1

Rondreis Colombia: la esmeralda pura

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 3.695/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel 
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Avontuurlijk, een echte trendsetter en verzot op Latijns-Amerika? Dan staat deze reis uiteraard al een tijdje op jouw bucketlist te pronken. Exotische vruchten, heerlijke koffie aroma’s, een bijzonder boeiende geschiedenis en een prachtig samenspel tussen de majestueuze Andes en de relaxte Caraïben nemen je mee op een 14-daagse ontdekking. Kan je maar niet kiezen tussen natuur en cultuur? Voor jou is deze rondreis het perfecte compromis.

DAG 01 | Brussel – Bogotá

Vandaag stap je op het vliegtuig richting Bogotá! In deze bruisende hoofdstad word je meteen naar het hotel gebracht om er te genieten van een vrije avond. Tijd dus om je onder te dompelen in al het lekkers wat Colombia te bieden heeft. Wat dacht je van een heerlijke empanada ceviche en een glaasje Colombiaanse rum à la Dictador als afsluiter?

DAG 02 | Bogotá (O)

Je ontwaakt in dit koloniale pareltje in de kleurrijke wijk La Candelaria en kiest zelf hoe de dag eruitziet. Fotografeer het oude stadscentrum met de prachtige gebouwen en spring binnen in enkele wereldberoemde musea. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen op de Cerro Monserrate. Uiteraard kan je ook kiezen om deel te nemen aan de optionele excursie Bruisend Bogotá. Krijg je niet genoeg van deze verrassende stad? Wandel langs de prachtige graffiti tekeningen die overal het kleurenpallet van de stad aanvullen of bezoek een van de vele lokale markten.

Excursie:
Bruisend Bogotá

Lees meer

DAG 03 | Bogotá – Eje Cafetero (O)

Na het ontbijt pak je opnieuw je koffer in en neem je een binnenlandse vlucht naar de koffieregio of Eje Cafetero. Geniet van de zichten op de Cordillera Occidental en Central, opsplitsingen van het Andesgebergte in het belangrijkste koffieproducerende gebied van Colombia. Kom tot rust in je haciënda, ga wandelen, fietsen of paardrijden of neem deel aan de excursie Van koffieboon tot espresso. Deze is onmisbaar voor de koffieliefhebber en geeft een unieke inkijk in het traditionele proces.

Excursie:
Van koffieboon tot espresso

Lees meer

DAG 04 | Eje Cafetero: Filandia, Valle de Cocora & Salento (O,L)

Vroeg uit de veren, want vandaag verken je uitgebreid de koffieregio! Je start de dag met een bezoek aan het slaperige dorpje Filandia, vaak ten onrechte overschaduwd door het populaire Salento. Wandel door de koloniale straatjes van het dorp en beklim het uitkijkpunt waar je in de verte de besneeuwde vulkaantoppen van Parque Nacional Natural Los Nevados kan bewonderen. Na een traditionele lunch en een bezoek aan een atelier van handgevlochten manden, zet je de tocht verder naar Salento. Hier stap je in een typische Willys Jeep op weg naar de Valle de Cocora, een natuurfenomeen om niet snel te vergeten. Je gespecialiseerde ecogids neemt je mee door de groene vallei vol met iconische waspalmen, de hoogste palm ter wereld! Eenmaal terug in Salento maak je nog een tour doorheen de straatjes met de witgekalkte paisahuizen en kleurrijke balkons vooraleer terug te keren naar de haciënda.

DAG 05 | Eje Cafetero – Medellín (O)

Vandaag ruil je het groene landschap in voor het stadsleven: je neemt een binnenlandse vlucht naar Medellín, de stad die zich opnieuw heeft uitgevonden. Ooit een van de gevaarlijkste steden ter wereld, maar nu uitgegroeid tot misschien wel de meest innovatieve plek op aarde. Je verblijft in de wijk El Poblado, waar je struikelt over de vele hippe (salsa)bars en restaurants.

