1

Rondreis Zuid-Afrika: Cape to Windhoek

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 4.275/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Doorkruis de minder bekende en onterecht minder beminde uitgestrekte Westkust en Northern Cape van Zuid-Afrika. Steek de grens over naar Namibië en ontdek de beroemde Fish River Canyon en de unieke rode zandduinen van de Namib Desert. Rij tijdens deze 19-daagse rondreis van hoofdstad naar hoofdstad en sta onderweg stil bij de uitgestrekte vlaktes en ongeziene natuurfenomenen.

DAG 01 | Brussel – Kaapstad (Zuid-Afrika)

Tijd voor vakantie! Neem het vliegtuig van Brussel naar Kaapstad.

DAG 02 | Kaapstad (O)

Welkom in Kaapstad, ook wel The Mother City Cape Town genoemd. Pik de huurwagen op en rij naar het trendy Camps Bay, het St. Tropez van Kaapstad. Geniet hier van parelwitte met palmbomen omzoomde stranden langs de Atlantische Oceaan aan de voet van de spectaculaire Twaalf Apostelen aan de achterkant van de Tafelberg en Lion’s Head. Heb je nog wat energie over na de vlucht en hou je van een kleine avontuurlijke hike, maar met een prachtig uitzicht? Klim naar de top van Lion’s Head voor een magnifiek uitzicht op de Tafelberg en de stad beneden. Vergeet zeker niet om iets lekkers mee te nemen voor een gezellige en unieke apero en dat zalige #mytookumoment.

Tien dingen die je écht moet doen wanneer je in Kaapstad bent lees je hier.

DAG 03 & 04 | Kaapstad (O)

Goedemorgen Kaapstad! Check zeker of er geen tafelkleedje van wolken rond de top van de Tafelberg hangt. Niets te zien? Ideaal om naar de top van de Tafelberg te gaan dus! Ga je te voet of met de kabellift? Er zijn verschillende wandelroutes naar boven. Geniet onderweg van panoramische uitzichten. Liever wat meer cultuur en geschiedenis? Doorkruis de stad met gids en bezoek eventueel het District Six Museum over de Apartheid. Of neem in het bruisende Victoria & Alfred Waterfront met tal van winkels, restaurants en cafeetjes de ferry naar Robbeneiland. Bezoek hier de gevangenis waar onder andere Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. Slenter door de Kirstenbosch botanische tuinen en laat je culinair verrassen op de lokale markt Greenmarket Square of in de kleurrijke wijk Bo-Kaap. Trek ook zeker een volledige dag uit om het Kaaps Schiereiland te verkennen. Stop onderweg in Houtbaai, Simon’s Town met de beroemde Afrikaanse pinguïns en rij over de fotogenieke Chapmans Peak Drive richting Kaap de Goede Hoop.

DAG 05 & 06 | Kaapstad – Langebaan (O)

Welkom in de minder bekende regio: de Westkust met ongerepte stranden, landelijke vissersgemeenschappen, steile bergformaties, afgelegen locaties in de zomer uitgestrekte vlaktes van wilde bloemen. De eindbestemming van vandaag is het hotel The Farmhouse in Langebaan met een prachtig uitzicht over de grote, azuurblauwe Langebaan lagune. Even ten noorden van Langebaan ligt het unieke West Coast National Park en het West Coast Fossil Park. Het West Coast National Park omvat ook de lagune van Langebaan en beschermt een moerasgebied van 310 km², belangrijk voor de duizenden migrerende waadvogels zoals jan-van-genten, aalscholvers, meeuwen en pinguïns. Het Fossil Park daarentegen is unieke omwille van de vijf miljoen jaar oude fossielen van onder andere beren, drietenige paarden en giraffen met een korte nek.

DAG 07 & 08 | Langebaan – Cederberg (O,D)

Iets meer in het binnenland ligt de Cederberg, een wildernisgebied van 160.000 hectare met dramatische uitzichten, spectaculaire rotsformaties en ongerepte natuurlijke wildernis. Een regio met ruige berglandschappen, watervallen en overblijfselen van de rotstekeningen van de oudste bewoners van dit gebied, de San (Bosjesmannen) en de Khoi in de zandsteen. Ontdek hier grote diversiteit aan vogels en planten en ga op zoek naar Kaapse bergzebra’s, bontebokken, aardwolf, Kaapse bergluipaard, talloze antilopensoorten en kleinere roofdieren zoals wilde katten en vossen. Deze regio is ideaal om te wandelen, klimmen, kanoën en te zwemmen. Het is ook de regio van de citrusvalleien en rooibosplantages. Geniet vanuit de lodge van een adembenemend panorama van de Cederbergen, gelegen op een citrus- en druivenboerderij.

