1

Rondreis Ethiopië: Op zoek naar de Ark des Verbonds

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 3.870/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Engelstalige gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je meer te weten komen over de rijke kerkelijke geschiedenis van het orthodoxe christendom? Dan is deze rondreis perfect voor jou. Zet een stap terug in de tijd en ontdek de kleurrijke muurschilderingen in de vele kerken en kloosters, woon een traditionele koffieceremonie bij en smul van de lokale injera! Maar ook de unieke natuur van de Grote Riftvallei komt aan bod tijdens een trek om de speciale Geladabavianen te spotten. Deze 11-daagse rondreis, met vertrek op maandag vanuit Brussel, doet je het allemaal ontdekken.

DAG 01 | Brussel

Zijn je koffers ingepakt? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Addis Abeba.

DAG 02 | Addis Abeba (D)

Welkom in Ethiopië! Na je aankomst in Addis Abeba word je begroet door onze lokale vertegenwoordiger. Je komt hierna even tot rust in je hotel en gaat in de namiddag op ontdekking in de hoofdstad rond Meskel Square. Bezoek de kathedraal van de Heilige Drievuldigheid, de bruisende Mercato markt en wandel door het Nationaal Museum waar je een replica van het skelet van onze voorouder Lucy kan bewonderen. ’s Avonds geniet je van een lekker diner in het hotel!

DAG 03 | Addis Abeba – Bahir Dar (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag voor je korte binnenlandse vlucht naar Bahir Dar. Klaar om overdonderd te worden door de bekende Blue Nile watervallen? In de namiddag staat een boottocht op het Tanameer op het programma. Je vaart tot bij het kleine Zege schiereiland, waar orthodoxe priesters je verwelkomen in de middeleeuwse kerken en kloosters. Wanneer je terugkeert bewonder je nog een groep pelikanen die hier thuis zijn.

DAG 04 | Bahir Dar – Gondar (O,L,D)

Na het ontbijt vertrek je door het land van de etnische bevolking Amhara naar de stad Gondar. Ga na je lunch verder met het ontdekken van de 17e-eeuwse omwalde stad van keizer Fasilidas met zijn paleizen, kastelen, kleine kerken en de ceremoniële badplaats. Ook je bezoek aan de Debre Berhan Selassie kerk, met zijn handgeschilderde engelenplafond, mag niet ontbreken. Net zoals een heerlijk kopje Ethiopische koffie!

DAG 05 | Gondar – Simien Mountains (O,L,D)

’s Ochtends reis je verder naar het onbekende Dak van Afrika: het spectaculaire Simien gebergte, waar hoge pieken smaragdgroene kloven doorsnijden. Je maakt vandaag ook een trekking in het nationaal park en gaat op zoek naar de unieke grazende Geladabavianen. Vanavond slaap je in een typisch Ethiopische ronde hut aan de rand van het park. Authentiek: check!

DAG 06 | Simien Mountains – Axum (O,L,D)

Vandaag staat een lange, mooie route door de Takezekloof naar Axum op de planning. Je stopt onderweg voor een lichte lunch en voor een bezoekje aan een van de vele kleine Tigray boerderijtjes. Je komt in Axum aan in de late namiddag, maak dus nog een ontspannende wandeling in de oude stad.

DAG 07 | Axum (O,L,D)

Lekker ontbeten? Onze dag start met een bezoek aan de eigenaardig versierde stenen obelisken en graven van de Aksumitische koningen met hun raadselachtige begrafenisrituelen. Van een mysterieuze ervaring gesproken. Daarna wandel je naar de allerheiligste plaats voor de Ethiopische orthodoxe christenen: de Kathedraal van onze Heilige Maria van Zion. Hier zou de Ark des Verbond ondergebracht zijn. Deze namiddag vertoef je nog bij het paleis van de beroemde koningin van Sheba.

Wat is de Ark des Verbonds net?

De Ark des Verbonds was een heilige kist met een massief gouden deksel waarin de twee stenen tafelen met de Tien Geboden werden bewaard. Mozes zou deze bij de uittocht uit Egypte hebben meegedragen en de kist zou veel later in de Tempel van Salomo in Jeruzalem bewaard zijn. Menelik, de zoon van koning Salomo, en de Ethiopische koningin van Sheba zouden deze naar Ethiopië hebben meegebracht. De Tempeliers zouden naar Ethiopië zijn gereisd op zoek naar dit heilig relikwie dat nu bewaard zou worden in een kapel in de kathedraal van de Heilige Maria van Zion kerk in Axum. Niemand mag er de Ark aanschouwen, behalve de Wachter van de Ark die deze met zijn leven bewaakt. Het hele verhaal is nog steeds gehuld in mysterie!

DAG 08 | Axum – Lalibela (O,L,D)

Na het ontbijt nemen we opnieuw een korte binnenlandse vlucht naar Lalibela. Je zal zeker onder de indruk zijn van de elf uit massieve vulkanische steen uitgehouwen rotskerken en de glorieuze omliggende landschappen. Zin in een fijne avonduitstap? Goed, want je brengt een bezoekje aan een typische Tej House voor het proeven van wat lokale honingthee. Cheers!

Superior

Mezena Lodge

DAG 09 | Lalibela (O,L,D)

Deze ochtend ga je op ontdekking op het platteland rond Lalibela en breng je een bezoek aan de grotkerk van Yemrehane Christos. We houden het beste voor het laatste, want de namiddag spendeer je bij de alleenstaande monolithische kerk van Bet Giyorgis. Een waar hoogtepunt in Ethiopië! Vanavond geniet je van de typische lokale specialiteiten - zoals injera - tijdens je diner.

DAG 10 | Lalibela – Addis Abeba – Brussel (O)

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht terug naar de hoofdstad. Hier kan je in je dagkamer nog de hele namiddag genieten van de hotelfaciliteiten, je voorbereiden op je terugreis of nog souvenirtjes kopen op een van de lokale marktjes in de stad. In de vooravond vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België.

DAG 11 | Brussel

Welkom terug! Je komt aan in Brussel na de vlucht vanuit Addis Abeba en geniet nog na van een onvergetelijke rondreis door Ethiopië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.870

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in X-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 26.08.2020, alle maaltijden, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.