1

Japan essentieel

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 3.390/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze reis verenigt dé populaire trekpleisters van Japan langs de zogenaamde ‘Gouden Route’. Van de megapolis Tokyo naar het keizerlijke Kyoto, met onderweg twee overnachtingen in een typische ryokan in het kuuroord Hakone, aan de voet van de Japanse trots Mt Fuji, om zalig te relaxen in de publieke minerale warmwaterbaden. Uiteraard kan Hiroshima, de donkere bladzijde in de wereldgeschiedenis niet ontbreken. Het beklijvende Vredesmuseum kan er zeker niet ontbreken op het dagprogramma, maar de zinnen verzetten kan er gelukkig ook op het heilige eilandje Miyajima, waar het wereldberoemde schrijn dat op het water lijkt te zweven, op elk moment van de dag fotogenieke beelden oplevert.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Op naar Japan! Je stapt vandaag in het vliegtuig richting het bruisende Tokyo.

DAG 02 | Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het centrum van de gigantische stad brengt. Al zin in wat sightseeing? Onze tip: de hippe wijk Roppongi!

DAG 03 & 04 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het tijd om Tokyo verder te ontdekken. Ga op stap in internationaal gezelschap of met een Nederlandstalige privégids tijdens één van onze excursies om de stad te verkennen of kies er voor om zelf op stap te gaan; het is jouw keuze! Het bruisende Shibuya is in elk geval een must. Dit is dé shoppingwijk van Tokyo, maar je kan er ook gezellig uitgaan. Wat je er zeker niet mag missen? De kleurrijke advertenties, drukke clubs, warenhuizen én het drukste en meest indrukwekkende voetgangerspunt ter wereld: Shibuya Crossing.

DAG 05 | Tokyo – Hakone (O,D)

Vandaag stap je na het ontbijt in de trein met je Japan Rail Pass en vertrek je naar Hakone. Of je neemt deel aan de optionele excursie Mount Fuji en Hakone. Je dompelt je onder in de minerale warmwaterbaden en geniet van een typisch Kaiseki diner en overnacht in de ryokan; van een unieke overnachting gesproken!

DAG 06 | Hakone en Mount Fuji (O,D)

Zodra je van de ontbijttafel komt, maak je je klaar om Hakone en de regio van Mount Fuji verder te ontdekken met de Hakone Free Pass. Met deze pas geniet je van tal van voordelen om de regio te verkennen. Geniet van een van de vele uitzichtpunten op Mount Fuji. Je dineert en overnacht in de ryokan.

DAG 07 | Hakone – Hiroshima (O)

Na het ontbijt vertrek je met de hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Je Japan Rail Pass heb je natuurlijk weer op zak! Je komt aan in Hiroshima en na de check-in kan je alvast deze levendige stad verkennen met haar vele bars en restaurants. Duik het bruisende nachtleven in of geniet van je welverdiende nachtrust in het hotel.

DAG 08 | Hiroshima en Miyajima (O)

Vandaag is het tijd om Hiroshima te ontdekken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op 6 augustus 1945 een atoombom op Hiroshima gedropt. Om meer te weten te komen over de impact van deze gebeurtenis bezoek je het vredesmuseum. Even weg uit de stad? Bezoek het groene eiland Miyajima, waar het wereldberoemde Itsukushimaschrijn, een torii die lijkt te drijven op het water, is. Ondertussen werd het ook tot werelderfgoed benoemd!

DAG 09 | Hiroshima – Kyoto (O)

Na het ontbijt vertrek je vandaag met je Japan Rail Pass naar Kyoto. Stop onderweg zeker om het Himeji kasteel te bezoeken, ook gekend als het kasteel van de Zilverreiger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de volledige omgeving helemaal vernield door een bom, maar bleef het kasteel bij wonder ongeschonden. Je reis nadien verder naar Kyoto, waar je geniet van je nachtrust in het hotel.

DAG 10 & 11 | Kyoto en omgeving (O)

Jij kiest vandaag! Ofwel ga je zelf op stap in de stad, ofwel neem je deel aan een van onze optionele excursies in internationaal gezelschap of met een Nederlandstalige privégids.

Excursie:
Kyoto in één dag

Lees meer

DAG 12 | Kyoto – Osaka – Brussel (O)

Vandaag neem je na het ontbijt de shuttletransfer naar de luchthaven van Osaka voor je terugvlucht naar Brussel. Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.390

per persoon

Deluxe

€ 3.790

per persoon

Boutique

€ 6.675

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in L-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 14.10.2020, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma of gelijkwaardig, Meet en Greet op de luchthaven van Tokyo,  shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het stadscentrum,  Japan Rail Pass 7 dagen (regular class), PASMO of SUICA metropas ter waarde van 1500 JPY, Hakone Free Pass 3 dagen en een uitgebreid infopakket. Aanbod geldig van 01.01.2021 tot 31.12.2021, uitz. 15.07.2021 tot 15.08.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden