1

Rondreis Zuid-Afrika: Samen met de kinderen op safari

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 5.245/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze 15-daagse rondreis ga je samen met je kinderen, groot of klein, op ontdekking. Je verkent de Afrikaanse bush per 4x4, je spot dieren en geniet van unieke safarimomenten. Samen met jouw jonge ontdekkingsreizigers dieren spotten levert onbeschrijfelijke momenten op. Iemand de giraf achter de boom gezien, de familie bavianen of in de verte een machtige kudde zebra’s of gnoes? Een reis met je kinderen om nooit meer te vergeten! Mag het nog wat avontuurlijker? Voeg er dan een mountainbike tocht, big swing in het voetbalstadion van Durban aan toe of ga snorkelen in de Indische Oceaan.

DAG 01 | Brussel – Johannesburg

Vandaag vliegen jullie vanuit Brussel naar Johannesburg.

DAG 02 & 03 | Johannesburg – Pilanesberg National Park (O, L, D)

Welkom in Johannesburg! Haal de huurwagen op en rij naar het Pilanesberg National Park, gelegen in een vulkanische krater en omgeven door bergen en vlaktes. Ontdek er het variërende landschap. In de woestijnachtige gebieden is het makkelijker om olifanten en neushoorns te spotten, terwijl het in de graslanden en rond riviervegetatie makkelijker is kuddedieren en zelfs luipaarden te spotten. Jullie verblijfplaats hier is het Black Rhino Game Lodge, gelegen aan de voet van de oude krater en omgeven door het Tamboti bos. Na aankomst stappen jullie in een open 4x4 om samen met een professionele ranger op zoek te gaan naar wilde dieren. Het kan werkelijk niet op vandaag want na het diner genieten jullie samen van een magische moment rond het kampvuur. De volgende ochtend worden jullie vroeg gewekt, want er staat een ochtendsafari, ook wel gamedrive genoemd, op het programma. Jullie zien de zon opkomen, terwijl de bush ontwaakt, een machtig begin van de dag. Na de safari staat het ontbijtbuffet klaar. In de late namiddag maak je opnieuw een game drive en tussendoor is er tijd om te ontspannen, te spelen of een duik in het zwembad te nemen. Genieten maar!

DAG 04 & 05 | Pilanesberg - Waterberg (O, D)

De komende dagen verblijven jullie in het Kololo Game Reserve. Het Kololo Game Reserve ligt in het hart van de Waterberg-biosfeer in de prachtige provincie Limpopo en grenst aan het Big 5 Welgevonden Game Reserve. Deze Fair Trade gecertifieerde, milieuvriendelijke en familiegerichte lodge ligt op een domein van meer dan 3.000 hectare Afrikaanse bush met open savannegrasvlaktes, dik bushveld, bergen en valleilandschappen. Op het domein, tussen de chalets, lopen er kudu’s, antilopen en bokjes vrij rond, houd jullie ogen dus goed open. Er valt bovendien heel wat te beleven hier, ga op bushveld expeditie en leer alles over de bush en de dieren, maak een mountainbike tocht, een begeleide wandeling of een safari. Willen jullie graag de Big 5 spotten? Dat kan in het naburige Welgevonden Game Reserve. Kennen jullie ze al? Het zijn de leeuw, neushoorn, buffel, olifant en luipaard. Ook hier zijn er per overnachting twee game drives inbegrepen. De eerste is altijd in de late namiddag, na aankomst en ’s ochtends voor het ontbijt.

DAG 06 | Waterberg - Johannesburg (O)

Vroeg opstaan want er staat weer een leuke ochtendsafari op het programma! Erna ontbijten jullie en rijden jullie terug naar  het economisch centrum van het land: Johannesburg. De stad heeft heel wat te bieden met een schat aan kunst, geschiedenis en cultuur. Ontdek tijdens een stadswandeling de street art en graffiti, de opnieuw uitgevonden universitaire buitenwijken en een bruisend stadsleven. Jullie kunnen het jullie zelf ook makkelijk maken en op een hop on hop off bus stappen, een ideale manier om zorgeloos de stad te verkennen.

DAG 07 & 08 | Johannesburg - Drakensbergen (O, D)

Jullie verlaten Johannesburg en trekken naar de Drakensbergen. Het indrukwekkende uKhahlamba Drakensberg-gebergte strekt zich uit vanaf de Oost-Kaap en vormt een natuurlijke grens tussen Lesotho en de Vrijstaat. Het gebergte wordt ook wel de Barrier of Spears genoemd, vanwege zijn ondoordringbaarheid. Wandel doorheen deze prachtige omgeving en luister onderweg naar het zingen van de vogels en wie weet horen jullie ook de roep van een baviaan. Liever wat avontuurlijker? Dan zijn jullie hier op de juiste plaats! Ga mountainbiken, rijd met een quad, rijd met de 4x4 langs de Sani Pass, leer vliegvissen of verken de bergwegen te paard en vang onderweg een glimp op van het kleine wild. Jullie kunnen optioneel ook naar de grotten de rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) bezoeken. ’s Avonds genieten jullie vanop jullie terras van het ononderbroken uitzicht op het glorieuze amfitheater.

