1

Rondreis Kenia: Kortweg

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 3.660/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties 
  • Safari's, excursies & maaltijden zoals vermeld in programma
  • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wens je de documentaires van David Attenborough live mee te maken vanop de eerste rij? Ben je op zoek naar een onvergetelijke combinatie van beestige safari’s in het bekendste wildpark van Kenia en exotische stranden aan de Indische Oceaan? Dan is deze luxueuze 9-daagse rondreis in Kenia op jouw lijf geschreven!

DAG 01 | Brussel – Nairobi

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Nairobi.

DAG 02 | Nairobi – Masai Mara National Reserve (L,D)

Welkom in Kenia! Na aankomst in Nairobi, neem je een korte binnenlandse vlucht naar het beroemdste natuurreservaat van Kenia alias het Masai Mara National Reserve. Bij aankomst ga je meteen op (late namiddag-)safari op zoek naar de wilde dieren die zich hier schuil houden. De Masai Mara is een paradijs voor dieren, wie weet spot je wel een leeuw, cheeta, olifant, neushoorn, wildebeest, giraffe, zebra of nog een van de vele andere diersoorten die de Masai Mara thuis noemen. Je logeert hier in een comfortabele tented camp. ‘s Avonds geniet je met een drankje op je terras van de sterrenhemel en geluiden van dieren die nabij zijn: dat kan tellen als eerste Keniaanse Out of Africa-ervaring!

DAG 03 | Masai Mara National Reserve (O,L,D)

Met wat geluk spot je op game drive vandaag de volledige Big Five en verschillende predators zoals leeuwen en luipaarden! Het Masai Mara reservaat grenst in het zuiden aan het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek (aka de wildebeest migration) in de maanden juli tot oktober doorheen trekt. Zo’n twee miljoen gnoes en zebra’s trekken dan - gevolgd door roofdieren als leeuwen, hyena’s en jakhalzen - naar nieuwe weides om te grazen en veilig hun jongen te baren. Onderweg moeten ze bepaalde rivieren oversteken en dat zicht, hoe duizenden gnoes een kolkende watermassa, soms vol met krokodillen in storten, is adembenemend. Ook de bedreigde zwarte neushoorn kan je hier spotten. In de Mara leeft het semi-nomadische Masai volk. Je herkent hun ‘woonplaats’ aan een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren, ook wel boma genoemd.

DAG 04 | Masai Mara National Reserve (O,L,D)

Heb je zin om dit bekende park eens vanuit een ander zichtpunt dan vanuit een 4x4 te bekijken? Dan is een ballonsafari over de Masai Mara een absolute aanrader! Het levert een echt #mytookumoment op! Verder staat heel de dag in het teken van safari. Misschien spot je wel een kudde wilde hyena’s of cheeta’s. Ook bezoek je samen met een gids een lokale school gesteund door de Keniaanse non-profit organisatie Land & Life Foundation.

DAG 05| Masai Mara National Reserve – Mombasa (O,L,D)

Na een stevig ontbijt geniet je nog van een laatste safari onderweg naar de airstrip waar je je vlucht naar Mombasa neemt. Je wordt er opgewacht door de lokale vertegenwoordiger die je naar je hotel brengt. Eens aangekomen is het tijd om te genieten van parelwitte stranden, azuurblauwe wateren, lekkere visbarbecues en zalig niets doen.

DAG 06 & 07 | Mombasa (O,D)

Je hebt twee dagen vrije tijd om te genieten van het idyllische en laid-back Mombasa. Toch nog geen genoeg van dieren spotten? Maak een excursie naar het nabijgelegen Tsavo East National Park, trek je duikpak aan of huur wat snorkelmateriaal en ga in de zee op zoek naar dolfijnen, schildpadden of manta’s! Wil je even wat cultuur opsnuiven, ga dan naar de oude havenbuurt en Fort Jesus, een voormalig fort van de Portugezen waar nu een museum gevestigd is. Het nieuwe gedeelte van de stad is dan weer ideaal om te kuieren langs de prachtige koloniale gebouwen, kleurrijke marktjes, talrijke restaurants en levendige bars.

DAG 08 | Mombasa-Brussel (O)

Na het ontbijt ga je naar de luchthaven van Mombasa waar je de terugvlucht naar Brussel neemt.

DAG 09 | Brussel

Je komt aan in België na een onvergetelijke reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.660

per persoon

Deluxe

€ 5.500

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers en binnenlandse vluchten zoals beschreven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.