1

Rondreis Maleisië: Ontdek West-Maleisië

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 3.490/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
  • Watertaxi naar Taman Negara
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je kennis maken met de diverse culturele mengelmoes van West-Maleisië? Dan is deze rondreis de perfecte cocktail van spectaculair mooie natuur, witte zandstranden, historische architectuur met een snufje moderne en unieke streetart.

DAG 01 | Brussel – Kuala Lumpur

Koffer ingepakt? Je vertrekt vandaag naar de luchthaven in Brussel van waar je naar Kuala Lumpur vliegt. Vacation mode: on!

DAG 02 | Kuala Lumpur

Welkom in Kuala Lumpur! Je komt aan op de internationale luchthaven en neemt een transfer naar het hotel waar je incheckt. Daarna ga je zelf op pad! ’s Avonds is het tijd voor een welverdiende nachtrust.

DAG 03 | Kuala Lumpur (O,L)

Vandaag ontdek je na het ontbijt de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. De tweelingtorens Petronas, het koninklijke paleis, de nationale moskee en het oude treinstation staan op jouw programma. Ook dompel je je onder in Chinatown. Na de lunch rijd je even buiten de stad voor een bezoekje aan de kalkstenen Batu Caves. Daar bewonder je de indrukwekkende hindoetempel.

DAG 04 & 05 | Kuala Lumpur – Taman Negara National Park (O,L,D)

Na het ontbijt rijd je naar de jetty van Kuala Tahan voor de overzet per watertaxi naar Taman Negara. Dit is het grootste natuurpark van West-Maleisië waar tapirs, tijgers en olifanten zich schuilhouden in de laaglandjungle. Je komt aan in de namiddag en checkt in in het Mutiara Taman Negara Resort. Na het diner krijg je een introductie tot het park en maak je een eerste interessante nachtwandeling. Je overnacht in het resort. De volgende ochtend trek je de wandelschoenen aan voor een jungletrekking naar de canopy walk en Teresek Hill. Je geniet van je lunch en daarna vaar je met een longboat over de stroomversnellingen van de Terengganu rivier en bezoek je een dorpje van de Orang Asli. Je leert er hoe dit volk overleeft in de jungle.

DAG 06 | Taman Negara National Park – Cameron Highlands (O)

Lekker ontbeten! Dan check je uit en keer je per watertaxi terug naar Kuala Tahan. Je rijdt verder naar de Cameron Highlands. Geniet na je check-in van wat vrije tijd deze namiddag. Ideaal om de omgeving van het hotel te leren kennen. Daarna is het tijd voor een welverdiende nachtrust.

DAG 07 | Cameron Highlands (O)

Je brengt na het ontbijt een bezoekje aan een lokale theefabriek en -plantage. Wandel door de plantages waar je onder andere wilde orchideeën en bekerplanten ziet. Ook de kleurrijke, lokale markt en een aardbeienboerderij zijn een bezoekje waard. Je keert terug naar het hotel en gaat de rest van de dag zelf op pad.

DAG 08 | Cameron Highlands – Penang (O)

Het hotel voorziet vandaag een heerlijk ontbijt. Daarna check je uit en daal je af uit de hooglanden richting de kust naar Penang. Onderweg bezoek je de Sam Poh boeddhistische tempel. Wanneer je aankomt in Penang check je in in het hotel en heb je enkele uurtjes vrije tijd. In de late namiddag bezoek je de bekende Snake Tempel en kuier je rond op de kleurrijke avondmarkt. Je overnacht in het hotel.

DAG 09 | Penang (O)

Ga je graag zelf op pad? Dan is vandaag een dagje om in te kaderen. Je gaat zelf op verkenning in de door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen oude stad Georgetown. Je wandelt er tussen de kleurrijke straatjes en steegjes, Chinese clanhuizen en tempels.

Historisch Georgetown op Panang

Ga op ontdekking in historisch Georgetown, de hoofdstad van Penang waar de Britse Oost-Indische Company zijn koloniale voetdruk achterliet en waar in het verleden geheime Chinese genootschappen aan lucratieve opiumhandel deden.

Het eiland is de enige Maleise staat met een Chinese meerderheid en dankzij zijn strategische ligging op het kruispunt van belangrijke handelsroutes tussen Oost en West ontwikkelde zich een unieke architectuur en de beste eetcultuur van het land!

Je kan er rondkuieren tussen kunstzinnige boetiekjes, cafés en studio’s of je met een kleurrijke riksja door de nauwe straatjes en steegjes laten rijden. 

DAG 10 | Penang – Langkawi (O)

Na een vroeg ontbijt neem je de transfer naar de bootpier van Penang om de ferry naar Langkawi te nemen. De rest van de dag geniet je van wat vrije tijd.

DAG 11 & 12 | Langkawi (O)

Vandaag wordt een dag met zand tussen je tenen! Na het ontbijt geniet je van de mooie zandstranden van het eiland of verken je de omliggende eilanden. It’s up to you! Gisteren een rustige dag gehad? Kies vandaag dan voor wat actie! Ga op verkenning door de mangroves of maak een wandeling op de bekende Skybridge.

DAG 13 | Langkawi – Kuala Lumpur – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je nog van een vrije voormiddag en in de namiddag neem je de transfer naar de luchthaven van Langkawi. Daar neem je de vlucht naar Kuala Lumpur om van daaruit verder te vliegen naar Brussel.

DAG 14 | Kuala Lumpur – Brussel

Je komt aan in Brussel na de vlucht vanuit Kuala Lumpur.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.490

per persoon

Deluxe

€ 5.990

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, gedeelde watertaxi van Kuala Tahan naar Taman Negara H/T, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.