1

Rondreis Kenia Fly-in

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 5.900/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retouvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties 
  • Safari's, excursies & maaltijden zoals vermeld in programma
  • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je graag pure luxe en dé safari-ervaring van een lifetime ervaren? Tijdens deze 11-daagse luxueuze fly-in safari vlieg je van de ene unieke lodge naar de andere. Overdag maak je per 4x4 game drives in natuurreservaten Samburu en Masai Mara Reserve, ’s avonds geniet je van je deluxe accommodaties en hun exclusieve omgeving in het midden van de natuur. Heb je bovendien een passie voor fotografie? Dan zal je tijdens deze luxe reis je hart ongetwijfeld kunnen ophalen! Karibu Kenia!

DAG 01 | Brussel – Nairobi

Klaar voor vakantie? Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Nairobi.

DAG 02 | Nairobi – Samburu National Reserve (L,D)

Na een hartelijke verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger in Nairobi vlieg je naar je lodge vlakbij Samburu National Reserve. Unieke diersoorten zoals de mooi getekende netgiraf, de grévyzebra, de beisa oryx, de gerenoek, de Somalische struisvogel en de gierparelhoen hebben hier hun thuishaven. Het park staat ook bekend als dé plek waar je verschillende katachtigen kan spotten, en de nabijgelegen Ewaso Nyiro rivier trekt veel luipaarden aan. In de late namiddag maak je hier alvast een eerste game drive tot de zon ondergaat. In je luxueuze tented camp hoor je ’s nachts de machtige geluiden van het dierenrijk.

DAG 03 | Samburu National Reserve (O,L,D)

Vandaag kan het niet op, je verkent zowel Samburu- als Buffalo Springs Natuurreservaat. Na de lunch bezoek je een traditioneel dorp waar Samburu en Turkana in harmonie samenleven. De Samburu zijn nauw verwant aan de Masai en behoren ook tot dezelfde taalgroep. De Turkana daarentegen hebben een andere culturele achtergrond en dat merk je aan de verschillen in huttenbouw, dans, haartooi, sieraden en huidskleur. De locals verwelkomen je en vertellen graag meer over hun manier van leven. Op weg terug naar het tentenkamp zoek je verder het grote wild op tijdens een late namiddagsafari in het Samburu- en Buffalo Springs wildpark.

DAG 04 | Samburu National Reserve – Masai Mara Game Reserve (O,L,D)

Na een lekker ontbijt neem je het vliegtuig naar je lodge aan het Masai National Reserve, het bekendste natuurpark van Kenia. Een namiddag-safari mag hier absoluut niet ontbreken. Met wat geluk spot je de volledige Big Five en verschillende predators zoals leeuwen en luipaarden vandaag! Je logeert hier in een deluxe tented camp. ’s Avonds kan je met een drankje op je terras gaan zitten en genieten van de stilte met op de achtergrond geluiden van olifanten, buffels en zebra’s die nabij zijn. #mytookumoment!

DAG 05 | Masai Mara Game Reserve (O,L,D)

Je staat vandaag vroeg op voor een vroege game drive. Je ziet de natuur ontwaken en spot misschien enkele nachtroofdieren die nog wat voedsel bij elkaar scharrelen of nog steeds op jacht zijn. Dit is het gedroomde tijdstip voor prachtige tegenlichtopnames. Op zoek naar frisgroene weilanden moeten de honderdduizenden gnoes, zebra’s en andere graseters vaak de rivieren oversteken en met een beetje geluk kan je (in juli-augustus) hiervan getuige zijn. Tijdens deze riskante missie moeten ze uitkijken om niet door anderen vertrappeld te worden en steeds op hun hoede zijn voor andere gevaren. Dit is een natuurspektakel waarop fotografen van Nationaal Geographic vaak wekenlang wachten. Ook de roofdieren volgen de gigantische kuddes en hebben vaak een makkelijke prooi aan de uitgeputte of zwakste dieren. Na deze ochtendsafari wacht je een welverdiend ontbijt. Je kan ondertussen genieten van de omgeving en het zwembad van je lodge. In de late namiddag ga je op zoek naar roofdieren die stilaan hongerig worden en nachtdieren die schoorvoetend uit hun koele holen tevoorschijn komen.

DAG 06 | Masai Mara Game Reserve – Masai North Conservancy (O,L,D)

’s Morgens sta je vroeg op voor een safari en na het ontbijt rijd je naar de North Conservacy, een exclusief safarigebied dat naadloos overloopt in het Masai Mara Game Reserve en waar je de hele dag op game drive gaat. In dit safarigebied mag slechts een beperkt aantal voertuigen rijden, waardoor je safari’s nog exclusiever worden. Bijkomend voordeel is dat je hier even off road mag rijden als er zeer interessant wild in de buurt is, zo kom je nog dichter bij het wild! Een spektakel dat je ongetwijfeld fotogenieke beelden zal opleveren. Ook op het programma: een eco walk en een bezoek aan een lokale cooking school waar Masai jongeren opgeleid en tewerkgesteld worden.

DAG 07 | Masai Mara North Conservacy – Mombasa (O,L,D)

Na een heerlijk ontbijt geniet je nog van een laatste safari tijdens je rit naar de airstrip. Bij landing in Mombasa word je opgewacht door een lokale vertegenwoordiger die je naar je hotel brengt. Dan is het tijd om te genieten van parelwitte stranden, azuurblauwe wateren, lekkere visbarbecues en zalig niets doen.

DAG 08 – 09 | Mombasa (O,D)

Je hebt twee dagen om te genieten van het idyllische en laid-back Mombasa. Wil je het liever toch wat actiever? Dan kan je naar het nabijgelegen Tsavo National Park gaan of een duik- of snorkelexcursie naar het nabijgelegen Funzi of Wasini Island maken. Wil je even wat cultuur opsnuiven, breng dan zeker een bezoek aan de oude havenbuurt en Fort Jesus, een voormalig fort van de Portugezen waar nu een museum gevestigd is. Het nieuwe gedeelte van de stad is dan weer ideaal om te kuieren langs de prachtige koloniale gebouwen, kleurrijke markten, talrijke restaurants en levendige bars.

DAG 10 | Mombasa-Brussel (O)

Na een laatste ontbijt in dit paradijs, ga je naar de luchthaven van Mombasa waar je de terugvlucht naar Brussel neemt.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in België na een schitterende reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 5.900

per persoon

Deluxe

€ 6.900

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers en binnenlandse vluchten zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.