1

Rondreis La Réunion: L'lle intense

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 1.920/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Parijs
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

In het midden van de lndische Oceaan ligt een Frans departement, en wat voor een! Een vulkanisch eiland, door de natuur gestileerd tot drie keteldalen, weelderig begroeid met tamarinde wouden waaruit tropische watervallen klateren. Ile de La Reunion is een ware schatkist voor ontdekkingsreizigers die graag aangenaam verrast worden door unieke landschappen en een honderdtal microklimaten op een luttele 2.500 km2. Verwacht je tijdens deze10-daagse selfdrive aan indrukwekkende vulkanen, schitterende panorama's en paradijselijke kustlijnen. Een verbazingwekkende reis die tot in de puntjes is uitgewerkt. lntens genieten dus!.

DAG 01 | Parijs – Saint-Denis

Op naar Parijs! Want van daaruit vlieg je naar de hoofdstad van la Réunion. Bestemming? Saint-Denis!

DAG 02 | Saint-Denis – Sainte-Anne (O)

Welkom op La Réunion! Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiger klaar om je te verwelkomen. Daarna pik je je huurwagen op en rijd je langs de noordwestkust naar je eerste verblijf in het Cirque de Salazie. Je komt verschillende watervallen tegen waarvan de mooiste de Voile de la Mariée is, een enorme waterval die zich in verschillende kleinere watervallen splitst en die je kan bewonderen vanaf de weg tussen Salazie en Hell-Bourg!

DAG 03 | Sainte-Anne: Cirque de Salazie (O)

Trek erop uit naar het groenste keteldal van het eiland en haar duizelingwekkende watervallen. Middenin het grandioze landschap en de uitbundige vegetatie van het cirque de Salazie verwelkomt een van Frankrijks’ mooiste dorpen je. Hell-Bourg was een gerenommeerd kuuroord tot het bronwater haar natuurlijke warmte en bijhorende krachten verloor. Wandel rond tussen de nostalgische gebouwen die in creoolse en Belle époque-stijl werden opgetrokken. In het Maison Folio waan je jezelf in de 19e eeuw!

DAG 04 | Sainte-Anne – Saint-Pierre (O)

Je ruilt de rustige oostkust in voor de ruige zuidkust met haar mooie, kleine baaien en stranden. Stop onderweg bij de miraculeuze Notre Dame des Laves in het historisch dorpje Sainte-Rose en wandel langs het kustpad naar de watervallen Anse des cascades. Spectaculair wordt het helemaal als je de lavastromen van de actieve vulkaan naar de zee ziet stromen! Een wandeling door de lavatunnels of een canyoning-tocht mag zeker niet ontbreken op je to-dolijst! ‘s Namiddags kom je aan in de jachthaven van St.Pierre waar je verblijft in een typisch creoolse villa omringd door een grote tuin vol palmbomen en bloemen vlakbij het strand.

DAG 05 | Saint-Pierre: Piton de La Fournaise (O)

Je ontbijt vroeg want vandaag maak je een wandeling op een van de meest actieve vulkanen ter wereld, van een unieke ervaring gesproken! Gewapend met goede wandelschoenen, water en snacks ga je deze uitdaging aan. De weg ernaartoe is een opeenvolging van Wow-momenten, je waant je op de maan of op Mars. Best pittig, die afdaling in de vulkaankrater, maar de moeite! Bij terugkeer in je hotel geniet je van een deugddoend moment in het zwembad.

DAG 06 | Saint-Pierre – Cilaos (O)

De verrassingen stapelen zich op tijdens deze rondreis! Langs traditionele creoolse huisjes en tuinen vol geraniums rij je over de gekende weg van 400 bochten tot in het gezellige stadje Cilaos. Elke bocht heeft een ander panorama voor jou in petto naarmate je de top van 1.200m nadert. Eenmaal aangekomen, ben je aan het ideale vertrekpunt voor een mooie natuurwandeling in het nationaal park. Kom eerst op krachten met een creools stoofpotje op basis van de wereldvermaarde linzen van Cilaos. Je verblijft in een traditioneel creools huis in het centrum van Cilaos.

DAG 07 | Cilaos – Saint-Leu – Saint-Gilles Les Bains (O)

De wonderbaarlijke weg door de vallei van Cilaos brengt je terug naar de kust en meer bepaald in Saint-Leu. Hier is zoveel te ontdekken! De grillige kust creëerde hier samen met de lavastromen “le souffleur” en “le gouffre à l’Etang Salé”. Neem een kijkje bij de zoutpannen van la Pointe-au-Sel en het observatorium voor zeeschildpadden. Of bind je haren bijeen voor een spannende tandemsprong met een parapente! Nadien volg je de kustweg naar je verblijf aan het mooie witte zandstrand van Boucan Canot.

Excursie:
Panoramische Parapentevlucht (tandem)

Lees meer

DAG 08 | Saint-Gilles Les Bains: Piton Maïdo

Je bent volledig uitgerust om naar de Piton Maïdo te rijden voor een panoramische blik over het derde en laatste keteldal, de cirque de Mafate. Beleef een #mytookumoment en vlieg met een helikopter over de vulkanen, de Tamarinde wouden en spectaculaire watervallen van La Réunion. De perfecte afsluiter van deze prachtige rondreis!

Excursie:
Helikoptervlucht boven vulkaankraters

Lees meer

DAG 09 | Saint-Gilles Les Bains – Saint-Denis

Vandaag neem je in Saint-Gilles les Bains de boot om op zoek te gaan naar dolfijnen of geniet je op het strand van de heerlijke rust. Daarna rijd je terug naar de luchthaven van Saint-Denis waar je je huurwagen inlevert en incheckt voor de terugvlucht naar Parijs of Amsterdam.

Excursie:
Op zoek naar walvissen en dolfijnen

Lees meer

DAG 10 | Saint-Denis – Parijs (O)

Je komt aan in Parijs na je vlucht vanuit Saint-Denis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 1.920

per persoon

Deluxe

€ 2.190

per persoon

Boutique

€ 2.390

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Parijs met Air France in G-klasse, treinverbinding TGV heen & terug vanuit Brussel-Zuid alle lokale en luchthaventaksen geldig op 04.10.2023, op basis van kamer met ontbijt, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, huurwagen in B-klasse voor 7 dagen (Renault Clio of gelijkwaardig), inclusief verzekering ZEN (zonder franchise). Let op! Dit zijn richtprijzen. Lokale verblijfstaksen en waarborg huurwagen niet inbegrepen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku. be/voorwaarden.