1

Rondreis Kenia: Fly-in safari off the beaten track

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 7.550/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties 
  • Safari's, excursies & maaltijden zoals vermeld in programma
  • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je graag het authentieke, minder bezochte, exclusieve noorden van Kenia ontdekken? Tijdens deze 10-daagse luxueuze fly-in safari vlieg je van de ene exclusieve lodge naar de andere. Overdag maak je per 4x4 game drives, ’s avonds geniet je van je deluxe accommodaties en hun exclusieve omgeving in het midden van de natuur.

DAG 01 | Brussel – Nairobi

Vandaag vertrekt je internationale vlucht van Brussel naar Nairobi.

DAG 02 | Nairobi

Na aankomst in Nairobi en verwelkomig door onze lokale vertegenwoordiger check je in je hotel in. In de namiddag geniet je van vrije tijd in je prachtige hotel zodat je rustig kan acclimatiseren. Onze tip? Ga op verkenning in het Giraffe Center, een natuurpark dat opgericht is als beschermingsoord voor Rotschild giraffen – een soort die enkel in Oost-Afrika voorkomt - of breng een bezoekje aan het National Museum.

DAG 03 | Nairobi – Lewa Conservacy (O,L,D)

Na een vroeg ontbijt vlieg je richting het noorden van Kenia, naar het Lewa Conservacy. Het Lewa/Borana landschap biedt een ijzersterke combinatie van ongerepte landschappen, wildlife, hartelijke gastvrijheid en natuurbeschermingseducatie. Het gebied heeft een van de hoogste door wild bewoonde gebieden in Kenia, waaronder 12% van de zwart-witte neushoorns van het land, en 's werelds grootste populatie van Grevy-zebra. De Conservancy is ook de thuisbasis van kuddes olifanten, buffels, giraffen, leeuwen, cheeta's, meer dan 400 soorten vogels en - als je geluk hebt - spot je een roedel wilde honden. Na de lunch op het programma? Een game drive tot zonsondergang om op zoek te gaan naar al deze dieren.

DAG 04 | Lewa Conservacy (O,L,D)

In de voor- en namiddag ga je op (wandel)safari. Wil je eens iets anders dan in een safari 4x4 zitten? Dan kan je optioneel gaan paard- of kameelrijden of voor een quad-fietssafari langs de wildpaden opteren. Als het te warm wordt, stop je gewoon bij een van de helderblauwe ijsbaden voor een verfrissende dui. Het water komt vers van de hellingen van Mount Kenya.

DAG 05 | Lewa Conservacy – Matthews Range (O,L,D)

Vandaag vlieg je naar het Matthews gebergte dat wordt beschouwd als een eersteklas wildernisgebied mede dankzij zijn afgelegen ligging en hoog exclusiviteitsgehalte. In de namiddag ga je dan ook op game drive op zoek naar wilde dieren, naast wilde dieren kom je hier (haast) niemand tegen, een unieke ervaring! Tussendoor geniet je van de omgeving en van het zwembad aan je lodge.

DAG 06 | Matthews Range (O,L,D)

Samen met je Ndorobo Samburu-gidsen ga je vandaag op game drives en op walking safari. Reken op een van de mooiste wildwandelingen van Oost-Afrika, waar steile geulen en kronkelende paden door het Matthews gebergte leiden naar grote, zwemmende rotsbassins langs de Ngeng rivier. De uitgebreide kennis van de lokale Samburu-gidsen over lokale fauna & flora is indrukwekkend.

DAG 07 | Matthews Range – Meru Nationaal Park (O,L,D)

Na een korte vlucht naar Meru Nationaal Park kan je acclimatiseren in je luxury tented camp. Welkom in het ruige, afgelegen Meru National Park waar weelderige jungle, stromende rivieren, groene moerassen, acaciabomen, kaki graslanden en uitgemergelde termietenkathedralen onder een blauwe hemel samenvloeien. Deze plaat is weinig bezocht en volkomen onbedorven, weinig plaatsen zijn te vergelijken met de sfeer die hier heerst! Heel de namiddag staat in het teken van safari.

DAG 08 | Meru Nationaal Park (O,L,D)

Je gaat op game drives en natuurwandeling en je bezoekt ook Meru Rhino Sanctuary, een van de beste plekken in Kenia om wilde neushoorns te zien. Eindelijk is dit omheinde deel van het park de thuisbasis van 25 zwarte en 55 witte neushoorn. Velen hiervan werden vanuit Lake Nakuru National Park opnieuw geïntroduceerd na de rampzalige stroperij van de jaren ‘80. Geniet, want dit is een werkelijk unieke ervaring!

DAG 09 | Meru Nationaal Park – Nairobi – Brussel (O)

Na een laatste lekker ontbijt vlieg je terug naar Nairobi waar je je internationale vlucht naar huis neemt.

Uitbreiding Strandverblijf in Mombasa

Wil je graag nog even relaxen op parelwitte stranden voor je terug naar huis vliegt? Kies dan voor een 2- of 3-daagse strandverlenging in Mombasa.

DAG 10 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een indrukwekkende rondreis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 7.550

per persoon

Deluxe

€ 8.650

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers en binnenlandse vluchten zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.