1

Rondreis Kenia: Avontuur & Anders

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 4.300/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Accommodaties
 • Safari's, excursies & maaltijden zoals vermeld in programma
 • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je een actieve wandelaar in hart en nieren? Dan is de beklimming van de Mount Kenya - de hoogste berg van het land en de op één na hoogste top van Afrika - absoluut iets voor jou! Gedurende zes dagen trek je over de Chogoria Naro Moru route langs weelderige bamboebossen, steil moerasgebied en bedwing je als summum de alpijns uitziende top van Point Lenana van maar liefst 4.985 meter hoog. Je accommodaties tijdens de beklimming zijn eenvoudige (berg)hutten, en maken de ervaring des te unieker!

DAG 01 | Brussel – Nairobi

Alles ingepakt voor dit avontuur? Vandaag neem je je vlucht naar Nairobi.

DAG 02 | Nairobi – Aberdare National Park (L,D)

Welkom in Nairobi, Kenia! Na aankomst in Nairobi ontmoet je onze lokale chauffeur-gids en zet je koers naar Aberdare National Park. Dit is het hoogst gelegen natuurpark van Kenia (4.000 meter) en een perfect begin van een avontuurlijke stapreis en om te acclimatiseren aan de grote hoogte. Bij aankomst in je hotel heb je dan ook een vrije namiddag om je aan te passen en even uit te rusten. Je verblijft dichtbij het regenwoud grenzend aan Mount Kenya dat zich kenmerkt door pittoreske, steile beboste ravijnen en open heidevelden. Het park is de habitat van onder andere olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, gevlekte hyena's, olijfbavianen, zwart-witte colobusapen, buffels, wrattenzwijnen en bushbucks. In dit reservaat kan je ook de zeldzame netgiraf, Thompson- en Grant’s-gazelle spotten.

DAG 03 | Aberdare National Park (O,L,D)

Je start de dag met een wandelsafari door het natuurreservaat rond de Aberdare Country Club. Daarna word je naar The Ark Lodge gebracht, prachtig gelegen midden in het Nationaal Park, vanop de talrijke balkons en lounges geniet je van prachtige uitkijkpunten voor het bekijken van wild. De Ark Lodge heeft ook een verlichte waterpoel die een groot aantal wilde dieren aantrekt zoals olifanten, neushoorns, luipaarden en af en toe een ongrijpbare bongo of een reuzenboszwijn. Er is een schuilplaats op de begane grond waar je letterlijk oog in oog komt te staan met de dieren. ‘s Nachts worden de schijnwerpers aangezet, zodat je ook in het donker kan genieten van wildlife dat net voor je neus aanwezig is. Het is een onwezenlijk unieke ervaring!

DAG 04 | Aberdare National Park – Solio Game Reserve (O,L,D)

Je volgende halte is het nabijgelegen Solio Game Reserve, niet om te wandelen deze keer maar voor een stevige safari. De ranch huisvest de grootste kudde met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns in Kenia. Ook van de partij zijn de minder bedreigde witte neushoorns, buffels, de minder voorkomende netgiraffes, luipaarden, leeuwen en ontelbare vogelsoorten.

DAG 05 | Solio Game Reserve – Nanyuki – Naromoru – Met Station Camp (O,L,D)

Na het ontbijt zet je koers naar Nanyuki, aan de voet van de Mount Kenya, en je vertrekpunt van je zesdaagse beklimmingsexpeditie. Hier word je opgehaald door het team dat je gaat begeleiden en word je naar Mount Kenya's Naromoru Park Gate (2.400 m) gebracht. Vandaag op het programma: een rustige wandeling van drie uur over een breed pad dat zich door weelderige ceder- en bamboebossen slingert tot aan je kamp, de Met(eorological) Station hutten (3.049m).

Deluxe

Met Station Camp

DAG 06 | Met Station Camp – Mackinder’s Camp (O,L,D)

Je stapt vandaag zo’n vijf à zes uur naar Mackinder's Camp op 4.300 meter hoogte, je volgende overnachtingsplaats. Je bereikt de grens van het regenwoud dat overgaat in heide. Je picknickt onderweg op een plaats met een spectaculair uitzicht en komt in Mackinder's Camp in de vroege namiddag aan.

Deluxe

Mackinder's Camp

DAG 07 | Mackinder’s Camp – Shipton’s Camp (O,L,D)

Na weer een uitdagende vijf à zes uur durende tocht bereik je Shipton’s Camp (4.200m), je slaapplek voor vanavond.  Rond het kamp vind je heel wat rotshyraxen, marmotachtige dieren die familie zijn van de olifanten. Je kan hier genieten van prachtige uitzichten over hangende gletsjers en pieken zoals Point Batian (5.199 m ) en Point Lenana (4.985m).

