1

Rondreis Argentinië & Chili: Wild Patagonia

Duurtijd21 dagen
Prijs vanaf€ 6.340/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je avontuurlijk ingesteld en op zoek naar rust en natuur? Dan is dit dé ideale reis voor jou. Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Een droombestemming dus voor iedereen die waanzinnige wandelingen wil maken.

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Vandaag vlieg je van Brussel naar Buenos Aires; ready, set, take-off!

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Vandaag ontdek je per fiets het kleurrijke La Boca met haar hoge Montmartre-gehalte. Je fietst langs de felgekleurde golfplaten huizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuister je tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Daarna ontdek je San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, dat bekend staat om zijn karakteristieke zondagsmarkt. Prachtige 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs maken jouw bezoek echt top!

DAG 03 | Buenos Aires (O,D)

Je stapt opnieuw op je fiets, want vandaag bezoek je de noordelijke stadswijken met zijn charmante gebouwen in Franse stijl. En vanavond op het programma? Een echte Argentijnse tangoshow! Laat je meeslepen door het ritme en de passionele tangodans.

DAG 04 | Buenos Aires – El Calafate (O)

Vandaag ruil je het stadsleven in voor adembenemende natuur, want je neemt een binnenlandse vlucht naar El Calafate. Dit charmante dorpje is gelegen aan het hemelsblauwe Lago Argentino en is de toegangspoort tot prachtige excursies.

DAG 05 | El Calafate (O)

Vroeg uit de veren want vandaag laat je je verrassen door de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer. Wie geluk heeft, ziet enorme ijsblokken op spectaculaire wijze in het prachtig smaragdgroene meer kletteren. Je vaart langs de steile, krakende gletsjerwanden naar de voet van de indrukwekkende gletsjer. Is zonder avontuur jouw rondreis niet compleet? Maak dan een trekking over deze gletsjer. Met ijzeren pinnen op je schoenzolen wandel je over de spectaculaire blauwe tinten van deze machtige gletsjer. Een unieke ervaring!

DAG 06 | El Calafate (O)

Vandaag vaar je op het Lago Argentino naar een authentieke estancia. Met een jeep rij je naar een prachtig uitkijkpunt waar je de snel krimpende Upsala gletsjer kan aanschouwen. Een indrukwekkende wandeling doorheen een desolate canyon met prachtige kleuren maakt van deze dag een echte speeltuin voor natuurliefhebbers. Het azuurblauw water waarin de besneeuwde toppen van het Andesgebergte weerspiegeld worden, zorgen voor een adembenemend #mytookumoment.

DAG 07 | El Calafate – El Chaltén (O)

Maak je klaar voor ongerepte natuur en magnifieke bergpassen! Vanuit El Calafate vertrek je met een lijnbus naar El Chaltén: de toegangspoort tot het indrukwekkende Fitz Roy gebergte. Het hart van bergbeklimmers gaat van de Cerro Torro en de Cerro Fitz Roy ongetwijfeld wat sneller slaan. Avontuur gegarandeerd in El Chaltén!

DAG 08 | El Chaltén (O)

Vandaag heb je een hele dag om de prachtige omgeving hier te verkennen! Onze tip? Maak een stevige wandeling naar het gletjsermeer Laguna Torre met zichten op de Cerro Torre.

DAG 09 | El Chaltén (O)

Een dagtocht naar Laguna de los Tres wordt door velen als de allermooiste getipt, en vandaag is het aan jou om te ontdekken waarom. Via een eenvoudig pad doorheen een sprookjesachtig woud wandel je langs de Piedras Blancas gletsjer. Vooraleer je de Laguna de los Tres bereikt wacht er nog een pittige klim over een rotsig pad. Eens aangekomen word je beloond met een prachtig uitzicht op de iconische Fitz Roy en het helderblauwe water van de laguna! Je terugtocht loopt via een schilderachtige vallei waar vaak condors gespot kunnen worden. ’s Avonds geniet je van welverdiende rust.

DAG 10 | El Chaltén – El Calafate (O)

Voldaan keer je met een lijnbus terug naar El Calafate. Je werpt een laatste blik op de schilderachtige ligging van El Chaltén aan de voet van de legendarische Mount Fitz Roy.

DAG 11 | El Calafate – Puerto Natales (O) (Chili)

Vandaag steek je per bus de grens over naar Chili! In Puerto Natales, de uitvalsbasis voor een van de mooiste nationale narken van Zuid-Amerika, Torres del Paine. Geniet van een rustige avond, want de komende dagen op het programma? De W-trek doorheen dit prachtige park.

