1

Rondreis Canada: Best of British Columbia

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 2.750/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel 
  • Accommodaties
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Een heerlijke selfdrive door Canada die je laat kennismaken met bekende en minder bekende nationale parken en verrassende plaatsen zoals de woestijnstad Osoyoos en de historische stad Nelson. In de Rocky Mountains verblijf je aan het ontzagwekkend mooie Emerald Lake, middenin de natuur en weg van de menigte.

DAG 01 | Brussel – Vancouver

Hallo vakantie! Vandaag zet je koers naar Vancouver! Nadat je geïnstalleerd bent in je hotel ga je meteen op verkenning en start je bij Canada Place waar de cruiseschepen naar Alaska vertrekken. Als het zonnetje schijnt kan je op een terrasje zitten aan English Bay Beach. Geen betere manier om te wennen aan het tijdsverschil van negen uur.

DAG 02 | Vancouver

Met de fiets ontdek je in no time hoe fascinerend Vancouver wel is! Je gids neemt je mee naar de leukste plaatsen en highlights van de stad tijdens een ontspannende fietstocht. Op zoek naar familie-avontuur? Beleef spannende momenten in het Capilano Park waar je tussen de bomen, langs de kliffen en over de 140 meter lange hangbrug wandelt. 

DAG 03 | Vancouver – Whistler

De prachtige Sea-to-Sky Highway leidt je langs Howe Sound, de meest zuidelijk gelegen fjord van het Noord-Amerikaanse continent. Bossen en meren, bergen en zee wisselen elkaar af in eindeloze variaties van groen en blauw. Zo mooi dat je er stil van wordt! 

DAG 04 | Whistler: Garibaldi Provincial Park

In Whistler neem je de gondellift die de Whistler Mountain en Blackcomb Mountain met elkaar verbindt. Als je goed kijkt spot je misschien wel een beer vanuit de lift. Op de bergtop maak je een adembenemende wandeling over de Cloudraker Skybridge. Ben je avontuurlijk? Spring dan op de mountainbike of ga voor een zipline tocht.

DAG 05 | Whistler – Vernon

Onze aanrader? Vertrek vandaag al vroeg om onderweg de mooie, maar best intense wandeling naar de drie Joffre gletsjermeren te maken. Even later maken de bergen plaats voor de prairies en bezoek je de Hat Creek Ranch. Gekostumeerde vertellers rijden je rond met de koets, laten je goud ‘pannen’ en bakken iets heerlijk in de houtoven voor jou. Nadien rij je verder via Kamloops naar de vruchtbare Okanagan Vallei. Onderweg zie je talloze groenten- en fruitstalletjes van de verschillende plantages en kan je heerlijk vers fruit kopen. Je komt aan in Vernon, waar je beslist even moet stoppen aan het Kalamalka Lake Viewpoint.

DAG 06 | Vernon

In Vernon kan je een interessante stadswandeling maken langs 28 muurschilderingen verspreid over het stadje. Geniet van een dagje rust in je mooie verblijfplaats tussen de vele wijngaarden.

DAG 07 | Vernon – Field

Een spectaculaire trip door hooggebergtes waar grizzlyberen en kariboes vaker voorkomen dan mensen. Aan de overzijde van de Columbia rivier verwelkomen de Rocky Mountains je. Je neemt het baantje naar Natural Bridge, een brug uit natuursteen waardoor de Kicking Horse-rivier zich een weg heeft gebaand. Na elf kilometer ontvouwt zich een droompanorama rond het smaragdgroene, door gletsjers gevoede Emerald Lake. De allerbeste plek voor jouw #mytookumoment.

DAG 08 | Field: Yoho National Park

Wandel door prachtige bossen en langs indrukwekkende lawinehellingen omhoog naar de voet van de Takakkaw Falls: dit is waarom de Cree-indianen dit gebied yoho (ontzagwekkend) vinden! Hier vind je ook bijzondere fossielen van meer dan 500 miljoen jaar oud, die je enkel kan bezoeken met een gids. Onze tip? Reserveer vooraf!

DAG 09 | Field – Radium Hot Springs

Aan het panoramisch uitkijkpunt van de lower spiral tunnel, waar je treinen ziet verdwijnen in de bergen, neem je afscheid van de Yohogletsjer. Je maakt een korte stop aan het druk bezochte gletsjermeer Lake Louise om dan de mooie Bow Valley Parkway te nemen. Langs het Nationaal Park Kootenay reis je naar de warmwaterbronnen van Radium Hot Springs. Begin vroeg aan deze prachtige dag, want je wil beslist geen stopplaats overslaan! 

DAG 10 | Radium Hot Springs – Nelson

Een dag vol ongelooflijke landschappen bezaaid met schilderachtige bergdorpen, zoals Kimberley en het spookstadje Fort Steele, wacht je op. In Cranbrook toont het Rail Museum het belang van de Canadese spoorweg en in Creston kan je terecht voor het plaatselijk Kokaneebier. Je zal versteld staan van de gezellige stad Nelson, met haar vele gerestaureerde historische gebouwen en prachtige ligging aan het mooie Kootenay Lake en de indrukwekkende Selkirk Mountains.

DAG 11 | Nelson – Osoyoos

Langs de Canadees-Amerikaanse grens reis je verder naar de toegangspoort van de vruchtbare boom- en wijngaarden van de Okanagan Vallei. Hier ben je in Osoyoos, de enige woestijnstad van Canada, ongelooflijk!

DAG 12 | Osoyoos

Dit mooie stadje verrast je met haar vele wijnhuizen en haar zandstranden van Hayes Point. In het Osoyoos Desert Centre kom je meer te weten over de natuur van de zuidelijke Okanaganregio en wandel je door de Canadese ‘woestijn’. Onze tip? Bezoek hier de wijngaard van de Nk’Mip First Nations: hier maak je kennis met de eerste inheemse Canadese wijnen!

DAG 13 | Osoyoos – Vancouver

Een verbazingwekkende trip wacht je vandaag. Je bezoekt eerst Spotted Lake, met zijn opvallende, witte kringen op het wateroppervlak. Daarna ga je naar Hope, oorspronkelijk een pelshandelpost van de Hudson’s Bay Company en nu een fotogeniek stadje. Volg de Fraser Rivier die je naar Harrison Hot Springs leidt. Hier kunnen jullie net zoals de pioniers van weleer een strandpauze inlassen of een bezoek brengen aan de Kilby Historic Site. De voorsteden van Vancouver komen in zicht en het einde van deze prachtige reis eveneens.

DAG 14 | Vancouver – Brussel

Je vertrekt vanuit Vancouver en neemt de vlucht naar Brussel.

DAG 15 | Brussel

Welkom thuis na een onstpannende ontdekkingsreis doorheen West-Canada!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 2.750

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa/Air Canada in L-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 20.11.2020 en overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels. Huurwagen, excursies en maaltijden niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.