1

Rondreis Vietnam: huwelijksreis vol hoogtepunten

Duurtijd21 dagen
Prijs vanaf€ 5.300/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retouvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Eindelijk: jullie huwelijksreis staat voor de deur. Klaar om Vietnam en al het moois te ontdekken? Laat je verwennen in alle luxe terwijl je met zijn twee de hoogtepunten van Vietnam ontdekt. Eindigen doe in je alle rust en luxe op Phu Quoc, wat ook wel eens het smaragdeiland wordt genoemd. De allermooiste stranden, die vind je hier.

DAG 01 | Brussel – Hanoi

Hi lovebirds! Eindelijk is het zover, de honeymoon. Tijd om naar Vietnam te gaan!

DAG 02 | Hanoi

Welkom in Hanoi, waar je een eerste rustig dagje hebt om te bekomen van alle huwelijksstress. Geniet van een vrije avond en ontdek het bruisende Hanoi.

DAG 03 | Hanoi (O)

Vandaag verken je de stad samen met je lokale gids. Bezoek de oude stadswijken en kom alles te weten over de architectuur uit het einde van de 19e eeuw. In dit bruisende gebied van smalle straatjes en steegjes zitten letterlijk duizenden kleine bedrijfjes en winkeliers. Vervolg de weg naar de Franse koloniale wijk en de verborgen hoekjes die alleen de lokale bevolking en insiders kennen om de diverse schoonheid van de Franse herenhuizen en hun geschiedenis te bewonderen. Verken samen met je gids de andere kant van de Red river. Wat zeker niet op je lijstje mag ontbreken vandaag is het Ho Chi Minh-museum.

DAG 04 | Hanoi – Ninh Binh (O,L)

Vandaag trek je koers richting de oude hoofdstad van Vietnam, Hoa Lu. De oude Hoa Lu Citadel, die grotendeels is verwoest, had ooit een oppervlakte van drie vierkante kilometer. Reis vervolgens naar Tam Coc voor een Vietnamese lunch. Onderweg zijn de nodige fotostops voorzien om de prachtige landschappen vast te leggen. Ga in Ninh Binh aan boord van je privé sampan. Terwijl de boot zachtjes door het water snijdt, vallen de enorme kalkstenen karsten uit de groene rijstvelden op. Nu begrijp je waarom ze Ninh Binh ook wel ‘Halong Bay on land’ noemen! Onze tip: beklim de Bich Dong Pagoda op de nabijgelegen Ngu Nhac berg voor een adembenemend uitzicht.

DAG 05 | Ninh Binh – Halong Bay (O,L,D)

Vandaag ruil je Ninh Binh in voor Halong Bay. Na het inchecken ga je aan boord van de boot waar je een heerlijke lunch wordt geserveerd terwijl je naar de baai vaart. Geniet in de namiddag van enkele bezoeken en activiteiten of ontspan lekker aan boord. De boot gaat voor anker tussen de kartsformaties, dus geniet van het prachtige uitzicht terwijl je diner wordt geserveerd. ’s Avonds met de lichten uit vanuit je bed naar buiten kijken: onvergetelijk.

DAG 06 | Halong Bay (O,L,D)

Vandaag staat in het teken van rust en genot. Je stapt over in een kleine boot die je naar rustige stranden brengt. Daar bezoek je onderweg een vissersdropje. Eenmaal aangekomen ontdek je watertunnels!

DAG 07 | Halong Bay – Hue (O)

Vroeg opstaan vandaag, maar het loont de moeite, want je geniet van een prachtige zonsopgang! Na het ontbijt vaart de boot langzaam terug naar de haven. Nadien keer je terug naar Hanoi, waar je de vlucht neemt naar Hue, de oude keizerlijke hoofdstad. Eenmaal aangekomen kom je tot rust op je hotel. Wat dacht je van wat wellness?!

DAG 08 | Hue (O,L)

Heb je je ooit afgevraagd wat er met de nakomelingen van de Nguyen Dynastie is gebeurd en hoe de tradities van hun voorouders in de moderne tijd in stand worden gehouden? Dit kom je deze ochtend allemaal te weten. Per fiets rij je naar het private museum Trand Dinh Son waar je een collectie van dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen van de vroegere koningen ziet. De volgende stop is de Thien Mu pagode. Kort na de middag ruil je het centrum van de stad voor het platteland en bezoek je de tombe van de keizer Minh Mang. Je ontdekt vervolgens samen met je gids onder meer de privé residentie van Khai Dinh. Leer hoe de jongere generaties hun keizerlijke voorouders aanbidden en observeer het behoud van de originele houten gedichtenborden. Voor je terugkeer naar de stad maak je nog een stop bij de kraampjes van de Dong Ba Markt.

