1

Rondreis Madagaskar: Het Westen en Zuiden

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 5.490/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies en transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Zoek je unieke wildlife en een offroad eilandavontuur? Ga op ontdekkingstocht in het ongerepte westen van Madagaskar. Geniet van de zonsondergang in de Allée des Baobabs, ontdek de Tsinghy en maak kennis met dansende sifaka’s. Volg de zuidelijke route en ontdek de afwisselende landschappen en ringstaartmaki’s in de nationale parken. Genieten doe je in de prachtige Bakuba Lodge om je reis in schoonheid af te sluiten.

DAG 01 | Brussel – Antananarivo

Klaar voor een avontuurlijke ontdekking van de mooiste plekjes in de Malagasy natuur?! Je vertrekt vanuit Brussel naar Antananarivo, Madagaskar.

DAG 02 | Antananarivo (D)

Je komt deze namiddag aan in de hoofdstad van Madagaskar en neemt je transfer naar je hotel in de buurt van de luchthaven. Na een lekker diner geniet je van een welverdiende nachtrust!

DAG 03 | Antananarivo – Bekopaka (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag! Je vertrekt naar de luchthaven voor je privé-vlucht van een uurtje naar Bekopaka. Bij aankomt staan je lokale gids en 4x4 je op te wachten. Je bezoekt vandaag het indrukwekkende Tsingy de Bemaraha Nationaal Park. De vele vogel- en lemuursoorten verwelkomen je in hun unieke leefgebied. Dat gebied werd gevormd door unieke karstlandschappen die door de Manambolo rivier lopen.

Deluxe

Soleil des Tsinghy

DAG 04 | Bekopaka – Tsjangajoly (O,L,D)

Na een vroeg ontbijt reis je per 4x4 naar Tsangajoly en neemt een lokale lunch in Belo-sur-Tsiribihina. Hierna volgt een uniek avontuur, je scheept in op de veerboot voor het oversteken van de Tsiribihinarivier. Na even tot rust te komen in de lodge maak je nog een aangename avondwandeling om enkele unieke diersoorten te spotten!

Deluxe

La Saline Lodge

DAG 05 | Tsjangajoly – Morondava (O,L,D)

Lekker ontbeten! Tijd om het reservaat van Kirindy te ontdekken. Wandel door het droge tropische woud en ga op zoek naar de zelzame fossa, een indrukwekkend roofdier. Je kan er ook de bruine lemuren en dansende sifaka’s observeren. Na de lunch rijd je naar Morondava en geniet je van de prachtige kleurschakeringen bij de zonsondergang bij de ‘Allée des Babobs’. Op het einde van de dag neem je de intrek in je gezellige hotel in Morondava.

DAG 06 | Morondova (O,L,D)

Na de lange rit van gisteren is het vandaag tijd om het tempo even te laten zakken. Je maakt een ontspannen tocht met een lokale prauw naar het Vezo-vissersdorpje Betania. Neem een kijkje hoe de lokale vissers leven en hun traditionele dhows bouwen. Deze namiddag geniet je van het zwembad in het hotel.

DAG 07 | Morondava – Miandrivazo (O,L,D)

Vandaag rijd je langs prachtige landschappen naar Miandrivazo. Mooie, geërodeerde, rode zandstenen massieven en groene rijstvelden wachten je op. Je overnacht in een eenvoudige lodge.

DAG 08 | Miandrivazo – Antsirabe (O,L,D)

De eindbestemming van vandaag? Dat is de mooiste stad van Madagaskar: Antsirabe. Onderweg geniet je van de wisselende landschappen, versierde Merina familiegraven, rijstvelden en kleine dorpjes. Bij aankomst in de stad breng je nog een stadsbezoek. Je overnacht in de stad.

DAG 09 | Antsirabe – Ranomafana (O,L,D)

Vandaag rijd je verder langs de Route Nationale 7 (RN7) naar het hart van de Betsileostam en het mooie Ranomafana Nationaal Park. De mooie rijstvelden in terrasvorm in de hooglanden verraden de  Zuidoost-Aziatische afkomst van de bevolking. Je stopt even voor de lunch in Ambositra, het dorpje van de houtbewerkers waar je de kleurrijke lokale markt bezoekt. Daarna reis je verder naar Ranomafana Nationaal Park.

DAG 10 | Ranomafana Nationaal Park (O,LD)

Ranomafana? Dat betekent ‘heet water’ in het Malagassisch! Het is een knipoog naar de plaatselijke warmwaterbronnen. Het nationaal park is een genetisch reservoir van met uitsterven bedreigde primatensoorten, zoals de schuwe halfmaki die smult van de plaatselijke bamboesoorten. Ook niet te missen is een bezoek aan het fotogenieke Tanaladorpje met zijn kleurige huisjes.

DAG 11 | Ranomafana – Isalo National Park (O,L,D)

Je rijdt vandaag via het dorpje Ambalavao naar het Anja reservaat waar je ringstaartmaki’s vindt. Dit dorpje staat ook gekend voor zijn handgemaakte Antaimoro papier. Na je lunch reis je verder naar het dorpje Ihosy, hoofdstad van de beruchte Barastam. De stad is er gekend voor zijn kuddes zeboes die er op de vlaktes grazen. Via het mooie Plateau d’Horombe bereik je het prachtige massief van Isalo. Neem de tijd om de omgeving rond jouw lodge te verkennen of neem een verfrissende duik in het zwembad.

DAG 12 & 13 | Isalo National Park (O,L,D)

De komende twee dagen ontdek je het prachtige Isalo Nationaal Park. Diepe canyons en groene oases snijden het enorm zandstenen plateau door. Je voelt je er nogal snel in het Wilde Westen door de grillige vormen van het landschap. Prachtige wandelingen naar La Piscine Naturelle staan op jouw programma, maar ook de mooie omgeving van het hotel maakt zeker indruk.

DAG 14 | Isalo National Park – Zombitse Vohibasia – Tuléar (O,L,D)

Het laatste stuk van de RN7 naar Tuléar staat vandaag op de planning! Je merkt onderweg dat de landschappen veranderen naar het typische doornwoud met zijn majestueuze baobabs. Rond de middag kom je aan in je unieke lodge ten zuiden van de havenstad Tuléar en kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad.

DAG 15 | Tuléar (O,L,D)

Vandaag heb je een hele dag om te genieten van je wel heel unieke lodge. Zijn spectaculaire ligging en uniek design met natuurlijke materialen zorgen voor de perfecte ontspannen sfeer om te genieten!

DAG 16 | Tuléar – Antananarivo (O,L,D)

Na het ontbijt neem je de transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Antananarivo. Je neemt je intrek in een hotel in de stad. Geniet van je laatste avond in Madagaskar.

DAG 17 | Antananarivo – Brussel (O)

Na het ontbijt neem je de transfer naar de luchthaven van Antananarivo. Van daaruit neem je de vlucht naar Brussel.

DAG 18 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je rondreis in Madagaskar!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.490

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer inclusief binnenlandse vluchten van Antananarivo naar Bekopaka en Tuléar naar Antananarivo heen en terug (in laagseizoen), alle taksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde hotels of gelijkwaardig, excursies en transfers op privé-basis met lokale Franstalige of Engelstalige chauffeur/gids, alle inkomgelden voor de nationale parken. Aanbod geldig  onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.