DAG 06 | Medellín (O)

Geniet van een vrije dag in de stad van de eeuwige lente en ontdek de verschillende buurten aan de hand van de excursies Graffiti tour Comuna 13 of Modern Medellín. Beide excursies focussen op de vindingrijkheid van de metropool en zorgen ervoor dat je niets mist van de levendige lokale geschiedenis. Je kan ze zelfs perfect combineren! Ook kan je je wagen aan een bandeja paisa, een reuzenmaaltijd typisch voor de streek. Of je brengt een bezoekje aan de Jardín Botánico de Medellín en het museum Casa de la Memoria.

Excursie:
Graffiti tour in Comuna 13

Lees meer

DAG 07 | Medellín: Guatapé & El Peñol (O,L)

Vroeg uit de veren vandaag, want je gaat door de Cordillera Central op dagtrip naar de miljoenen jaren oude Piedra del Peñol en Guatapé. Beklim de meer dan 200 meter hoge granieten monoliet en geniet van een adembenemend uitzicht op het omliggende meer met stuwdam en de bergen. Je krijgt een traditionele lunch aan de waterkant van het dorpje Guatapé en maakt een boottochtje over het meer. Hierna ga je op pad in het kleurrijke koloniale dorpje zelf. De gevels van de huizen zijn in prachtige kleuren geschilderd en elke woning heeft zijn eigen sculptuur of zócalo.

DAG 08 | Medellín – Santa Marta – omgeving Tayrona Nationaal Park (O)

Na het ontbijt ruil je het bergachtige landschap in voor de Caraïbische laaglanden en neem je een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Dit badplaatsje ligt aan de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld dat met haar majestueuze toppen het oosten van de stad kleurt. Je verblijft nabij Palomino, waar zandstranden en uitgestrekte koraalbanken zorgen voor een idyllische omgeving.

DAG 09 | omgeving Tayrona Nationaal Park (O)

Uitslapen en laat ontbijten, relaxen aan het strand of Tayrona Nationaal Park bezoeken? Het kan allemaal, want vandaag kies je zelf hoe de dag eruit ziet! Toch graag een begeleide uitstap naar het nationaal park? Neem dan zeker deel aan de excursie Natuurpracht in Tayrona of Avontuurlijke tubing tocht op de Don Diego rivier.

Excursie:
Natuurpracht in Tayrona

Lees meer

DAG 10 | omgeving Tayrona Nationaal Park – Cartagena (O)

Na het ontbijt verlaat je het departement Magdalena. Onderweg kom je voorbij de Ciénaga Grande de Santa Marta, een gebied dat het belangrijkste ecosysteem ter wereld herbergt: de mangroven. Eenmaal aangekomen in Cartagena de Indias word je al snel betoverd door deze wondermooie stad die uit een sprookje lijkt te komen. Koloniale gebouwen, kleine pleintjes, verborgen patio’s met fonteinen, kleurrijke bloemen en joviale Colombianen maken van je verblijf een onvergetelijke ervaring.

DAG 11 | Cartagena (O)

Geniet van een vrije dag om deze veelzijdige stad te verkennen! Bewonder de vele muurschilderingen op straat en drink een vers fruitsapje bereid door de in Afrikaanse jurken geklede Palenqueras. Inspiratie nodig? Neem deel aan de excursies Kleurrijk Cartagena of Cartagena voor foodies.

Excursie:
Kleurrijk Cartagena

Lees meer

DAG 12 | Cartagena (O)

Nog steeds niet genoeg van deze parel van de Caraïben? Trek er dan zelf op uit in de omgeving van de stad of neem deel aan de excursies La Boquilla mangroven tour of Wegdromen op Islas del Rosario.

Excursie:
La Boquilla mangroven tour

Lees meer

DAG 13 | Cartagena – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze prachtige stad. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven van Cartagena voor je internationale vlucht naar Brussel.

DAG 14 | Brussel

Je landt in Brussel en geniet nog na van een fantastische reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.695

per persoon

Deluxe

€ 4.295

per persoon

Boutique

€ 4.595

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 02.10.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (met Spaanstalige chauffeur) zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.