DAG 09 & 10 | Drakensbergen – Nambiti Game Reserve (O, D)

Vandaag gaan jullie richting het Nambiti Game Reserve. Tijdens de route zien jullie het landschap veranderen in uitgestrekte, weidse vergezichten, kale graslanden en glooiende heuvels, vermengd met grillige rotsen. In deze prachtige omgeving verblijven jullie de komende twee nachten in het Nambiti Hills Private Game Lodge. Na aankomst, in de namiddag, staat er opnieuw een game drive op het programma. De ranger neemt jullie mee door het prachtige ruige landschap van het Nambiti Game Reserve op zoek naar onder andere de BIG 5. Tussen alle game drives door is er tijd om te relaxen of lekker te spelen in het zwembad. Ideaal voor een reis met kinderen!

DAG 11 & 12 | Nambiti Game Reserve – St Lucia (O)

Op naar jullie volgende bestemming, het Nibela Lake Lodge, gelegen op het KwaNibela-schiereiland, aan de oevers van Lake St Lucia. Jullie houten chalet biedt een prachtig uitzicht op het meer en is door loopbruggen die zich een weg banen door het bos verbonden aan de hoofdlodge. Het is bovendien de ideale uitvalsbasis om het dierenrijk zowel boven als onder water te verkennen! Maak zeker een boottocht op het meer, nergens komen jullie zo dicht bij nijlpaarden en krokodillen. Tel samen de tanden van de nijlpaarden en zie hoe ze tot wel vijf minuten onder water kunnen blijven vooraleer ze terug naar adem happen. Onze tip? Ga zeker naar het iSimangaliso Wetland Park. Hier kunnen jullie snorkelen, surfen en duiken, dolfijnen en schildpadden spotten of paardrijden langs het strand.

DAG 13 | St Lucia – Durban (O)

Vandaag gaan jullie naar Durbs, zoals het zonovergoten Durban vaak liefkozend genoemd wordt. Buiten de stad, aan de kust van Umhlanga, tegenover de iconische vuurtoren ligt jullie verblijf, The Oyster Box Hotel. Het hotel is perfect gelegen, aan het strand, jullie duiken er meteen het warme water van de Indische Oceaan in. Bezoek zeker het centrum van Durban, waar de Indische en Zuid-Afrikaanse cultuur elkaar ontmoeten. Proef van de Indiase sfeer, de heerlijke curry’s en slenter langs de typische Indiase marktjes en winkeltjes. Wat ook in het oog springt is het Moses Mabhida voetbalstadion. Ben jij wel een durfal? Neem dan de adventure walk van 500 treden naar de nok van het stadion (106 meter hoog). Eens boven geniet je van een uitzicht over Durban. De echte avonturiers? Die gaan nog eens 70 meter hoger naar het platform voor de Big Rush Rope Swing. Adrenalinerush verzekerd tijdens deze wel heel erg hoge schommel. Liever wat verkoeling? Ga naar het Ushaka Marine World waterpretpark met een uniek scheepswrak aquarium, het grootste dolfinarium van Afrika en natuurlijk heel wat spectaculaire glijbanen.

DAG 14 | Durban – Johannesburg – Brussel (O)

Na het ontbijt rijden jullie naar de luchthaven van Durban voor de binnenlandse vlucht naar Johannesburg. In Johannesburg checken jullie in voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 15 | Brussel

Jullie komen aan in Brussel na een zalige familievakantie in Zuid-Afrika.

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Combinatie van luxehotels (geen internationale ketens!) en kleinschalige, lokale accommodatie met lokale eigenaars en personeel 
  • Evenwichtige balans tussen lunches/diners zowel in lokale restaurants als in de hotels.
  • Tewerkstelling van lokale bevolking als reisleiders, chauffeurs, gidsen, rangers,…
  • Inbegrepen tipgelden die volgens een eerlijke verdeelsleutel terecht komen bij de juiste personen - budget voor uitgaven ‘onderweg’ aan lokale winkeltjes of op de markten.
  • Verschillende hotels en lodges steunen de lokale gemeenschap - projecten in afgelegen gemeenschappen voor de verbetering van lokale infrastructuur, medische verzorging, en andere. Plant A tree in Kololo Game Reserve, Fair trade label, Rhinos without borders.
  • Duidelijk engagement om geen afval na te laten, eigen vuilzakken voor plaatsen waar er geen vuilbakken zijn.
  • Geen single use plastic in sommige lodges en gebruik van andere recyclagetechnieken
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Natuurwandelingen en safari’s met respect voor de fauna en flora (Drakensbergen, Pilanesberg, Waterberg, Nambiti)
  • Respectvolle interactie met de lokale bevolking aan de hand van en dankzij de uitgebreide kennis van de lokale tradities en cultuur van onze lokale gidsen & partner 
  • Jarenlange, rechtstreekse samenwerking met de lokale leveranciers.
  • Verschillende hotels en lodges geven opleiding aan lokaal personeel en steunen educatieve projecten voor de lokale gemeenschap.

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.245

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse, binnenlandse vlucht van Durban naar Johannesburg, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 24.08.2020. alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in K-klasse voor 13 dagen (Toyota RAV Automatic of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Prijs gebaseerd op basis van twee volwassenen en een kind tussen 6 en 11 jaar. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.