1

Rondreis Argentinië & Chili: Langs het Andesgebergte

Duurtijd21 dagen
Prijs vanaf€ 7.995/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen, huurwagen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Stap in je huurwagen, want dit is de ideale roadtrip voor iedereen die op zoek is naar avontuur en die de indrukwekkende Argentijnse en Chileense landschappen over land wil doorkruisen. Zo ontdek je de nationale parken Talampaya & Ischigualasto en kan je de zoutvlaktes en hooglandmeren op de Altiplano bewonderen. Ook de verschillende koloniale parels in de Atacamawoestijn mogen niet ontbreken wanneer je de ruige Puna doorkruist. Het landschap varieert van groene oases tot hoge rode bergen, van kleine meren met duizenden flamingo’s tot volledig ongerepte gebieden waar de wind vrij spel heeft.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag vlieg je van Brussel naar Buenos Aires; ready, set, take-off!

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Vandaag ontdek je per fiets het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte. Je fietst langs de felgekleurde golfplatenhuizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuister je tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Daarna ontdek je San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, dat bekend staat om zijn karakteristieke zondagsmarkt. Prachtige 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs maken jouw bezoek echt top!

DAG 03 | Buenos Aires – Mendoza (O)

Je ruilt de metropool van het land in voor adembenemende landschappen langs de mythische Ruta 40. Haal je huurwagen op en rij naar je hotel in Mendoza waar je s ‘avonds kan genieten van een lekker glaasje Malbec. Mendoza staat namelijk bekend als dé wijnstad van Argentinië, geen betere plaats dus om er wat te proeven. Onze tip? Proef tijdens deze rondreis ook eens van een typische Argentijnse biefstuk gegrild op de asado of barbecue.

DAG 04 | Mendoza (O)

Vandaag heb je een vrije dag om erop uit te trekken! Bezoek een van de vele wijngaarden in de streek of bezoek de charmante stad. Volgende plekjes in het stadscentrum van Mendoza zijn zeker een bezoekje waard: de kleurrijke Neokoloniale straat Calle Montevideo, het centraal gelegen Plaza Independencia en het mooiste plein van de stad, namelijk de Plaza España, Wil je even uitrusten, dan kan dat in het Parque General San Martín.

DAG 05 | Mendoza – El Barreal (O)

Start je roadtrip noordwaarts op de legendarische Ruta 40 door de Calingastavallei naar de stad Barreal! Je verblijft in een charmante posada in traditionele adobe stijl. Dit eenvoudige boetiekhotel ligt verscholen aan de rand van een glinsterend meer met een prachtig uitzicht op de Andes. Wie graag van een beetje avontuur houdt, kan hier paardrijden, vissen of raften. Ook mountainbiken, wandelen en 4x4 jeeptochten naar de Pampa de Leoncito behoren tot de mogelijkheden.

DAG 06 | El Barreal – Villa Unión (O)

Vandaag staat er een lange rit op het programma want je rijdt zo’n 6-tal uur richting Villa Unión, jouw uitvalsbasis voor een bezoek aan deze prachtige regio.

DAG 07 | Villa Unión: Ischigualasto Nationaal Park & Talampaya Nationaal Park (O)

Verken vandaag het Talampaya Nationaal Park: een diepe canyon met zo’n 200 meter hoge loodrechte rotswanden van roestkleurige zandsteen. Indrukwekkend! Ook een bezoek aan het Ischigualasto Nationaal Park mag niet ontbreken. Het landschap en grillige rotsformaties doen denken aan een maanlandschap, het wordt dan ook wel eens de Valle de la Luna genoemd. Wie houdt van fotografie, is hier op de juiste plaats. Stop zeker even stoppen bij de beroemdste rots van het park: El Hongo. Bij een heldere zonsondergang bekom je hier de mooiste foto van de dag!

DAG 08 | Villa Unión – Belén (O)

Laat je vandaag verrassen door een van de mooiste wegen ter wereld.  Een schilderachtige bergweg, de Cuesta de Miranda, voert je verder noordwaarts op de Ruta 40 langsheen rood, groen en blauw gestreepte rotskloven. Je passeert het dorpje Nonogasta en rijdt de Sierra de Famatina tegemoet, waar je de vruchtbare Famatinavallei de oude mijnstad Chilecito, het dorpje Campanas en de prachtige wijngaarden bij Chañarmuyo doorrijdt. Als je nog tijd hebt, maak dan een omweg via Tinogasta, een schilderachtig dorpje gelegen op de Ruta del Adobe. Dit dorpje is bekend door zijn vele uit adobe opgetrokken kapelletjes en herenhuizen uit de 18e eeuw. In de namiddag kom je aan in Belén, waar je poncho’s van topkwaliteit kan kopen als souvenir.

Standaard

Hotel Belén

DAG 09 | Belén – Tafí del Valle (O)

Wil je vandaag een vleugje cultuur opsnuiven? Stop dan zeker in Amaicha voor een bezoek aan het plaatselijke Pachamama museum. Pachamama is een eerbetoon aan Moeder Aarde. Als je hier tijdens de carnavalsweek komt, kan je deelnemen aan een kleurrijk volksfeest! Via een stoffige zandweg kom je tot bij de ruïnes van Quilmes. Wie wel houdt van mooie taferelen bezoekt deze site ’s ochtends vroeg bij zonsopgang. De opkomende zon hult de ruïnes en achterliggende bergen in een feloranje gloed. Een ideaal fotomoment!

