1

Rondreis Zambia: Wandelsafari

Duurtijd9 dagen
Prijs vanaf€ 6.790/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Accommodaties &maaltijden
 • Transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je op zoek naar een authentieke, exclusieve en inspirerende Afrikaanse safari ervaring? Wil je in alle vrijheid dichtbij de natuur staan? Dan is dit safari en wandel programma zeker iets voor jou. Kenners beweren dat je vakantie in Zambia de plaats is voor een van de beste safari-ervaringen en dit in de meest ongerepte wildernis. Hou je van wandelsafari’s? Dan is Zambia een waar paradijs. Je verblijft tijdens deze reis in afgelegen kampen met uitstekende mogelijkheden om wild te zien. De intieme kampen zijn volledig gebouwd met natuurlijke materialen door lokale dorpelingen en ze bieden een comfortabele overnachting. De Luangwa vallei wordt terecht de honingpot van Zambia genoemd. Beleef hier je echt ‘Out of Africa’ avontuur!

DAG 01 | Brussel – Lusaka – Mfuwe – Tafika (D)

Vergeet je kaki outfit niet want vandaag vertrek je op je ultiem safari avontuur! Je vliegt van Brussel naar Zambia en in de hoofdstad Lusaka ga je aan boord van een klein propellervliegtuigje richting Mfuwe, South Luangwa Nationaal Park. Je ontmoet je gids/chauffeur in Mfuwe die je meeneemt naar Tafika Camp. Eens in het park volgt er al een mini-safari richting jouw accommodatie. Je krijgt een briefing bij aankomst over het kamp en alle activiteiten. Geniet van een goede nachtrust want vanaf morgen start je safari programma! 

DAG 02 & 03 | Tafika Camp (O,L,D)

Word wakker met het geluid van de ook wakker wordende nijlpaarden en vogels en geniet van een lekker ontbijt aan de oevers van de Luangwa rivier terwijl een kampvuur je warm houdt in de vroege, frisse ochtend. In de voormiddag geniet je telkens van een 4x4 safari of een wandelsafari en je stopt onderweg voor thee en koffie. ’s Middags keer je terug naar het kamp voor de lunch en daarna geniet je van wat vrije tijd of een siësta. Smul in de namiddag van een stukje cake voor je vertrekt op een lange namiddag en avond 4x4 safari. Je stopt op een unieke locatie voor de zonsondergang en je geniet van een heerlijk drankje. Wanneer de avond valt gaat de 4x4 safari verder en gebruikt je ranger een schijnwerper om alle nachtdieren in actie te zien. Je kan ook een mountainbike safari doen en aansluiten op de avond safari of je kan in de namiddag een cultureel bezoek brengen aan het dorpje Mkasanga. Na zo’n gevulde dag wiegen de bushgeluiden je zeker en vast in slaap.

DAG 04 | Tafika Camp – Chikoko Trails (O,L,D)

Na het ontbijt en een ochtend safari word je naar Chikoko gebracht, waar je de volgende vier nachten zal doorbrengen. Hier ligt de focus volledig op wandelsafari’s en je zal hier een volledig andere safari ervaring beleven en andere aspecten en dieren van de natuur leren kennen. In de namiddag ga je nog op een wandelsafari van ongeveer drie uur en je keert terug naar het kamp voor de zonsondergang. Geniet van een lekkere aperitief rond het kampvuur, gevolgd door een heerlijk diner.

DAG 05-07 | Chikoko Trails (O,L,D)

Trek elke dag te voet de wildernis in en beleef ongeëvenaarde wandelsafari’s, terwijl je ‘slentert’ van kamp naar kamp. Chikoko en Crocodile zijn alleen te voet bereikbaar en ze zijn gelegen op een paar kilometer stroomopwaarts van het moederkamp Tafika. Te voet let je op de kleinste details van de bush, je ontdekt alle geuren en je hebt een gevoel van tijdloosheid. Als je hier niet ontstresst, dan ontstress je nergens. Giraffen en olifanten torenen boven je uit, je volgt de pootafdrukken van de leeuwen van de avond ervoor en plots bevinden buffels zich nu op ooghoogte, adrenaline gegarandeerd!

