1

Rondreis Argentinië & Chili: Ruta del Vino

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 4.995/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Klinken heerlijke wijnen, lekker eten en onvergetelijke vergezichten je als muziek in de oren? Dan is deze rondreis iets voor jou! Je doorkruist een prachtig groene regio tegen een achtergrond van witte Andes toppen, waarbij bezoeken aan bodega’s centraal staan.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Eindelijk is het zover, vakantie! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om heerlijk te genieten in Argentinië en Chili!

DAG 02 | Buenos Aires (D)

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Vandaag ontdek je al fietsend het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte. Je fietst langs de felgekleurde golfplaten huizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuister je tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Daarna ontdek je San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, dat bekend staat om zijn karakteristieke zondagsmarkt. Prachtige 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs maken jouw bezoek echt top! Laat je vanavond meeslepen door het ritme van de tango. Je hart slaat meteen wat sneller bij het weerklinken van de eerste passionele tonen van een tangodans.

DAG 03 | Buenos Aires – Luján de Cuyo (O)

Ruil het stadsleven in voor prachtige landschappen met een fantastisch uitzicht op het Andesgebergte. Neem je intrek in een luxe wijngaard gelegen in het zuidelijke hart van Mendoza, dé plek bij uitstek om uit te rusten en te genieten van heerlijke wijnen en de Argentijnse keuken.

DAG 04 | Luján de Cuyo (O,L)

Een uitgebreid bezoek aan de wijngaarden van Luján de Cuyo is een absolute must voor wie naar Mendoza reist. Je bezoekt twee pareltjes van bodega’s waar je een rondleiding krijgt en de verschillende wijnsoorten kan degusteren. Vanmiddag smul je van een heerlijk culinaire lunch te midden van de wijngaarden.

DAG 05 | Luján de Cuyo – Valle de Uco (O,L)

Krijg je geen genoeg van de heerlijke lokale rode wijn? Dan heb je vandaag geluk, want je bezoekt opnieuw twee wijngaarden, waar je ook een lekkere lunch verorbert. Erna neem je de intrek in een charmante estancia. Verwen jezelf met een massage in de spa of ga fietsen in de wijngaarden. Liever wat meer actie? Kies dan voor een rafting tour of voor een tocht te paard in het Andesgebergte.

DAG 06 | Valle de Uco – Santiago de Chile (O) (Chili)

Vandaag verlaat je de Argentijnse bodem en doorkruis je het Andesgebergte richting de hoofdstad van Chili: Santiago de Chile. 

DAG 07 | Santiago de Chile – Valle del Maipo (O)

Met een gids aan je zijde verken je Santiago de Chile. Je bezoekt de San Francisco kerk, het befaamde Monedapaleis en het centrale Plaza de Armas. Je verkent ook andere historische pareltjes, zoals de kathedraal, het oude postkantoor, het stadhuis en de levendige Mercado Central. In de Mercado kan je trouwens heerlijk lunchen. Je proeft van de gezellige sfeer in de kleurrijke wijk Bellavista vol bars, restaurants en kunstgalerijen. En op de San Cristóbal Hill trakteert Santiago je, bij helder weer, op een panorama om U tegen te zeggen. Na deze verkenning ruil je het drukke stadsleven in voor de Maipo Vallei, een landelijk gebied waar druiven worden verbouwd. Je verblijft er in een prachtig en stijlvol wijnlandgoed. Een leuke extra: de badkamerproducten zijn gemaakt van druiven uit de eigen wijngaard.

DAG 08 | Valle del Maipo (O)

Na vandaag kennen ook de Chileense druifsoorten geen geheimen meer voor je. Je brengt een bezoek aan de Santa Rita wijngaard waar je wijn kan degusteren. Er zijn fietsen beschikbaar om de prachtige omgeving en vallei op eigen houtje verder te ontdekken.

DAG 09 | Valle del Maipo – Santiago de Chile – Brussel (O)

Geniet nog even en trakteer jezelf een laatste maal op een lekker laatste glaasje Chileense wijn. Vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je terugvlucht naar België.

DAG 10 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een heerlijke reis!  

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Boutique

€ 4.995

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolíneas Argentinas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.