1

Rondreis Tanzania: Beklim Mount Kilimanjaro

Duurtijd8 dagen
Prijs vanaf€ 4.335/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retouvluchten vanuit Brussel
  • Transfers
  • Alpine stijl berghutten
  • Maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

De hoogste berg van Afrika - 5.895 meter! - beklimmen is een heel bijzondere ervaring. Het moment dat je op de top staat ervaar je een ultieme kick die jouw reis in Tanzania compleet maakt en die je altijd zal bijblijven. Je ontdekt tijdens de klim de meest onvoorstelbare en afwisselende landschappen en op ‘het dak van Afrika’ tref je zelfs gletsjers, sneeuw en ijs aan. En dan hebben we het nog niet over de sublieme, onvergetelijke Afrikaanse landschappen waarvan je ondertussen ook nog geniet. Het beklimmen van de Mount Kilimanjaro is geen onmogelijke opgave, maar je moet wel in goede gezondheid verkeren en een goede algemene conditie hebben. De Marangu route is een korte en goed begaanbare route, en tijdens je verblijf slaap je in berghutten in plaats van in tenten. Durf jij het aan?

DAG 01 | Brussel – Kilimanjaro (O)

Klaar voor je vertrek? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Kilimanjaro en bij aankomst wordt je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger en chauffeur die je naar het hotel brengt. In de avond krijgt je een briefing van de klimverantwoordelijken die jou voorbereiden op de grote uitdaging en het avontuur van de volgende dag!

Standaard
Onsea House

DAG 02 | Trekking van de Marangu ingang naar Mandara Hut (O,L,D)

’s Ochtends maak je kennis met de gids en het berg support team die je de komende dagen gaan bijstaan. Je krijgt nog een korte briefing voor je vertrekt per wagen naar de oostelijke toegang van het Kilimanjaro nationaal park: de Marangu Gate op 1.860 meter. Na de nodige formaliteiten begin je aan je eerste tocht richting de Mandara Hut op 2.700 meter. Wat je niet mag vergeten: je regenjas, want tijdens dit deel van de trekking wandel je door het regenwoud waar je vaak een tropische regenbui over je heen krijgt. En vergeet vooral niet veel water te drinken, zo’n vier liter verspreid over een hele dag.  

Verschil in hoogte: Marangu ingang 1.860 meter – Mandara Hut 2.700 meter
Trekking afstand: 11 kilometer
Trekking tijd: 5-7 uur

Standaard

Berghut

DAG 03 | Trekking van Mandara Hut naar Horombo Hut (O,L,D)

Goed geslapen? Vandaag vertrek je, na het ontbijt, in groep naar Horombo Hut op 3.720 meter. Bij aankomst geniet je van het spectaculaire uitzicht over twee vulkanen: Kibo en Mawenzi. Een aantal uren na de lunch leg je nog een acclimatiserende trekking af van 2.5 kilometer (1-2 uur) in de richting van Kibo Hut op 3.920 meter. Na deze laatste inspanning van de dag wordt er een heerlijke maaltijd voor jou bereid!

Verschil in hoogte: Mandara Hut 2.700 meter – Horombo Hut 3.720 meter – Kibo Hut 3.920 meter
Trekking afstand: 10 kilometer + 2.5 kilometer
Trekking tijd: 5-6 uur + 1-2 uur

Standaard

Berghut

DAG 04 | Trekking van Horombo Hut naar Kibo Hut (O,L,D)

Vandaag kom je weer wat dichterbij de top terwijl je naar Kibo Hut wandelt. De wandeling op zich is niet zo moeilijk, maar let vooral op een gematigd tempo, want je hebt al je krachten nodig voor morgen. Na de lunch raden we je aan om zoveel mogelijk water te drinken en zoveel mogelijk te slapen als voorbereiding op D-day.

Verschil in hoogte: Horombo Hut 3.720 meter – Kibo Hut 4.700 meter
Trekking afstand: 10 kilometer
Trekking tijd: 4-8 uur

Standaard

Berghut

DAG 05 | Trekking naar Uhuru Peak en afdaling tot Horombo Hut (O,L,D)

Vandaag is het dé dag waar je naar uitgekeken hebt! In het midden van de nacht vertrek je voor het laatste stuk van de beklimming naar het dak van Afrika, Uhuru Peak op 5.895 meter. Hier is de uitdaging vooral de hoogte, doe het dus rustig aan en geniet van de ultieme overwinning en een prachtige zonsopkomst. Na het bereiken van de top en een vreugdedansje daal je terug af naar Kibo kamp en daarna naar Horombo Hut. Mount Kilimanjaro beklimmen? Check!

Verschil in hoogte: Kibo Hut 4.700 meter – Uhuru Peak 5.895 meter - Horombo Hut 3.720 meter
Trekking afstand: 16 kilometer
Trekking tijd: 9-12 uur

Standaard

Berghut

DAG 06 | Afdaling van Horombo Hut naar Marangu Gate (O)

Na een warm ontbijt wandel je terug naar Marangu Gate op 1.860 meter. Dit is een heerlijke wandeling door de prachtige bossen van Kilimanjaro. Na de afdaling komt de groep samen om elkaar te feliciteren en ervaringen uit te wisselen. Wat een onvergetelijke topprestatie!

 

Verschil in hoogte: Horombo Hut 3.720 meter – Marangu Gate 1.860 meter
Trekking afstand: 18 kilometer
Trekking tijd: 5-6 uur

Standaard
Onsea House

DAG 07 | Kilimanjaro – Brussel

Na een vrije ochtend in het hotel wordt je naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht.

DAG 08 | Brussel

Je komt aan in België na een avontuurlijke reis in Tanzania.

Uitbreiding Strandverlenging op het prachtige Zanzibar

Wil je na al het wandelen graag volledig ontspannen, voeg dan deze strandverlenging op het prachtige Zanzibar toe aan je rondreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op twee personen, voor een verblijf in te delen Alipine stijl berghutten tijdens de trekking:
Prijzen vanaf:

Standaard

€ 4.335

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon, gebaseerd op 2 personen, voor een verblijf in te delen Alpine stijl berghutten tijdens de trekking (single hutten zijn niet mogelijk!). Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in X&N-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief: alle transfers van en tot Kilimanjaro luchthaven, een professionele berg crew, alle toegangsgelden, het verblijf in berghutten, 3 eenvoudige maaltijden per dag, al het nodige materiaal voor de groep, slaapzakken. Exclusief: visum, lunch en diner in het hotel, draagbaar toilet en douche (niet mogelijk op deze route!), alle fooien, ander/persoonlijk trekking materiaal. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.

 

Let op:
Single hutten zijn niet mogelijk.
Extra "acclimatisation" nacht mogelijk vanaf € 380 p.p.