1

Rondreis Kenia & Tanzania: het summum van safari

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 7.375/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Safari's, excursies & maaltijden zoals vermeld in programma
  • Privétransfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je je onderdompelen in safari’s, weidse savannelandschappen met in de verte de typische Afrikaanse acaciabomen, majestueuze baobabs en veel couleur locale? Dan biedt deze luxueuze 13-daagse combinatie-rondreis van ’s werelds beste safarilanden, Kenia en Tanzania, voor jou een ideale belevenis!

DAG 01 | Brussel – Nairobi

Tijd voor vakantie! Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

DAG 02 | Nairobi – Lake Nakuru National Park (L,D)

Welkom in Kenia! Je wordt opgewacht door je chauffeur-gids en rijdt via Lake Navaisha en Elementaita naar Lake Nakuru, de natuurlijke habitat van duizenden flamingo’s. Wie weet spot je hier ook de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Een deel van het park werd namelijk ingericht als neushoornreservaat en dit is dé perfecte plek om deze machtige dieren te zien. In de namiddag is het tijd voor je eerste game drive in Kenia.

DAG 03 | Lake Nakuru National Park – Lake Naivasha National Park (O,L,D)

Tijd voor een onvergetelijke dag, want je gaat fietsen tussen giraffen en zebra’s in het Hell’s Gate National Park! En dat is niet alles, want je maakt nog een wandeling tussen rotsen en kliffen in Njorowa Gorge. Het is een leuke manier om dieren vanop een andere manier dan vanuit een safari jeep te zien.

DAG 04 | Lake Naivasha National Park – Masai Mara National Reserve (O,L,D)

Na een ochtendlijke bootsafari op Lake Naivasha zet je koers naar Masai Mara National Park, het bekendste safaripark van Kenia en thuishaven van het Masai-volk en de Big Five. Het grenst aan de Serengeti en dieren trekken vrij rond tussen deze twee wildparken, wat knappe beelden geeft. In de namiddag staat er hier een eerste indrukwekkende game drive gepland. Je slaapt vannacht in een tented camp, waar je het ultieme Out of Africa-gevoel ervaart.

DAG 05 | Masai Mara National Reserve (O,L,D)

Tijd om de neushoorn, buffel, leeuw, olifant en luipaard van dichtbij te spotten! De beste reistijd voor dit natuurpark - dat getypeerd wordt door eindeloze vlaktes en acaciabomen - is van juli tot oktober omdat je dan duizenden wilde gnoes ziet migreren van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia. Een spectaculair fenomeen dat volgens kenners als een van de mooiste safaribelevingen ooit kan tellen! Wil je de Masai Mara verkennen vanuit een luchtballon? Dan is de excursie Ballonsafari over de Masai Mara op jouw lijf geschreven.

Excursie:
Safari vanuit de lucht

Lees meer

DAG 06 | Masai Mara National Reserve – Isibania – Lake Victoria (O,L,D)

Vaarwel Kenia, hallo Tanzania! Je steekt de grens van Kenia naar Tanzania over en rijdt naar het Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en het op een na grootste zoetwatermeer op aarde. Je kan er heerlijk genieten van je lodge en de pittoreske omgeving.

DAG 07 | Lake Victoria – Serengeti National Park (O,L,D)

Het beroemdste wildpark van Tanzania, de Serengeti, mag natuurlijk niet tijdens jouw reis ontbreken. Ook hier vind je de typische eindeloze savannes maar met hier en daar ook indrukwekkende rotspartijen, waarachter er vaak leeuwen schuilen. In de namiddag ga je op uitgebreide game drive en nadien overnacht je in een idyllische tented camp. Nachtelijke diergeluiden zorgen voor een extra safari-effect!

DAG 08 | Serengeti National Park (O,L,D)

Tijd om het Serengeti National Park en alle dieren erin te ontdekken. Vandaag staat dus de hele dag in teken van safari! Ook de excursie Ballonsafari over de Serengeti is vandaag een optie voor de natuurliefhebber in jou die deze immense vlakte eens vanuit een ander standpunt wil verkennen.

Excursie:
Ballonsafari Serengeti

Lees meer

DAG 09 | Serengeti National Park – Ngorongoro Conservation Area (O,L,D)

Je vertrekt vroeg in de ochtend naar de spectaculaire Ngorongorokrater, een van de grootste kraters van de wereld (264 km²). De Ngorongorokrater biedt een grote diversiteit aan wildlife en telt waarschijnlijk de meeste dieren per vierkante meter in heel Afrika. In dit gebied leven de Hadza, de laatste jagers-verzamelaars van Afrika, en ook de Masaï met hun vee kom je hier tegen. Op de bodem van de krater heb je het hele jaar rond alle leden van de Big Five, die je tijdens een uitgebreide game drive hopelijk allemaal spot.

DAG 10 | Ngorongoro Conservation Area – Lake Manyara National Park (O,L,D)

Je gaat na je ontbijt op ochtendsafari in Lake Manyara National Park. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op het meer leveren fotogenieke beelden op, dus neem zeker je camera mee! Het park staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen die maar al te graag in de acaciabomen klauteren om zo in de schaduw van de bladeren luierend de dag door te brengen. Ook grote kuddes bavianen kom je hier tegen. Daarna ga je op uitstap in het dorpje Mto wa Mbu, vlakbij Lake Manyara. Je bezoekt er een Masai markt, de lokale school, kerk en een bananenbrouwerij.

DAG 11 | Lake Manyara National Park – Tarangire National Park – Lake Manyara National Park (O,L,D)

Je gaat heel de dag op game drive in het nabijgelegen Tarangire National Park, een must-see voor safariliefhebbers. Het park staat synoniem voor kuddes olifanten met woeste acaciabomen en moerasgebieden op de achtergrond.

DAG 12 | Lake Manyara National Park – Arusha (O,L)

De laatste halte van je reis is Arusha, in Tanzania. Na de lunch geniet je nog van een panoramische tour van de stad voor je naar de luchthaven wordt gebracht.

DAG 13 | Arusha – Brussel

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke reis naar Kenia en Tanzania vol beestige herinneringen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 7.375

per persoon

Deluxe

€ 9.530

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in Q-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 18.09.2023, alle maaltijden en excursies zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, toegang nationale parken, privé transfers zoals beschreven. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.