Deluxe

Shipton's Camp

DAG 08 | Shipton’s Camp – Point Lenana/Nithi Campsite (O,L,D)

Vandaag vroeg uit de veren om de top van Point Lenana, de top van je beklimming, te bereiken, net op tijd om een onvergetelijke zonsopgang mee te maken. Van hier heb je ook een verbluffend uitzicht over Point Nelion (5.188m), Point Batian (5.199m) en andere omliggende pieken. Op een heldere dag is zelfs de top van Kilimanjaro te zien! Rust even uit en neem alles in je op, het is het toppunt van je reis en een echt #mytookumoment! Erna zet je de afdaling in vanaf Point Lenana naar Mintos/Hall Tarns camping (4.300m) voor een stevig ontbijt en vervolgens daal je nog eens vier tot vijf uur af naar Nithi Camping (3.300m). Onderweg kom je fotogenieke plekken zoals Gorges Vallei en de Vivienne en Nithi Watervallen tegen.

Deluxe

Nithi Campsite

DAG 09 | Nithi Campsite – Chogoria Gate (O,L,D)

Slechts een korte afdaling van twee uur vandaag, naar de poort van Chogoria Park Gate(3.000m). Overnachten doe je in Kinondoni Lodge, een verzameling van comfortabele blokhutten met elk een slaapkamer, keuken en warme douche.

Deluxe

Kinondoni Lodge

DAG 10 | Chogoria Gate – Nairobi (O,L,D)

Na het ontbijt daal je geleidelijk gedurende twee tot drie uur door het Chogoria-bos. Daar staat een transfer je op te wachten die je terug naar Nairobi brengt. In je comfortabele lodge zal een warme douche lekker deugd doen na deze zware tocht!

DAG 11 | Nairobi – Brussel (O)

Na een laatste heerlijke ontbijt in Kenia ga je naar de luchthaven van Nairobi voor je terugvlucht naar Brussel.

Uitbreiding Strandverblijf in Mombasa

Onze tip? Breidt je reis uit met een 2- of 3-daags strandverblijf in Mombasa, dé perfecte ontspannende afsluiter voor de avontuurlijke expeditie: beklimming van de Mount Kenya!

DAG 12 | Aankomst Brussel

Je komt aan in België na een avontuurlijke en onvergetelijke reis!

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • verbijven in (meestal) kleinschalige, charmante lodges lokaal uitgebaat met lokaal personeel
 • tewerkstelling van de lokale bevolking zoals gidsen/rangers, lodge personeel
 • verbeteren van de levensstandaard van de lokale gemeenschappen 
 • opleiding van de lokale bevolking tot safarigidsen, chauffeurs, …
 • kinderen van het personeel in de lodges krijgen toegang tot onderwijs
 • alle lodges zijn bezig met gebruik van hernieuwbare energie, beleid rond waterverbruik, recycling enzovoort
 • wetteliijk verbod op plastic zakken in Kenia sinds 2017 
 • geen binnenlandse vluchten in programma
 • minder toeristisch gebied verkennen en NP in deze regio's ook steunen
 • inbegrepen “conservation fees” per lodge/regio
 • bezoeken en inkomgelden in nationale parken ondersteunen natuurbehoud en anti-stroperij
 • in de nationale parken verlaten we de geëffende paden niet en we maken gebruik van gecertificeerde rangers
 • verbod op trofeejacht  in Kenia

Dit reisprogramma naar Kenia is duurzaam op verschillende vlakken. Zo reizen we naar een onbekender, ongerepter en minder toeristisch deel van Kenia en maken we in dit programma geen gebruik van binnenlandse vluchten. Ook verblijven we (op alle rondreizen in Kenia) in lodges en hotels die volop inzetten op het in dienst nemen van locals, natuur-en wildlife-behoud, minder afval en nieuwe energiebronnen.

Ook de activiteiten en excursies zijn zo gekozen dat duurzaamheid voorop staat. Je gaat dieren spotten in een Nationaal Park en in een Game Reserve, die dankzij hun entree of ‘conservation fee’ zo financiële hulpmiddelen krijgen om hun dierenpopulatie te monitoreren en anti-stroperijprogramma’s op te zetten. Ook beklim je de imposante Mount Kenya, waar je kan genieten van een onaangeroerd natuurlandschap en waar je weinig andere toeristen zal tegenkomen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 4.300

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers en binnenlandse vluchten zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.
Let op: accommodaties van dag 5 t.e.m. 8 zijn basic hutten.