1

Rondreis Vietnam: Midden in de Vietnamese natuur

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 4.230/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ervaar de hemel op aarde bij de mooiste landschappen in het land van de rijst. Laat je meevoeren op deze ontdekking in de vruchtbare Mekongdelta, door de terrasvormige rijstvelden in bergachtig Sapa en langs indrukwekkende karstlandschappen in de aardse baai van Ha Long. Volop genieten midden in een groen paradijs.

DAG 01 | Brussel – Ho Chi Minh City

Klaar om op rondreis te vertrekken? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Ho Chi Minh City. Ready, set, go!

DAG 02 | Ho Chi Minh City

Welkom in Saigon of Ho Chi Minh City! Je neemt de transfer naar je hotel, checkt in en geniet daarna van wat vrije tijd. In de namiddag ontdek je de Chinese wijk met zijn kleurrijke lokale markt vol exotische producten. Je wandelt langs het Franse koloniale Postgebouw, de Opera, de kathedraal tot bij het gekende Rex hotel. Jouw laatste stop is het unieke Herenigingspaleis. Na deze goed gevulde namiddag kom je tot rust in het hotel.

DAG 03 | Ho Chi Minh City (O,L)

Vroeg uit de veren vandaag om het platteland te ontdekken. Je reist naar Tay Ninh waar je ’s middags een ceremonie bijwoont in de heel bijzondere Cao Dai tempel. De unieke godsdienst die ontstond in de Mekongdelta vereert een opperwezen dat voorgesteld wordt als een oog. Na deze bijzondere ceremonie geniet je van een eenvoudige lunch op weg naar het ondergronds Vietcong tunnelcomplex van Cu Chi. Je daalt er af in de tunnels en komt er meer te weten over de Amerikaanse Oorlog. Hierna keer je terug naar de stad.

DAG 04 | Ho Chi Minh City – Can Tho (O,L)

Na je ontbijt rijd je naar de vruchtbare Mekongdelta waar je per fiets tussen de kleine rivierarmen, langs dorpjes en fruitboomgaarden de drukke stad ver achter je laat. Even terug de rust opzoeken! Na je lunch vaar je per boot naar Cai Be waar je aan land gaat en per fiets de omgeving verkent. Daarna reis je naar Can Tho waar je ook overnacht.

DAG 05 | Can Tho (O,L)

Je vaart na een vroeg ontbijt naar de drijvende markt van Cai Rang. Hier zie je hoe allerlei lokale producten op het water verhandeld worden. Een klein bootje brengt je daarna naar een van de vele kleine eilandjes in de delta. Daar is het tijd om kennis te maken met een lokale familie. Met heel veel plezier neemt de familie je mee tussen de fruitbomen en serveert ze je een lekkere lunch. Daarna keer je terug naar je hotel waar je geniet van wat vrije tijd.

DAG 06 | Can Tho – Ho Chi Minh City – Hanoi (O,D)

Vandaag rijd je terug naar Ho Chi Minh City en neem je de binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Hanoi. Wanneer je er aankomt, check je in in het hotel. ’s Avonds is het er wel heel smakelijk, want dan staat er nog een gezellige street food tour op jouw programma.

DAG 07 | Hanoi – Lao Cai (O)

Na je ontbijt trek je er de hele voormiddag op uit om de stad te ontdekken. Je bezoekt het mausoleum en de laatste woonplaats van Ho Chi Minh, de 1 Pilaar pagode en de literatuurtempel. Daarna breng je wat tijd door langs het mooie Hoan Kiem. Je keert terug naar je hotel voor wat vrije tijd. Na het diner neem je in het station de nachttrein richting Sapa.

Superior

Nachttrein

DAG 08 & 09 | Lao Cai – Sapa (2xO,2xL)

Wanneer je aankomt in het treinstation van Lao Cai geniet je van een eenvoudig ontbijt. In de voormiddag bezoek je een kleurrijke lokale bergstammenmarkt. Je reist daarna door de bergen verder naar het Franse koloniale bergoord Sapa. De komende twee dagen maak je tijdens een aantal wandelingen door de valleien kennis met de Zwarte Hmong en Rode Dao minderheden die er wonen. De valleien zijn er bezaaid met terrasvormige rijstvelden, prachtig om te zien! Je verblijft twee nachten in Sapa.

             

DAG 10 | Sapa – Hanoi (O,L)

Vooraleer je in de namiddag per bus terugkeert naar Hanoi maak je ’s ochtends nog een laatste wandeling en bezoek je een klein bergoord. Na de lunch neem je de bus naar Hanoi. Deze rit zal het grootste deel van jouw namiddag innemen. Tijd om even te rusten onderweg! Wanneer je aankomt in de hoofdstad, ga je naar je hotel voor de overnachting.

DAG 11 | Hanoi (O)

Na een lekker ontbijt rijd je naar Bac Bien waar je de benen strekt tijdens een mooie fietstocht. Na een korte overzet per ferry over de Duong rivier ontdek je oude pagodes, vooroudertempels en traditionele huizen met kleine tuintjes. Daarna keer je terug naar de stad voor wat vrije tijd. Wie graag naar het theater gaat, kan in de namiddag een wel heel bijzondere show bijwonen: welkom bij het waterpoppentheater.

DAG 12 | Hanoi – Ninh Binh (O,L)

Vandaag ben je bijna drie uur onderweg naar het Cuc Phuong Nationaal Park dat bestaat uit tropisch regenwoud en kalksteenbergen. Je bezoekt er een opvang voor bedreigde dieren en geniet daarna van een lokale lunch. In de namiddag kom je tot rust door de overweldigend mooie natuur tijdens een trekking van twee tot drie uur. Daarna reis je verder naar Ninh Binh, de aardse baai van Halong, waar je ook overnacht.

DAG 13 | Ninh Binh (O,L)

Na een lekker ontbijt stap je op de fiets voor een ontspannende tocht door de kleine dorpjes, langs mooie rijstvelden. Je wandelt er naar de top van een karstheuvel om er te genieten van het mooie uitzicht. Je rijdt verder naar Trang An en geniet er van een typisch Vietnamese lunch. Daarna ga je aan boord van een lokale sampan voor een boottocht tussen de kalkstenen pieken en door een aantal prachtige grotten. Je overnacht opnieuw in Ninh Binh.

DAG 14 | Ninh Binh – Hanoi – Brussel (O)

’s Ochtends heb je nog even de tijd om de keizerlijke tempels van de Nguyen dynastie te bezoeken vooraleer je naar de luchthaven vertrekt. Na de middag neem je de transfer naar de luchthaven van Hanoi. Daar neem je de vlucht naar Brussel.

DAG 15 | Brussel

Welkom terug! Je komt aan in Brussel na een prachtige reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.230

per persoon

Deluxe

€ 4.970

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 21.09.2023, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.