DAG 09 & 10 | Cederberg – Springbok (O,D)

Je rijdt de provincie Noordkaap in, de grootste maar dunst bevolkte provincie van het land, met eindeloze horizonten en wegen door de ruige, desolate natuur van halfwoestijn. De hete zomerdagen met een brandende zon worden in evenwicht gehouden door ijskoude winternachten en lokale onweersbuien. De Naries Namakwa Retreat is een romantische schuilplaats, aan de rand van de Spektakelberg. Laat je verwennen door het spectaculaire landschap en geniet vanop het terras van je chalet van de ondergaande zon. Namakwa is een koninkrijk van contrasten, waar droge gebieden in het voorjaar omtoveren tot een schitterend bloemendeken. Neem hier verder zeker deel aan een begeleide tocht in je eigen 4x4 doorheen Namakwaland. In de loop van de jaren heeft de humeurige Atlantische Oceaan vele schepen hier naar een kil graf gestuurd. Tijdens de tour bezoek je drie scheepswrakken. Verder ben je hier omgeven door ongerepte stranden, archeologische en historische vindplaatsen. Liever wat avontuurlijker? Ga raften op de Oranje Rivier,

DAG 11 & 12 | Springbok – Fish River Canyon (Namibië) (O,D)

Bereid je voor op een lange rit naar de Fish River Canyon. Volg de kust en steek de grens over naar Namibië en rij over de Oranje Rivier. De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon van Afrika en de langste ter wereld. Zonder twijfel is dit een van de mooiste en indrukwekkendste natuurwonderen van Namibië. De diepe kloven zijn het resultaat van miljoenen jaren riviererosie. Na aankomst in de lodge wandel je met een drankje in de hand naar het terras om te genieten van een ongelofelijk mooie zonsondergang. Elke unit heeft een eigen terras met privé uitzichtpunt en buitendouche. Verken deze prachtige omgeving te voet, met de safariwagen of met de mountainbike en ontdek dit geologisch en magisch wonder.

DAG 13 & 14 | Fish River Canyon – Aus (O,D)

Sta op tijd op om nog een laatste keer te genieten van de zonsopgang boven de canyon. Na het ontbijt rijden jullie door naar Aus. Dit rotsachtige gebergte staat bekend om zijn uitgebreide en mooie vergezichten. Verken de omgeving van de lodge te voet of met mountainbike om hier optimaal van te genieten. Plan een bezoekje aan het woestijnstadje Kolmanskop onderweg naar Lüderitz. In de woestijn werden op verschillende plaatsen diamanten ontdekt. Als gevolg werd Kolmanskop, onderdak voor alle mijnwerkers, in het midden van de woestijn gebouwd. Een aantal jaar later stroomt het even snel terug leeg. Hier neemt de natuur het terug over. Het is spookachtige plek met nog vele restanten van de stad van toen. Rij vervolgens verder door naar Lüderitz aan de Atlantische Oceaan. Maak hier een strandwandeling of een stadswandeling langs Goerkehaus op Diamond Mountain en Felsenkirche en verken natuurlijk ook de verschillende baaien en lagunes.

DAG 15 & 16 | Aus – Sossusvlei (O,D)

Rij door het afwisselende binnenland richting het Namib Naukluft Park. Samen met de Namib Skeleton Coast National Park vormen ze het grootste beschermde gebied van Namibië. De Sossusvlei lodge ligt ideaal aan de toegangspoort naar torenhoge zandduinen. Sta op tijd op want bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit over abrikoos tot oranje en dieprood. Je kan dit fantastische spektakel bewonderen vanuit een heteluchtballon of vanop de top van een duin. Vervolgens wandel je naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoornbomen. Vergeet ook zeker de Sesriem Canyon niet als afsluiter van je dag. Vanop je patio geniet van het uitzicht over het woestijnlandschap.

DAG 17 | Sossusvlei – Windhoek (O,D)

Net buiten de hoofdstad Windhoek ligt de N/a’ankuse Lodge, gelegen op een 3.200 hectare groot natuurreservaat. De lodge behoort tot de Naankuse Foundation die zich inzet voor het behoud van landschappen, culturen en dieren in het wild. Kies hier voor een unieke ervaring om te paard het domein te verkennen en observeer de dieren van heel dichtbij. Ga je liever helpen bij de gewonde dieren, verweesde of conflict dieren? Er worden verschillende tours voorzien voor het voederen van onder andere neushoorns, luipaarden of andere wilde dieren. Ze krijgen hier een tweede kans om erna terug te gaan naar het wild.

Dag 18 | Windhoek – Brussel (O)

Na een heerlijk laatste ontbijt rij je naar de luchthaven van Windhoek voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 19 | Brussel (O)

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke vakantie doorheen Zuid-Afrika & Namibië.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 4.275

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in L-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in L-klasse voor 17 dagen (Nissan X Trail of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.