1

Unieke ecosystemen in Madagaskar

Duurtijd17 dagen
Prijs vanaf€ 4.190/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retouvluchten vanuit Brussel of Parijs
  • Accommodaties & maaltijden
  • Privé transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je diersoorten spotten die nergens anders ter wereld voorkomen? Dan is deze wandelreis perfect voor jou! Trek door laaglandjungle en maak kennis met de indri-indri, ontdek de speciale bamboelemuur in het bergregenwoud en observeer de speelse ringstaartmaki’s in de kleine oases tussen zandstenen rotsmassieven. Sluit deze reis perfect af aan de tropische zuidwestkust met zijn turkooisblauwe lagunes en unieke doornwouden met enorme baobabs.

DAG 01 | Brussel – Antananarivo

Klaar voor vertrek? Je vliegt vandaag vanuit Brussel naar Antananarivo.

DAG 02 | Antananarivo (D)

Welkom in Madagaskar! Je komt aan op de internationale luchthaven van Antananarivo en neemt de privétransfer naar het gekozen hotel voor je check-in. De rest van de namiddag geniet je van wat vrije tijd om de omgeving te ontdekken. Wat dacht je van een fijne wandeling door de oude stad? Daarna is het tijd voor een heerlijk diner en een welverdiende nachtrust.

DAG 03 | Antananarivo – Andasibe (O,L,D)

Lekker ontbeten! Reis dan in oostelijke richting naar het Andasibe Mantadia Nationaal Park. Onderweg stop je aan een kameleonkwekerij waar je deze kleurrijke diertjes van dichtbij kan bekijken. In Andasibe vaar je met de kano naar het  lemureneiland.  Speelse  lemuren  verwelkomen  je  er terwijl je ze van dichtbij bewondert. Instaleer je bij aankomst in de gezellige lodge en maak je klaar voor een interessante nachtwandeling. Ontdek in  het donker tussen het groen hoe het woud wakker wordt en waar dwergmuismaki’s en fascinerende gekko’s zich schuilhouden.

DAG 04 & 05 | Andasibe Nationaal Park (O,L,D)

De wandelpaden van het primaire regenwoud van Andasibe Nationaal Park en het Voi reservaat nodigen je uit om kennis te maken met de grootste lemurensoort van Madagaskar, de indri-indri. Zijn unieke territoriale roep gaat door merg en been! In de dichtbegroeide vochtige bossen is elk plekje bedekt met mossen, varens en lianen. Daartussen ontdek je prachtige orchideeën en pronkt de nationale boom van Madagaskar: de ravinala. Geniet hier maar liefst twee dagen van de overweldigend mooie natuur!

DAG 06 | Andasibe – Antsirabe (O,L,D)

De eindbestemming van vandaag? Dat is de mooiste stad van Madagaskar: Antsirabe. Deze stad ligt in de hoogvlakte langs het Ankaratragebergte. Onderweg geniet je van de wisselende landschappen, versierde Merina familiegraven, rijstvelden en kleine dorpjes. Lunchen doe je in het dorpje Ambatolampy.

Superior
Royal Palace

DAG 07 | Antsirabe – Ambositra – Ranomafana (O,L,D)

Vandaag rijd je verder langs de Route Nationale 7 (RN7) naar het hart van de Betsileostam en het mooie Ranomafana Nationaal Park. De mooie rijstvelden in terrasvorm in de hooglanden verraden de  Zuidoost-Aziatische afkomst van de bevolking. Je stopt even voor de lunch in Ambositra, het dorpje van de houtbewerkers waar je de kleurrijke lokale markt bezoekt. Daarna reis je verder naar Ranomafana Nationaal Park.

Superior

Le Grenat Hotel

DAG 08 & 09 | Ranomafana Nationaal Park (O,L,D)

Ranomafana? Dat betekent ‘heet water’ in het Malagassisch! Het is een knipoog naar de plaatselijke warmwaterbronnen. Het nationaal park is een genetisch reservoir van met uitsterven bedreigde primatensoorten, zoals de schuwe halfmaki die smult van de plaatselijke bamboesoorten. Ook niet te missen is een bezoek aan het fotogenieke Tanaladorpje met zijn kleurige huisjes.

Dag 10 | Ranomafana – Ambalavao – Ranohira (O,L,D)

Je rijdt vandaag via het dorpje Ambalavao naar het Anja reservaat waar je ringstaartmaki’s vindt. Dit dorpje staat ook gekend voor zijn handgemaakte Antaimoro papier. Na je lunch reis je verder naar het dorpje Ihosy, hoofdstad van de beruchte Barastam. De stad is er gekend voor zijn kuddes zeboes die er op de vlaktes grazen. Via het mooie Plateau d’Horombe bereik je het prachtige massief van Isalo. Neem de tijd om de omgeving rond jouw lodge te verkennen of neem een verfrissende duik in het zwembad.

DAG 11 & 12 | Ranohira (O,L,D)

De komende twee dagen ontdek je het prachtige Isalo Nationaal Park. Diepe canyons en groene oases snijden het enorm zandstenen plateau door. Je voelt je er nogal snel in het Wilde Westen door de grillige vormen van het landschap. Prachtige wandelingen naar La Piscine Naturelle staan op jouw programma, maar ook de mooie omgeving van het hotel maakt zeker indruk. Bezoek de saffiermijnen van Ilakaka en ga op zoek naar sifaka’s in Zombitse  Nationaal  Park.

DAG 13 | Ranohira – Tuléar (O,L,D)

Het laatste stuk van de RN7 naar Tuléar staat vandaag op de planning! Je merkt onderweg dat de landschappen veranderen naar het typische doornwoud met zijn majestueuze baobabs. Rond de middag kom je aan in je hotel in Tuléar en kan je een verfrissende duik nemen in het zwembad. In de late namiddag breng je een bezoek aan de botanische tuinen van Antsokay.

DAG 14 | Tuléar (O,L,D)

Vandaag heb je een hele dag om te genieten van je wel heel unieke lodge! Zijn spectaculaire ligging en uniek design met natuurlijke materialen zorgen voor de perfecte ontspannen sfeer om te genieten!

DAG 15 | Tuléar – Antananarivo (O,L,D)

Na het ontbijt neem je de transfer naar de luchthaven van Tuléar voor de binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad Antananarivo. Je neemt je intrek in een hotel in de stad. Geniet van je laatste avond in Madagaskar.

Superior

Le Grenat Hotel

DAG 16 | Antananarivo – Brussel (O)

Na het ontbijt neem je de transfer naar de luchthaven van Antananarivo. Van daaruit neem je de vlucht naar Brussel.

DAG 17 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je rondreis in Madagaskar!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.190

per persoon

Deluxe

€ 5.150

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in V-klasse, alle taksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Franstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden en vermelde binnenlandse vluchten. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.