1

Rondreis Bolivia: het vergeten paradijs

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.975/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Droom jij ook al weg bij de gedachte aan desolate landschappen, kleurrijke lagunas en sierlijke vicuña’s? Heb je er altijd al naar uitgekeken om te spelen met optische illusies en die ene leuke foto te maken op de zoutvakte? Ben je op zoek naar oprechte gastvrijheid en een warme glimlach? Vink Bolivia dan al maar aan als volgende bestemming en ervaar hoe deze ruwe diamant tot leven komt tijdens onze 14-daagse rondreis.

DAG 01 | Brussel – Santa Cruz

Klaar voor je avontuur? Op naar de luchthaven dan! Vandaag vlieg je van Brussel naar Bolivia.

DAG 02 | Santa Cruz – Sucre

Je bent vandaag maar eventjes in Santa Cruz, want je vliegt meteen door naar Sucre. Daar geniet je van een vrije namiddag. Slenter door de gezellige, witgekalkte straatjes, langs kleurrijke marktjes en geniet van de relaxte sfeer die in de stad hangt.

DAG 03 | Sucre (O)

In Sucre geniet je van wat vrije tijd. Ideaal om volledig tot rust te komen en te doen wat je écht wil in de stad. Onze tip? Neem deel aan een Spaanse les voor beginners of bezoek een van de vele musea die de stad rijk is. Liever een uitstap? Je kan natuurlijk deelnemen aan een van onze excursies Sucre in een halve dag, Prachtig textiel in Potolo of Zondagsmarkt in Tarabuco. Meer te weten komen over de onafhankelijk van Bolivia of toch liever de couleur locale ontdekken op kleurrijke markten? Aan jou de keuze!

Excursie:
Sucre in een halve dag

Lees meer

DAG 04 | Sucre – Potosí (O)

Vandaag bezoek je een van de hoogst gelegen steden ter wereld! Na een lekker ontbijt ga je per transfer naar de mijnwerkersstad Potosí op zo’n 4.070 meter hoogte. Je checkt in in je hotel en in de namiddag verken je het stadje met een privé-gids. Je bezoekt het Casa de la Moneda museum en passeert verschillende bezienswaardigheden zoals de San Lorenzo kerk. Eindigen doe je op de Plaza 10 de Noviembre met een prachtig uitzicht op de kathedraal.

DAG 05 | Potosí – Uyuni (O)

Tijdens de voormiddag heb je vrije tijd om de stad verder te verkennen of te relaxen ofwel neem je deel aan de excursie Mijnen in Potosí. In de namiddag vertrek je per transfer richting Uyuni, wat oorspronkelijk een handelsplaats was. Van hieruit reis je morgen verder naar Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld.

Excursie:
Mijnen in Potosí

Lees meer

DAG 06 | Zoutvlakte van Uyuni (O,L,D)

Het hoogtepunt van deze reis? Dat beleef je vandaag! Wie wil er nu niet de grootste zoutvlakte ter wereld zien? Je bezoekt ook het stadje Colchani en het eiland Inka Wasi waar je torenhoge cactussen vindt. Voor de mooiste zonsondergangen zit je hier volledig op je plek.

DAG 07 | Uyuni & Hoogvlakte van Lípez (O,L,D)

Je start de dag met een bezoek aan het oude treinkerkhof en verkent de Hoogvlakte van Lípez uitgebreid. Ook de Valle de las Rocas kruist je pad: imposante rotsformaties uit vulkanisch gesteente rijzen als paddestoelen uit de grond! Verschillende kleinere lagunes, zoals de Laguna Cañapa, Hedionda en Chiar Kota komen aan bod. Onderweg stop je een aantal keer om de prachtige uitzichten op camera vast te leggen voor het perfecte #mytookumoment.

DAG 08 | Hoogvlakte van Lípez – Uyuni – La Paz (O,L)

Vroeg uit de veren want je bezoekt de prachtige Siloliwoestijn met de unieke Árbol de Piedra. Je gaat verder naar de Laguna Colorada: een plaatje dat elke fotograaf weet te bekoren. Ook geisers en warmwaterbronnen staan vandaag op jouw programma! Je vertrekt naar de actieve actieve geisers en fumarolen (mysterieuze openingen in de aardkost) van Sol de Mañana, de warmwaterbronnen van Polques, de Laguna Verde en de Laguna Blanca. Wie geluk heeft, komt er misschien wel verschillende soorten flamingo’s tegen. In de namiddag verlaat je de prachtige regio van Zuid-Bolivia en keer je terug naar Uyuni waar je een binnenlandse vlucht neemt naar La Paz.

DAG 09 | La Paz (O)

Ga vandaag zelf op pad of kies voor de excursies Highlights van La Paz of Op precolumbiaanse ontdekking in Tiwanaku. Wist je trouwens dat de Tiwanaku veel invloed gehad hebben op de Inca? Onze tip voor wie zelf de stad wil ontdekken? Neem de kabelbaan die de hele vallei doorkruist tot boven in El Alto. Je kan kiezen uit drie verschillende routes: rood, geel en groen: net als de Boliviaanse vlag!

Excursie:
Highlights van La Paz

Lees meer

DAG 10 | La Paz – Copacabana – Isla del Sol (O,L)

Je dag begint vandaag met een bezoekje aan Copacabana. In de namiddag ga je aan boord van een catamaran naar de zuidelijke kant van het grootste eiland in het Titicacameer: Isla del Sol. Je brengt een bezoekje aan enkele overblijfselen van de Inca cultuur op het eilandje, zoals de Inca tuinen, trappen en fonteinen. Onderweg geniet je van een lunch, het prachtige landschap en het overweldigende zicht over de Cordillera Real.

Superior

Palla Khasa Ecological Hotel

DAG 11 | Isla del Sol (O)

Na je ontbijt bezoek je de meest gekende site van het eiland: de ruïnes van Pilko Kaina, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland. Ook het zicht over het Titicacameer is fenomenaal. Een andere mogelijkheid is een uitstap naar het nabijgelegen Isla de la Luna, vraag ons naar de mogelijkheden!

DAG 12 | Isla del Sol – Copacabana – La Paz (O)

Na een heerlijk ontbijt ga je per catamaran terug naar Copacabana. Onderweg bezoek je nog het Inti Wata Cultural Complex waar je meer te weten komt over de inheemse folklore en de rieten 'totora' bootjes. Je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het Pilko Kaina paleis vanuit een traditioneel bootje! Daarna ga je met de bus terug naar La Paz. Je geniet er nog even van de gezellige stadsdrukte.

DAG 13 | La Paz – Santa Cruz – Brussel (O)

De terugreis begint vandaag! Vroeg uit de veren, want je neemt een binnenlandse vlucht naar Santa Cruz. Aaneensluitend volgt de internationale vlucht richting Brussel.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in de luchthaven van Brussel na een onvergetelijke reis in Bolivia.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.975

per persoon

Deluxe

€ 5.665

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Europa in P-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Boliviana de Aviación, Amaszonas of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 05.12.2022, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Kanttekeningen: het privé-transport Sucre-Potosí (dag 4) en Potosí-Uyuni (dag 5) is enkel met Spaanstalige chauffeur. Het Copacabana & Isla del Sol programma per catamaran (dag 10-12) is steeds in internationaal gezelschap.