DAG 08 | Chikoko Trails – Mfuwe – Lusaka – Brussel (O)

Vandaag verlaat je de machtige Afrikaanse wildernis en word je terug naar Mfuwe gebracht waar je aan boord gaat voor je vlucht richting Lusaka en van Lusaka vlieg je terug naar België. 

Uitbreiding Zambia: naar Luangwa & Zambezi

Nog geen genoeg van Zambia? Koppel deze wandelreis aan onze rondreis Zambia; Luangwa & Zambezi.

DAG 09 | Brussel

Welkom thuis!

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Remote Africa Safaris is actief betrokken, via hun eigen initiatief, het Tafika Fonds, bij de duurzame verbetering van de omringende gemeenschap en Mwanya gebied. Het Tafika Fund is in 1998 opgericht door John en Carol Coppinger en wordt sindsdien beheerd door Carol. Dankzij giften van gulle gasten en touroperators (en aanzienlijke financiële steun van Remote Africa) is het Tafika Fund erin geslaagd om in de loop der jaren met succes een aantal langetermijninitiatieven te implementeren en in stand te houden.
 • Het Tafika Fonds bouwde een polikliniek in Mkasanga, die fungeert als eerstehulpcentrum voor de 2036 inwoners van Mkasanga. De kliniek opende officieel haar deuren in maart 2006 en omvat nu ook een opname- en kraamafdeling. Een medisch ambtenaar van de overheid houdt toezicht op de kliniek en behandelt de patiënten, terwijl het fonds een maandsalaris betaalt voor een assistent van de ambtenaar. Van tijd tot tijd kunnen medische benodigdheden worden gedoneerd om de kliniek aan te vullen.
 • Elk jaar worden volledige studiebeurzen toegekend aan de beste afgestudeerden van Mkasanga. De studiebeurzen zijn volledig en omvatten schoolgeld, huisvesting, voedsel, reiskosten en schoolmateriaal. Per jaar krijgen vier nieuwe studenten een studiebeurs. Momenteel worden 15 leerlingen door het studiebeursprogramma gesteund en dankzij individuele sponsors blijft het aantal studiebeurzen groeien.
 • Er worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt bij het bouwen van de kampen en dit betekent dat de kampen elk jaar opnieuw gebouwd moeten worden, wat bijdraagt tot het creëren van werkgelegenheid voor de lokale dorpsbewoners. Het gebruik van die natuurlijke materialen zorgt voor een lage impact en zorgt ervoor dat het natuurlijke ecosysteem behouden blijft.
 • In alle accommodaties wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zonne-energie en gas als energiebronnen. 
 • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
 • De groenten die geserveerd worden in de kampen komen uit eigen tuin en er is ook een project om de bijen populatie te boosten. Bestuiving door de bijen is dan weer belangrijk voor de productie van verschillende fruitsoorten.
 • Remote Africa Safaris ondersteunt een aantal initiatieven die het wild van Luangwa beschermen: Het Zambian Carnivore Programme (ZCP) is een in Zambia geregistreerde non-profitorganisatie die zich inzet voor de instandhouding van grote carnivoren en de ecosystemen waarin zij leven, door een combinatie van natuurbehoudswetenschap, natuurbehoudsacties en een uitgebreide inspanning op het gebied van onderwijs.

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 6.790

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers, maaltijden en activiteiten volgens programma, Engelstalige gids/chauffeur, binnenlandse vluchten, alle toegangsgelden. Exclusief: visum, fooien, verzekeringen, alle dranken en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.
 
Let op:
Op de binnenlandse vluchten in Zambia is er een strenge bagage restrictie van 15 kilogram per persoon (inclusief handbagage), verplicht in een soepele, zachte reistas.
Omwille van de wandelsafari’s is dit programma enkel mogelijk van 25 mei tot 31 oktober.
De minimum leeftijd voor deze reis is 12 jaar.
De wandelsafari’s zijn mogelijk in groepjes van maximum 6 personen.