1

Rondreis Zuid-Afrika: Culinaire verkenning van de Regenboognatie

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 5.390/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Huurwagen
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Verken Zuid-Afrika met al je zintuigen. Wist je dat Kaapstad vele onevenaarbare restaurants en boeiende brunch spots heeft? Verwen jezelf met een Afrikaanse wijn in een lokale wijnboerderij tijdens zonsondergang. Volg de iconische Chapmans’ Peak drive met achter elke bocht een nieuw oogverblindend panorama. Of ga naar het Grootbos natuurreservaat waar je vanuit elke hoek kan genieten van de prachtige vergezichten over de groene bergomgeving. Deze 13-daagse luxueuze rondreis is ideaal voor wijnliefhebbers, natuurliefhebbers en voor wie graag ook letterlijk proeft van het land.

DAG 01 | Brussel – Kaapstad

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Kaapstad, de start van jouw vakantie.

DAG 02 | Kaapstad (O)

Welkom in het mooie, schilderachtige Kaapstad. De bruisende metropool verrast je met een mix van trendy, moderne en ouderwetse elegantie: glamoureuze hotels, restaurants van wereldklasse, wijnbars, adembenemende vergezichten en een turbulente geschiedenis. Onderweg, vanop de achterbank van je privétransfer, geniet je van de eerste indrukken. Het stijlvolle Clarendon Fresnaye ligt in de idyllische buitenwijk Fresnaye, genesteld op de hellingen van Lion’s Head.

Tien dingen die je écht moet doen wanneer je in Kaapstad bent lees je hier.

DAG 03 | Kaapstad (O)

Na het ontbijt krijg je je huurwagen en is het tijd om eropuit te trekken in Kaapstad. De ideale manier om de stad te ontdekken? Al proevend! Ontdek zo meer over de lokale cultuur, geschiedenis en trends in het bruisende centrum van Kaapstad. Als het weer meezit ga je in de namiddag naar de top van de Tafelberg voor een panoramisch uitzicht over de stad. Kies je voor de hike naar de top of voor een spannende tocht met de kabelbaan?

DAG 04 | Kaapstad (O)

Pinguïns, zeehonden, prachtige uitzichten, de mooiste autoroute en oogverblindende zonsondergangen: zo beschrijf je het Kaaps schiereiland. Je tour begint in Kalk Bay, vooral bekend om het bohemien gevoel en de vissershaven. Vervolgens ga je in Simon’s Town naar een onbekend stukje strand voor een bezoekje aan de pinguïns. Strek de benen tijdens een rustige wandeling doorheen het Kaaps schiereiland natuurreservaat en ontdek de afgelegen stranden. Volg de 144 bochten van de fotogenieke Chapman’s Peak Drive en op de terugweg zoek je een leuke plek voor een aperitief bij zonsondergang.

DAG 05 | Kaapstad (O)

Na het ontbijt is het tijd voor een andere kant van Kaapstad, de Afrikaanse kunst! Een lokale kunstgids neemt je mee de stad in langs de allerbeste kunstgalerijen, leuke plekjes in het centrum, het V&A Waterfront en de zuidelijke buitenwijken. Heb je een specifieke voorkeur, dan wordt de tour aangepast. Nadien geniet je van een vrije namiddag. Nog meer zin in kunst en cultuur? Ga dan naar het beroemde Zeitz MOCAA museum of blijf plakken in het gezellige waterfront met tal van winkeltjes, cafés en restaurants.

DAG 06 | Kaapstad – Stellenbosch (O)

Op een klein uurtje rijden van Kaapstad bewaken de dramatische bergen van de wijnlanden een quilt van wijngaarden, elegante Kaap-Nederlandse landgoederen en schilderachtige stadjes met toprestaurants, hotels en spa's. Proef van het bekroonde wijnaanbod van de regio, slenter door prachtig onderhouden tuinen of verken kunstgalerijen en antiekwinkels in de met eiken omzoomde straten van de lokale steden. Macaron Boutique Guest House is gevestigd in een gerestaureerde Victoriaanse woning en biedt gasten een panoramisch uitzicht op de Franschhoekbergen en de omgeving. Ontdek de universiteitsstad Stellenbosch, het historisch centrum van de wijnlanden of ontspan lekker in de mooie omgeving.

DAG 07 | Stellenbosch: Franschhoek (O)

Franschhoek is een charmant stadje dat bekend staat als dé culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Verken deze prachtige omgeving tijdens een fijne fietstocht met onderweg twee stops om te proeven van de gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnen. Na deze uitstap geniet je van een vrije namiddag in Stellenbosch. Tijd voor ontspanning!

DAG 08 | Stellenbosch (O)

Vandaag heb je een vrije voormiddag. Zin in een excursie? Omlijst door een majestueuze achtergrond van de Helderberg Mountains, ligt Paarl vredig genesteld tussen wijngaarden beladen met het beste aanbod van de oogst. Bezoek hier het interessante Taalmonument en bijhorend museum over de Afrikaanse taal.

DAG 09 | Stellenbosch – Hermanus (O)

Geniet aan de Overberg – ten oosten van Kaapstad – van uitzichten over fruit- en graanboerderijen, groene wijnbouwvalleien en een rivièra die bekend staat om zijn charmante steden. Al ooit een walvis van dichterbij gezien in het wild? Hermanus is de ideale plek om van juni tot november de Southern Right bultruggen te spotten. Boek zeker een boottochtje en observeer deze kolossale dieren van dichterbij of spot ze vanop de kade bij Walker Bay.

DAG 10 & 11 | Hermanus – Grootbos (O,L,D)

Laat je in de Forest Lodge helemaal omringen door de prachtige natuur met schilderachtige bos-, berg- en zee vergezichten in het natuurgebied Grootbos. Je geniet van de adembenemende panorama’s vanop je privéterras en je gaat dineren in de elegante hoofdlodge met dramatische views. Maak kennis met de wonderen van de planten, vogels en klein wild tijdens een wandeling met gids, strandwandeling of tocht te paard.

DAG 12 | Grootbos – Kaapstad – Brussel

Geniet ’s ochtends vanuit je bed nog een laatste keer van de prachtige uitzichten. Rij na het ontbijt terug naar de luchthaven van Kaapstad waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor de retourvlucht naar Brussel.

DAG 13 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een onvergetelijke rondreis in Zuid-Afrika.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 5.390

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Belgium in L-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 02.08.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven, pakket van wegbeschrijvingen, huurwagen in D-klasse voor 10 dagen (VW Polo Vivo automatique of gelijkaardig), inclusief Premium Package met ‘super cover’ verzekering. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.