DAG 09 | Hue – Hoi An (O)

Reis vandaag via de bekende en prachtige Hai van Pass naar Hoi An en geniet van de nodige stops onderweg. Je komt aan in het wondermooie Hoi An, dat je in de namiddag samen ontdekt met je lokale gids.

DAG 10 | Hoi An (O,D)

Wat je vandaag doet? That’s up to you! Het hotel heeft tal van faciliteiten, dus je zal je geen seconde vervelen. In de late namiddag word je opgepikt voor een romantische dinnercruise op de Thu Bon rivier. Kijk naar de zonsondergang tussen de kokospalmen en de iconische visnetten in het water. Geniet van een heerlijk BBQ-diner - met champagne - aan boord.

DAG 12 | Hoi An – Ho Chi Minh City (O)

Op naar Ho Chi Minh City vandaag, ook bekend als Saigon. Je checkt in in The Reverie Saigon, een spectaculair extravagant hotel in hartje Ho Chi Minh City, waar je de komende drie nachten verblijft. Ontdek de buurt alvast!

DAG 13 | Ho Chi Minh City (O)

Vandaag ontdek je de stad op een unieke manier: met een oldtimer! Ho Chi Minh stond ooit bekend als de Parel van Indochina, en vandaag leer je alles over de rijke geschiedenis van pagodes, musea en architectuur van het recente verleden van de stad tot de enorme wolkenkrabbers.

DAG 14 | Ho Chi Minh City (O)

Na het ontbijt leer je meer kennen over het turbulente verdelen van Vietnam. Je gaat richting het tunnelsysteem van Cu Chi. Dit enorme tunnelcomplex werd in de jaren ’40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Leer de manier van leven onder de grond kennen wanneer je er door wandelt. Nadien keer je terug naar de stad en geniet je samen van een vrije namiddag.

DAG 11 | Hoi An (O)

Na een heerlijk ontbijt ga je naar een expert in aromatherapie en begin je een reis om je innerlijke te ontdekken, naar te luisteren en te genezen. Als yogadocent, chemicus en gediplomeerd aromatherapeut met tien jaar ervaring zal de expert het verhaal van de aromatherapie, essentiële oliën en hoe het te gebruiken als een methode om te zien wat het lichaam echt wil. Leer hoe elke geur en olie een ander gebruik en effect heeft op de geest en het lichaam. Dompel je onder in de rustige sfeer van deze gezellige en heerlijke workshop en krijg de kans om een persoonlijke mix te creëren, een unieke, etherische olie.

DAG 15 | Ho Chi Minh – Mekongdelta (O,L,D)

Je verlaat het bruisende Ho Chi Minh voor een zalige cruise op de Mekongdelta. Ga aan boord van de boot waar je je gids leert kennen. Vaar naar het Phong Nam dorpje in Giong Trom en stap op een sampan boot en vaar door de kleine kanalen, die bedekt zijn met groen door de waterkokosnootplanten. Maak een stop bij een lokaal huis en een rijstnoedelfabriek en maak een gezellige fietstocht rond het dorp. Na de lunch vaar je naar Long Trung waar je opnieuw op de fiets stapt en het dagelijks leven langs de kanalen van dichterbij leert kennen. En ’s avonds rond je af met een lekker diner aan boord!

Superior
Mango Cruise

DAG 16 | Mekondelta – Ho Chi Minh City (O)

Word wakker met de geluiden van de delta. Terwijl je naar de Sa Dec vaart geniet je van een ontbijt aan boord. Verken dit charmante stadje en stap vervolgens op de fiets naar Tan Qui Dong. Van daaruit keer je terug naar de stad.

DAG 17 | Ho Chi Minh City – Phu Quoc (O)

Ruil vandaag de drukke stad voor het rustig tropische eiland Phu Quoc. Na aankomst op de luchthaven word je naar La Veranda Resort Phu Quoc waar je rustig kan nagenieten van de indrukken van Vietnam.

DAG 18 & 19 | Phu Quoc O)

Hallo Phu Quoc! Het eiland is net zo gevarieerd als de rest van Vietnam. Denk: kristalhelder water, prachtige palmbomen en met bloten voeten op het strand kuieren. En, het is perfect voor elke reiziger. Je kan gaan hiken in het nationale park, het onderwaterleven ontdekken rond de An Thoi eilanden of de hele dag relaxen aan het zwembad of aan de zee. Up to you!

DAG 20 | Phu Quoc – Ho Chi Minh City (O)

Een laatste heerlijke ontbijt waarna je richting de luchthaven vertrekt voor je vlucht richting België. 

DAG 21 | Brussel

Welkom thuis, geniet nog na van jullie zalige honeymoon in Vietnam!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 5.300

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten met Vietnam Airlines, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 11.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.