1

Rondreis Zimbabwe: Close encounters te voet

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 7.740/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je een fervente wandelaar, natuur- en wildlifeliefhebber en wil je wel eens ervaren hoe het voelt om oog in oog te staan met een olifant of een buffel terwijl je geruisloos door de Afrikaanse bush beweegt? Voel de adrenaline door je hele lijf tijdens een sensationele wandelsafari want je weet nooit wie of wat er om de hoek schuilt. Bereid je voor op een stimulans voor je zintuigen tijdens dit safari-avontuur waarbij je de geest van Afrika beleeft, proeft, ruikt en voelt en dat allemaal te voet. Laat je dagdagelijks leven achterwege en stem af op de bush, de geluiden, de geuren, de texturen, de temperatuur en de kleuren. Een wandelsafari is de meest authentieke manier van bewegen in de wildernis en je leert de dieren en de natuur des te meer waarderen. Hou je camera in de aanslag want er wachten een aantal onvergetelijke ontmoetingen! Mana Pools is bovendien een uiterst buitengewone natuurbestemming en het maakt deel uit van ons werelderfgoed. Trek je beste wandelschoenen alvast aan!

DAG 01 | Brussel - Victoria Falls

Klaar voor een ongelofelijke rondreis door Zimbabwe? Vandaag vertrek je richting Victoria Falls.

DAG 02 | Vic Falls – Hwange (D)

Bij aankomst word je verwelkomd en begeleid voor je gedeelde transfer naar Hwange National Park. Je komt aan, aan de hoofdingang van het park midden in de wildernis waarna een 4x4 voertuig je naar je kamp brengt, Camp Hwange. Hier begint jouw avontuur!

Ontdek hier meer over Camp Hwange.

DAG 03 & 04 | Hwange (O,L,D)

Net voor de zon opkomt begint je dag. Je trekt de wildernis in per jeepsafari en spot je eerste dieren van de dag. Daarna is het tijd om de benen te strekken en zet je de safari te voet verder. Je keert terug naar het kamp voor een heerlijke brunch en wat tijd voor ontspanning of een siësta. Neem ook zeker een kijkje bij de waterpoel, dagelijks komen er bezoekers langs om even te drinken of om zich te wassen. Je ontdekt de bush verder in de namiddag tijdens een combinatie van een jeep- en wandelsafari. Je sluit de dag vaak af met een nachtelijke rit, zeker wanneer de gidsen interessante geluiden oppikken in en rond het kamp.

DAG 05 | Hwange – Mana Pools (O,L,D)

Je vliegt vandaag naar je volgende, zeer bijzondere, bestemming in Zimbabwe, Mana Pools. Dit natuurgebied is uniek in zijn soort, een stukje paradijs op aarde. Deze speciale plek staat op de bucketlist van alle fervente safari-avonturiers en keren er vaak terug naartoe. Mana Pools National Park heeft een karakteristiek landschap van overstromingsgebieden, bossen, eilanden, zandbanken, waterpoelen en -pannen. Hier werden dan ook al vele BBC Earth afleveringen opgenomen. Je zal zelf ervaren waarom. Je gaat in de namiddag op wandelsafari en je bezoekt de Chitake bronnen. ’s Avonds  geniet je van het gezellig kampvuur en de schitterende sterrenhemel.

DAG 06 | Mana Pools (O,L,D)

Verken, na een licht en vroeg ontbijt, de bush te voet en volg de sporen van de leeuwen van de avond ervoor of wacht op de kudde buffels die naar het water komt. Je weet nooit op voorhand wat de wildernis je die dag voorschotelt. Laat je telkens weer verrassen! Na de ochtendactiviteit keer je terug naar het kamp voor een uitgebreide brunch en wat vrijetijd. In de late namiddag vertrek je alweer op een nieuw wandelavontuur. Erna keer je terug naar je kamp. Het Chitake Mobile Camp biedt een meeslepende en exclusieve safari-ervaring. Je kan hier met maximum zes gasten tegelijk verblijven en het is één van de slechts drie kampen in de omgeving. Een intieme natuurbeleving!

DAG 07 | Chitake – Little Vundu (Mana Pools) (O,L,D)

Je exploreert dit uitzonderijke gebied verder en je rijdt naar je laatste stop in Mana Pools, Little Vundu. Dit is een klassiek safarikamp met tenten en het is gelegen op een toplocatie aan de Zambezi rivier. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de rivier en de overstromingsgebieden van Mana Pools. Het vogelleven is hier uitbundig en de olifanten wandelen vaak nieuwsgierig door het kamp. Geniet ervan, dit gebeurt echt niet overal! Je trekt in de namiddag opnieuw de wildernis in op zoek naar wat nog ontbreekt op je safarichecklist. De mogelijke activiteiten voor de volgende twee dagen worden tijdens het diner besproken.

Ontdek hier meer over de Chitake Mobile Camp & Little Vundu.

DAG 08 & 09 | Mana Pools (O,L,D)

Little Vundu biedt een uitgebreid aanbod aan safari activiteiten. Je gaat op safari per jeep, te voet, per kano of per boot. Vang ook eens zelf een vis (catch & release) en geniet van het rijk vogelleven langs de oevers van de Zambezi. Profiteer ten volle van je laatste dagen in dit aards paradijs!

DAG 10 | Mana Pools – Harare - Brussel (O)

Je vliegt, na het ontbijt, naar Harare en van Harare vlieg je naar Brussel. Sta na deze unieke ervaring even stil bij de bekende woorden van John Hemingway: ‘If I ever have seen magic, it has been in Africa’. Heb jij de magie ook gezien?

DAG 11 | Brussel

Aankomst in Brussel na deze fantastische reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 7.740

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in H&L-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers, maaltijden en activiteiten volgens programma, lokale dranken, Engelstalige gids/chauffeur, binnenlandse vluchten, alle toegangsgelden, was service. Exclusief: visum, fooien, verzekeringen, premium dranken en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.

Let op:
De kampen in Mana Pools zijn gesloten van december tot maart tijdens het warme en natte seizoen omdat de toegang tot Mana Pools dan bijna onmogelijk is.
De minimum leeftijd voor deze reis is 12 jaar (wandelsafari’s).
De wandelsafari’s zijn enkel mogelijk in kleine groepjes van maximum zes personen.
Een verblijf aan de wereldberoemde Victoria watervallen is mogelijk aan het begin of op het einde van deze rondreis, contacteer ons voor de mogelijkheden.
Op de binnenlandse vluchten in Zimbabwe is er een strenge bagage restrictie van 15kg per persoon (inclusief handbagage), verplicht in een soepele, zachte reistas.