DAG 12 | Puerto Natales – Torres del Paine (O,L,D)

Trek je wandelschoenen aan want vandaag start je meerdaagse trekking doorheen Torres del Paine. Na registratie bij Laguna Amarga start je wandeling over een goed belopen & geleidelijk stijgend pad doorheen de mooie Ascenciovallei richting de eerste berghut. Laat je betoveren door de magische landschappen die dit park te bieden heeft!

Standaard

Refugio Chileno (vol pension)

DAG 13 | Torres del Paine (O,L,D)

Een hoogtepunt van de reis, want vandaag maak je een wandeling naar Base de las Torres: eén van de meest iconische uitkijkpunten van het park! Bij het eerste zonlicht start je wandeling door de dichte Lenga-bossen, het is nog een stevige klim tot aan de Base de las Torres. Een boven rijzen de drie granietrotsen en de Cerro Nido de op uit het emerald groene bergmeer. Werkelijk een magisch tafereel. Je keert terug via hetzelfde pad naar de volgende berghut.

Standaard

Refugio Torre Central (vol pension)

DAG 14 | Torres del Paine (O,L,D)

Vandaag wandel je westwaarts langsheen het Lago Nordenskjold tot aan de voet van het Cuernos gebergte. De hele dag lang kan je genieten van prachtige vergezichten & weerspiegelende bergen in de vele turquoise blauwe meren. Door velen beschreven als een streling voor het oog!  

Standaard

Refugio Los Cuernos (vol pension)

DAG 15 | Torres del Paine (O,L,D)

Beleef vandaag een van de mooiste tochten van het park en klim richting Valle Frances. Bij het uitkijkpunt Glaciar Francés kijk je uit op een hangende gletsjer die het landschap domineert. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, wandelt verder naar Mirador Británico waar je beloond wordt met weergaloze uitzichten op o.a. Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Máscara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tiburón en Cuerno Norte. Dit is een amfitheater van bergen en jij zit er middenin. Je maakt rechtsomkeer naar de eenvoudige Paine Grande berghut waar je een prachtig uitzicht hebt op het gebergte.

Standaard

Refugio Paine Grande (vol pension)

DAG 16 | Torres del Paine (O,L,D)

Vandaag is de laatste dag van de W-trek, je volgt de oevers van Lago Grey en trakteert het nationaal park je op verschillende uitkijkpunten over de gelijknamige gletsjers. Trek een winddichte jas aan, want deze wandeling kan door de hevige winden langs het Grey meer heel pittig zijn. Je komt erna aan bij de laatste berghut van je W-trek, want die zit er op. Nagenieten nu!

Standaard

Refugio Grey (vol pension)

DAG 17 | Torres del Paine (O)

Als het weer het toelaat maak je vandaag een prachtige kajaktocht voor de Grey gletsjer. Daarna ga je aan boord van een comfortabele catamaran en maak je een prachtige tocht langs de ijssculpturen van de Grey gletsjer, waarbij je de verder gelegen stukken van de gletsjer bezoekt. Je eindigt op de oevers van het prachtig gelegen Lago Grey hotel, waar je kan nagenieten van een prachtige meerdaagse ervaring. 

DAG 18 | Torres del Paine – Puerto Natales – Punta Arenas (O)

Na het ontbijt neem je afscheid van het prachtige, ongerepte nationaal park en reis je via Puerto Natales naar Punta Arenas. Bij aankomst kan je een kort bezoek brengen aan het stadscentrum.

DAG 19 | Punta Arenas – Santiago de Chile (O)

Hou je ook zo van dieren? Vandaag breng je een bezoek aan de pinguïnkolonie Isla Magdalena waar je oog in oog staat met zo’n 200.000 Magellaan pinguïns. Een ervaring om nooit te vergeten! Tegen de avond neem je het vliegtuig naar de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile.

DAG 20 | Santiago de Chile – Brussel (O)

Nog even genieten van de laatste ochtend in Santiago de Chile. Onze tip? Verken de stad tijdens de Highlights van Santiago excursie of breng een bezoek aan een wijngaard in de buurt. Trakteer jezelf op een heerlijk laatste glaasje wijn op Chileense bodem, want vanavond vertrek je naar de luchthaven, waar je incheckt voor je vlucht naar België.

DAG 21 | Brussel

Je komt aan in Brussel na een indrukwekkende natuurreis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 6.340

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolíneas Argentinas & LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: inbegrepen excursies zijn bij de standaard & superior optie steeds in internationaal gezelschap en bij deluxe optie op privé-basis; tenzij expliciet vermeld.