als schuilplaats voor de gewapende tak van de communistische partij van Thailand (1967-1982). In de late namiddag kom je aan in Dan Sai waar je je intrek neemt in het PhuNaComeResort voor de volgende nacht. In deze kleinschalige acommodatie staat natuur op de eerste plaats. Ze maken gebruik van hun eigen gewassen om heerlijke maaltijden mee te bereiden. 

DAG 08 | Dan Sai – Wang Saphung (O,D)

Ontbijt. Neem de fiets om de kleine stad Dan Sai, bekend om zijn Ghost Festival of Phi Ta Khon (vergelijkbaar met het Mexicaanse feest Día de los Muertos), en zijn lokale tempels te bezoeken. Ga naar het kleine gemeenschapsdorpje Chiang Khan waar je een prachtig uitzicht hebt over de Mekong rivier. Vervolg de weg bergopwaarts naar Wang Saphung voor een verblijf in het sustainable Sirila Farm Tent Camp Resort. Sirila Farm heeft een uniek concept, je verblijft in een luxe en comfortabele safaritent zonder elektriciteit. Alle tenten zijn echter voorzien van solar lampen, kaarsen en een eigen badkamer met warme douche. Het unieke aan deze plek is dat dit resort door de familie zelf is gebouwd en alles wordt door deze familie gedaan! Op de boerderij verbouwen ze cashewnoten, koffie, macadamia, chillis, ananas en nog veel meer.  ’s Avonds bereidt deze familie een heerlijk lokaal diner voor je.

Superior
Sirila Farm

DAG 09 | Wang Saphung – Korat (O)

Na het ontbijt stap je op de fiets en verken je de omliggende dorpjes. Maak kennis met de lokale bevolking en stop onderweg om te genieten van de rust van deze regio. Volgende halte is Korat en de rest van de dag kan ja na de lange rit ontspannen in je hotel.

DAG 10 | Korat – Khao Yai (O)

Vanuit Korat gaat het naar het een van de oudste nationale parken van Thailand, het Khao Yai National Park. Met wat geluk spot je hier wilde dieren. Een bezoek aan een van de vele watervallen mag zeker niet ontbreken tijdens je verkenning. Je verblijft deze nacht ook aan de rand van het Nationaal Park.

DAG 11 | Khao Yai – Bangkok (O)

Geniet van een laatste heerlijke ontbijt op Thaïse bodem. ’s Middags is het tijd om uit te checken en word je naar de luchthaven gebracht van Bangkok waar je de vlucht neemt naar Brussel.

DAG 12 | Brussel

De nachtvlucht brengt je vanuit Bangkok naar Brussel.

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Lokale gidsen met een degelijke opleiding en complementaire kennis
 • bezoek aan lokale gemeenschap Ban Bang Phlap, waar de nadruk ligt op natuurbehoud & landbouw
 • gebruik van lokaal (openbaar) vervoer: trein, fiets & boot
 • PhuNaComeResort is een eco verblijf waar enkel gebruik wordt gemaakt van de eigen gewassen bij het bereiden van de maaltijden
 • Sirila Farm Tent Camp heeft geen elektriciteit, maar maakt gebruik van solar lampen en kaarsen verder verbouwt men hier ook groenten, fruit en noten
 • de Bang Bang Phlap gemeenschap gebruikt natuurlijke (niet-chemische) meststoffen voor de bewerking van hun velden en zet enkel menselijke arbeid in (geen machines)
 • bezoek aan verschillende Nationale Parken met rechtstreekse steun aan die parken
 • Deelname aan het geven van aalmoezen aan de monniken
 • Langdurige samenwerking met een vaste lokale agent 

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.020

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in Q-class (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 30.09.2020 , alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.