1

Rondreis Indonesië: Ontdekking van de Molukken

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 2.319/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
  • Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ken je de Molukken al? Bekend als de provincie van de duizenden eilanden en beroemd om haar vele specerijen. Deze rondreis laat je kennis maken met deze ongekende en ongerepte parel.

DAG 01 | Makassar – Ambon

Bij aankomst op de luchthaven Pattimura Airport Ambon wacht onze vertegenwoordiger je op. Je gaat onmiddellijk op pad en ontdekt de gezellige stad Ambon. Je ontdekt onder meer de Gong van de Wereldvrede die de verzoening van de burgeroorlog op de Molukken symboliseert. Je bezoekt ook het monument van Martha Christina Tiahahu, de vrouw die vocht tijdens de koloniale tijd tegen de Nederlanders. Dit monument ligt op de heuvel van Karan Panjang, waar je geniet van een panoramisch uitzicht over de stad Ambon. Je avond is helemaal vrij! Tijd dus om de vele restaurantjes en bars van het eiland te ontdekken.

DAG 02 | Ambon (O,L)

Na het ontbijt ga je samen met je gids op pad naar het dorpje Soya. Daar breng je een bezoek aan een traditionele ontmoetingsplaats en maak je een stevige wandeling van ongeveer twee uur tot aan de Sirimau berg. Van daaruit heb je een fantastisch uitzicht over de stad Ambon. Daarna ga je verder naar het Museum Siwalima, bekend om zijn culturele en maritieme collecties. Lunchen doe je in een lokaal restaurant om vervolgens richting het dorpje Latuhalat te gaan, gelegen in het zuidelijk deel van het eiland. Daar bezoek je de bekende Pintu Kota rots. Je dag eindigt op Namalatu Beach, om daarna terug te keren naar je hotel.

DAG 03 | Ambon – Saparua (O,L)

Na het ontbijt word je naar de haven gebracht van waaruit je met een lokale boot naar het eiland Saparua vaart. Bij aankomst ontdek je het oude Nederlandse fort Duurstede en de lokale markt. Je brengt ook een bezoek aan het familiehuis van de antikoloniale held Thomas Mattulessy (alias Pattimura) waar nog memorabilia zijn zoals zijn handgeschreven boeken en kledij. Na de lunch leer je Ouw kennen, het enige dorpje dat nog traditioneel aardewerk produceert voor lokaal gebruik. Daarna ga je verder naar het dorp Nolloth om de oude kerk en het traditionele dorpshuis langs de kant van de weg te zien. Het is het enige huis op het eiland dat zonder spijkers werd gebouwd. Als de tijd het toelaat, breng je ook nog een bezoek aan het dorp Kulur waar je de Putri grot bezoekt en nog geniet van vrije tijd op het strand van Kulu.

Superior

Hotel Perdana

DAG 04 | Saparua – Masohi – Sawai (O,L,D)

Je vertrekt vroeg naar de haven waar je de boot neemt naar Seram. Bij aankomst wacht je chauffeur je op en brengt hij je naar een lokaal restaurant waar je gaat ontbijten. Daarna ga je naar de andere kant van het eiland en rij je langs tropische bossen en open graslanden. Van daaruit ga je per kleine speedboot naar een klein tropisch paradijs waar je slaapt in houten bungalows op palen in turkooisblauw water. Hoe bijzonder! Je geniet in het hotel van het diner.

DAG 05 | Sawai – Salawai rivier (O,L,D)

Na het ontbijt verken je per boot vandaag de Salawai rivier met zijn dichte vegetatie. De kans is groot dat je verschillende soorten vogels en reptielen spot! Onderweg zie je hoe de lokale bevolking de binnenbast van de sagopalmboom verwerkt tot meel. Je vaart verder langs de kust tot je het eiland Sapalewa bereikt. Daar is er een lunch voorzien. Je hebt er ook wat vrije tijd om te zwemmen en te snorkelen.

DAG 06 | Sawai – Saleman dorp (O,L,D)

Klaar voor een snorkelavontuur? Vandaag ga je aan boord van een kleine speedboot voor een dag vol snorkelen. Je keert terug naar je hotel voor een lekkere lunch. Vervolgens zet je je ontdekking verder en ga je naar Ora Beach, gelegen in het dorpje Saleman. Vanavond check je in in je hotel met het prachtige witte zandstrand.

DAG 07 | Saleman dorp (O,L,D)

Zin in ontspanning? Vandaag geniet je van een vrije dag die je helemaal zelf invult.

DAG 08 | Saleman – Masohi – Ambon (O)

Na een vroeg ontbijt ga je per speedboot terug naar Saleman, waar je naar de haven wordt gebracht om de boot naar Ambon te nemen.

DAG 09 | Ambon – Makassar

Na het ontbijt geniet je van wat vrije tijd tot de transfer je naar de luchthaven van Ambon brengt voor je retourvlucht richting Amsterdam.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 2.319

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Makassar met Lion Air in Y-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma (8x ontbijt, 6x lunch & 3x diner) overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.