1

Rondreis Botswana & Zimbabwe: Into the wild

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 14.775/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Chartervluchten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ervaar de Afrikaanse natuurpracht in zijn meest pure, authentieke en ongerepte vorm. Overnacht in luxueuze accommodaties die niet omheind zijn en waar dieren vrij kunnen bewegen. Laat Botswana en Zimbabwe je helemaal verbluffen. Reken op onvervalste safari’s vanuit de lucht, vanop het vasteland en vanop de rivier en dit met een enorme diversiteit aan fauna en flora tijdens deze luxueuze 15-daagse rondreis. Krijg je maar geen genoeg van safari’s? Kies dan voor de 18-daagse rondreis en bezoek Hwange, het grootste nationale park van Zimbabwe.

DAG 01 | Brussel – Johannesburg (Zuid-Afrika)

Opstaan, tijd om op vakantie te vertrekken! Vandaag vlieg je van Brussel naar Johannesburg.

DAG 02-05 | Johannesburg – Moremi Game Reserve (Botswana) (O,L,D)

Na landing in Johannesburg check je meteen in voor je vlucht naar Maun, Botswana. In Maun neem je een propeller vlucht naar Khwai Tented Camp, een all-in luxueus tentenkamp dat in een privé-concessie vlak naast de Kwai rivier ligt en deel uitmaakt van het Moremi Game reserve. Behalve schitterende vergezichten spot je (hopelijk!) ook veel wildlife zoals luipaarden, leeuwen, hyena’s en wilde honden tijdens je (avond)safari’s. Een safari in een mokoro (traditionele uitgeholde boomstam), een begeleide bush walk en een culturele tour door een lokaal dorpje maken de Afrikaanse ervaring hier compleet.

DAG 05-07 | Moremi Game Reserve – Chobe (O,L,D)

Wil je nog méér dierenpracht ontdekken? Je neemt een seat-in propeller of een taxivlucht vlucht van Khwai naar Linyanti waarna je naar het Linyanti Bush Camp (onderdeel van Chobe) wordt gebracht. In Chobe zie je tijdens jeep- en bootsafari’s grote kuddes olifanten die voor onvergetelijke taferelen zorgen wanneer ze grazen en baden in de rivier. Omdat Linyanti Bush Camp in een privé-concessie ligt, is het ook mogelijk een andere soort safari, zoals een night game drive te maken. Voor die extra touch, kan je van april tot november ook voor een helikoptersafari kiezen!

DAG 07 | Chobe – Victoriawatervallen (Zambia) (O)

Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder de Vic Falls in volle glorie gezien te hebben! Na een vlucht van Linyanti naar Kasane, neem je de transfer naar Zambia en regel je en betaal je het visum ter plaatse. Je gaat hier op bootcruise, 4x4-safari, begeleide bush walk, kanotocht en visuitstap. Daarna heb je tijd om de Victoriawatervallen van dichtbij naar beneden te zien donderen! De locals noemen dit natuurfenomeen niet voor niets ‘Mosi-Oa-Tunya’ of ‘The Smoke That Thunders’. Neem zeker je regencape mee, want je kan erg doorweekt terugkomen!

DAG 08-10 | Victoriawatervallen – Bumi Hills (Zimbabwe) (O,L,D)

Klaar voor een wel heel speciale overnachting? Je neemt de transfer naar Victoria Falls Airport voor je vlucht naar Bumi Hills, Zimbabwe. Deze nachten slaap je namelijk aan de oevers van Lake Kariba dat grenst aan Matusadona National Park. Wat je direct opvalt zijn de eindeloze uitzichten over dit iconische meer. Op deze betoverende locatie vormt Bumi Hills de perfecte aanvulling op een safari-circuit, een plek om te ontspannen en weer op te laden in de wildernis van Zimbabwe. Inbegrepen activiteiten zoals bootcruises, begeleide bush walks en een bezoek aan een lokaal dorpje laten je hier nog meer van de omgeving genieten.

DAG 10-13 | Bumi Hills – Mana Pools National Park (O,L,D)

Een aanrader in Zimbabwe is zonder twijfel Mana Pools, een van de mooiste wildlifeparken van Zimbabwe en in 1984 uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. In Zambezi Expeditions zal een onvergetelijke kanotocht op de Zambezi, waar je super dicht bij olifanten komt, je nog lang bijblijven! Kanga Camp is dan weer dé idyllische en verbazingwekkende fotogenieke plek om van een armchair safari (observeer de dieren vanuit je luie stoel, terwijl ze komen drinken aan de Kanga waterpoel vlak voor het kamp) te genieten.

DAG 13-16 | Verleng je reis met 3 dagen in het Hwange Nationaal Park

Wil je graag die andere bekende safariklepper van Zimbabwe, Hwange Nationaal Park, ook verkennen? Voeg dan nog drie nachten in het Somalisa Camp (volpension) toe aan je rondreis. Kenmerkend voor dit nationaal park zijn grote kuddes olifanten die komen drinken aan de waterpoel in het kamp zelf. Je gaat op jeepsafari, begeleide bush walk, night game drive en je verkent als afsluiter een lokaal dorpje. 

Rondreis 18 dagen | vanaf € 16.510 p.p.

DAG 14 of DAG 17 | Mana Pools – Victoria Falls – Johannesburg

Vandaag neem je na het ontbijt de vlucht van Mana Pools of Hwange naar Victoria Falls Airport. Daar vlieg je verder door naar Johannesburg om van daaruit je internationale vlucht naar Brussel te nemen.

DAG 15 of DAG 18 | Johannesburg – Brussel

Je komt aan in Brussel na een wervelende reis in Botswana en Zimbabwe!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 14.775

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in T&L-klasse, regionale vlucht met SA Airlink in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.08.2023, alle chartervluchten van Maun tot Victoria Falls en tussen de kampen onderling, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige kampen, alle maaltijden en snacks*, alle lokale dranken (bieren, wijnen en andere alcoholische dranken – exclusief premium dranken)*, thee/koffie*, frisdranken*, 2 safari activiteiten per dag*, laundry service*, toegangsgelden nationale parken, transfers. let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. *Uitgezonderd op dag 7.