1

Rondreis Vietnam classic: van Zuid naar Noord

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.145/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Cruise in Halong Bay
  • Excursies met gids
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je graag alle hoogtepunten van het land van de rijzende draak ervaren? Beleef de bedrijvigheid van de Mekongdelta, de gezellige drukte in het pittoreske havenstadje Hoi An en laat je verbazen door de indrukwekkende landschappen in de baai van Halong. Cultuur opsnuiven doe je bij de Cham ruïnes van My Son en in de vele kleurrijke tempels van Hanoi en Hué. De perfecte kennismaking!

DAG 01 | Brussel – Ho Chi Minh City

Tijd om de wereld te ontdekken. Vandaag neem je je vlucht vanuit Brussel en reis je naar Ho Chi Minh City.

DAG 02 | Ho Chi Minh City

Welkom in Ho Chi Minh City! Bij aankomst zal onze lokale vertegenwoordiger je verwelkomen en je naar je hotel brengen voor wat rust. Deze namiddag verken je de bruisende Chinese Cholonwijk met zijn kleurrijke lokale markt en taoïstische tempels.

DAG 03 | Ho Chi Minh City: Cu Chi (O,L)

Je gaat vandaag op ontdekking op het Vietnamese platteland in Cu Chi, waar je het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong bezoekt. Je krijgt er de kans om met je zaklantaarn door de tunnels te kruipen. Lunchen doe je wanneer je terugkeert in de stad. Hierna ontdek je het voormalige presidentiële paleis en bewonder je architecturale pareltjes van de Franse koloniale periode.

DAG 04 | Ho Chi Minh City: Mekongdelta (O,L)

Na een vroeg ontbijt ga je per boot op ontdekking in de vruchtbare Mekongdelta. Op de rivierarmen heerst steeds een enorme bedrijvigheid van aanvoer van goederen. Je houdt even halt op een eilandje in de delta en bezoekt een Vietnamese familie waar je kunt proeven van de lokale specialiteiten. Je keert in de namiddag terug.

DAG 05 | Ho Chi Minh – Danang – Hoi An (O)

Tijd om het centrale deel van Vietnam te ontdekken! Je neemt een binnenlandse vlucht naar Danang en reist verder via de Marmeren Bergen naar het schilderachtige havenstadje Hoi An. Je hebt de avond vrij om te genieten van de honderden lampionnen die het stadje rijk is.

DAG 06 | Hoi An (O)

Vandaag ga je zelf op ontdekking in het pittoreske Hoi An. Kuier door de straten en geniet er van de Chinese, Japanse en Vietnamese kleurrijke koopmanshuizen, clantempels en winkeltjes. Wandel langs de Japanse overdekte brug en ontdek de met ogen beschilderde vissersbootjes.

DAG 07 | Hoi An: My Son (O)

In de voormiddag trek je erop uit om de ruïnes van de hindoeïstische Cham tempels van My Son te bezoeken. Deze 10e-eeuwse hoogstaande beschaving bouwde indrukwekkende tempelcomplexen die gewijd waren aan hun godkoningen. In de namiddag kan je genieten van wat vrije tijd.

DAG 08 | Hoi An – Hué (O)

De volgende etappe van je rondreis brengt je tot in Hué. Je reist via de gekende Wolkenpas naar deze vroegere keizerlijke stad. Na deze lange maar betoverende rit neem je de intrek in je hotel voor wat rust.

DAG 09 | Hué (O,L)

Jouw riksja staat ’s ochtends te wachten om je naar de Citadel of de Verboden Stad van Hué te brengen. Hier kom je wat meer te weten over het intrigerende leven van de Vietnamese keizers. Daarna maak je een ontspannende boottocht op de Parfumrivier tot aan de boeddhistische Thien Mu pagode. Je geniet van een lekkere Vietnamese lunch vooraleer het keizerlijk graf van Tu Duc te bezoeken en de rest van de avond te genieten van de gezelligheid in het kleinere Hué.

DAG 10 | Hué – Hanoi (O)

Geniet van een laat ontbijt vooraleer je Hué verlaat en een binnenlandse vlucht neemt naar Hanoi. Je komt aan in de boeiende hoofdstad, waar je vanavond tijd hebt om de lokale restaurantjes en bars te ontdekken. Onze tip: The Mad Botanist, voor de lekkerste gins met zicht op de St. Joseph’s kathedraal.

DAG 11 | Hanoi (O,L)

Na je ontbijt trek je er de hele dag op uit om de stad te verkennen. Je bezoekt het mausoleum en de laatste woonplaats van Ho Chi Minh, de 1 Pilaar pagode en de literatuurtempel. Na je lunch spendeer je de namiddag langs het Hoan Kiem meer en woon je een voorstelling bij van het typische waterpoppentheater.

DAG 12 | Hanoi – Halong Bay (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag voor de rit naar Halong Bay, waar je inscheept voor een cruise door de prachtige baai van Halong. Je installeert je in de kajuit en geniet van de voorbijglijdende landschappen. Je meert ook aan om de grotten te ontdekken op een eilandje in de baai. En jawel, je overnacht op de boot!

DAG 13 | Halong Bay – Hanoi – Brussel (O)

Geniet tijdens je ontbijt op de boot van de prachtige omgeving vooraleer terug te reizen naar Hanoi, waar je de retourvlucht neemt naar Brussel.

DAG 14 | Brussel

Je landt in Brussel en geniet nog na van een fantastische reis! 

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.145

per persoon

Deluxe

€ 4.830

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 21.09.2023, binnenlandse vluchten met Vietnam Airlines, alle maaltijden zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en transfers op privé-basis met lokale Engelstalige chauffeur/gids, gedeelde cruise in Halong baai en inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.