Standaard

Estancia Las Carreras

DAG 10 | Tafí del Valle – Cafayate (O)

Na het ontbijt rijd je richting Cafayate, gelegen in de uitgestrekte Calchaquívallei. Wie nog niet de kans kreeg om van Argentijnse wijn te proeven, heeft vandaag geluk! Onze tip: huur bij aankomst een fiets om van bodega tot bodega te fietsen. Las onderweg enkele stops in om te proeven van de heerlijke wijn die Argentinië te bieden heeft. Dé specialiteit is hier de fruitige Torrontés, een droge witte druif met een sterke afdronk die rijpt op grote hoogtes. Sluit daarna de dag af met een lekkere en typische empanada in La Casa de las Empanadas, een van de lekkerste restaurantjes in het dorp.

DAG 11 | Cafayate: Quebrada de las Conchas (O)

Vandaag heb je een spectaculaire rit voor de boeg. Een slingerende weg doorheen de grillige rotsformaties van de Quebrada de las Conchas maakt ongetwijfeld indruk. Je ontdekt verschillende uitkijkpunten over enkele van de mooiste Argentijnse Quebrada’s. Na het uitkijkpunt Garganta del Diablo (de duivelskeel) maak je rechtsomkeer naar Cafayate.

DAG 12 | Cafayate – Quebrada de las Flechas – Molinos (O)

Op weg naar de koloniale parel Molinos passeer je de rotsformaties van de Quebrada de las Flechas. Wederom een indrukwekkende, onverharde, route die je langs enkele spectaculaire panorama’s neemt. In Molinos verblijf je in de schilderachtig gelegen Estancia Colomé, gevestigd in één van de oudste en meest authentieke wijndomeinen van het land.

DAG 13 | Molinos – Cachi – Salta (O)

Je vertrekt in Molinos richting het pittoreske dorpje Cachi. In de slaperige straatjes van dit dorpje, las je een korte stop in. Geniet hier van een heerlijk kopje thee of koffie. Wanneer je verder koers zet richting Salta, klim je eerst tot het Los Cardones Nationaal Park en daarna rij je via de Cuesta de Obispo op een zigzaggende weg naar beneden. Je passeert een canyon en tussen de schemerende vlakten van de Lerma en Calchaquies Vallei lonken in de verte besneeuwde bergtoppen. In Salta verblijf je in een prachtig boetiekhotel in een unieke omgeving.

DAG 14 | Salta (O)

Vandaag heb je een vrije dag, maar niet getreurd er valt heel wat te beleven! Je brengt een bezoek aan het stadscentrum van Salta. Zet ook zeker een bezoek aan het MAAM museum op je planning. Vanavond heb je tijd om de restaurants en barretjes in Salta te ontdekken.

DAG 15 | Salta – Purmamarca (O)

Vandaag rijd je nog verder noordwaarts en bezoek je de rotsformaties Quebrada de Humahuaca, El Pucará in Tilcara en Purmamarca, een kleurrijk indianendorpje, waar je ook overnacht en ’s avonds van vrije tijd geniet. Je levert de huurwagen in bij het hotel.

DAG 16 | Purmamarca – San Pedro de Atacama (Chili) (O)

Vandaag staat er een indrukwekkende busrit langs de bergpas Cuesta del Lipán op het programma, die je door een onwezenlijk en desolaat landschap met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Andes naar San Pedro de Atacama in het noorden van Chili brengt.

DAG 17 | San Pedro de Atacama (O)

Vandaag beleef je een bijzonder moment bij zonsopgang bij de geisers van El Tatio. Dit geiserveld in de Chileense Altiplano herbergt maar liefst 80 geisers en enkele thermale bronnen. De geisers zijn het spectaculairst in de vroege ochtend wanneer in het gloed van de opkomende zon plotseling stoomwolken en kokend water de lucht in schieten. Waan je in de namiddag op de maan als je door de Valle de la Luna of de Maanvallei wandelt. De spectaculaire en grillige rotsformaties zijn stuk voor stuk natuurlijke kunstwerkjes en leveren surrealistische beelden op. Een #mytookumoment waar je echt gelukkig van wordt? Vanop een plateau bewonder je de mooie zonsondergang over de Maanvallei.

DAG 18 | San Pedro de Atacama (O,L)

Heb je altijd al een hoop flamingo’s willen spotten in zoutmeren en lagunes? Dan heb je geluk want je bezoek de grootste zoutvlakte van Chili: Salar de Atacama! Onder deze gigantische witte vlakte ligt nog steeds een zoutmeer. Kurkdroge hitte doet het water verdampen met een oogverblindende zoutmassa als resultaat. Je bezoekt er ook het reservaat Los Flamencos dat bescherming biedt aan flamingo’s in de zoutmeren en lagunes. En van waar de roze kleur van flamingo’s? Dankzij de algen, wieren en mineralen in het water kleurt de flamingo roze.

DAG 19 | San Pedro de Atacama – Santiago de Chile (O)

Kuier nog even rond in het gezellige woestijndorpje tussen de vele souvenirwinkeltjes. Erna ga je het vliegtuig op, want vandaag vlieg je naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile.

DAG 20 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile. Onze tip: breng een bezoek aan een wijngaard in de buurt. Trakteer jezelf op een lekker laatste glaasje wijn op Chileense bodem. Ook een aanrader is een bezoek aan het kleurrijke havenstadje Valparaïso. Liever in de stad blijven? Ga dan te voet op verkenning of kies voor de excursie Highlights van Santiago de Chile.

Excursie:
Highlights van Santiago de Chile

Lees meer

DAG 21 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een prachtige reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 7.995

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolíneas Argentinas & LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.