1

Rondreis Canada: Lakes & Lodges

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 4.020/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

De liefde voor het buitenleven bepaalt het karakter van de Canadezen. Wil je vakantie vieren zoals de locals, kies dan voor deze 'lakes & lodges’, een reis into the wild maar dan wel in de mooist gelegen lodges, met alle comfort en omringd door spectaculaire spiegelmeren.

DAG 01 | Brussel - Vancouver

Welkom in Vancouver, Canada! Bij aankomst neem je een taxi naar het boetiekhotel L’Hermitage. De rest van de dag ben je vrij om de omgeving te ontdekken.

DAG 02 | Vancouver

In Canada grijpt de natuur je bij je nekvel, zeker ook in Vancouver, Canada’s meest ‘outdoorsy’ stad. Je begint je verkenning met een begeleide fietstocht. De rest van de namiddag kan je naar eigen zin invullen. Wandelen over de hangbrug in Capilano? Genieten van het uitzicht op Grouse Mountain, of een heerlijke pint in één van de toffe bars in de haven? Het kan allemaal!

Excursie:
Panoramische vlucht over Vancouver

Lees meer

Dag 03 | Vancouver – Whistler

Je eerste lodge op deze route is er meteen een van formaat. Zeg niet zomaar chalet tegen de Nita Lake Lodge. Jouw viersterren berghotel voor de komende nachten ligt aan de oever van het gelijknamige meer. Een gratis shuttle brengt je in vijf minuten naar het hart van Whistler. Liever rustig kajakken of fietsen? Dat kan ook! 

DAG 04 | Whistler

Welkom in Whistler, waar de Peak 2 Peak-gondellift tussen Whistler Mountain en Blackcomb Mountain een absoluut hoogtepunt is. Misschien spot je vandaag ook een stoere grizzlybeer!

Excursie:
Wandelen op bergtoppen in Whistler

Lees meer

DAG 05 | Whistler – Gold Bridge

Vandaag staat er een lange maar prachtige en avontuurlijke tocht op het programma. Tyax Resort ligt aan de rustige oevers van Tyaughton Lake, en is opnieuw een uiterst luxueuze lodge, omgeven door een prachtig natuurdomein. Dit is zo groot, zo wild en zo ongerept dat je voelt alsof je de eerste persoon bent die er ooit voet zet.

Boutique
Tyax Resort

DAG 06 | Tyaughton Lake

Vandaag kan je een hele dag genieten van verschillende watersporten, of van een vlucht met het watervliegtuig! Na deze spannende belevenissen heb je ongetwijfeld nood aan een vleugje ontspanning. In de Spa van het Tyax Wilderness vind je onder meer drie behandelkamers, een infraroodsauna, een droge sauna, een eucalyptusstoombad, een jacuzzi en een yoga-studio. Relaxen maar!

DAG 07 | Gold Bridge – Clearwater

Vandaag wacht je een heerlijk verblijf in het Alpine Meadows Resort. Dit resort is dé belichaming van een echte Canadese lodge: een warme gastheer en -vrouw, een rustiek oord van rust en stilte aan de oever van een spiegelend meer. Geniet van de opkomende zon bij een kopje koffie.

DAG 08 | Clearwater – Jasper

Vandaag rijd je richting Jasper National Park. Dit enorme nationale park is Unesco werelderfgoed en biedt dan ook lodging van formaat. Je overnacht aan de oever van het Beauvert Lake in de Fairmont Jasper Park Lodge. Kies uit een van hun vele activiteiten zoals golfen, kanoën, kajakken, mountainbiken, wandelpaden en paardrijden.

DAG 09 | Jasper

Jasper National Park heeft heel wat in petto voor jou: zo kan je de Skytram nemen naar de top van Whistler Mountain, baden in de warmwaterbronnen van Miette of wandelen naar de Mount Edith Cavell. Ook een boottocht naar Spirit Island is een echte must. En dan hebben we het nog niet gehad over de beren, berggeiten, groothoornschapen en andere wilde dieren die je hier kan spotten.

DAG 10 | Jasper – Moraine Lake

Vandaag rij je als het ware over de ruggengraat van de Rocky Mountains. Je eindbestemming is Moraine Lake, waar alweer een zorgvuldig uitgekozen lodge op je wacht. Naast heerlijk ontspannen in de knusse kamers bij het knisperende haardvuur, kan je kanovaren of deelnemen aan gratis begeleide wandeltochten.

DAG 11 | Moraine Lake – Emerald Lake

Vandaag brengt een korte rit je tot in Yoho National Park. In de taal van de Cree betekent Yoho ‘ontzag en verwondering’ en er bestaat dan ook geen beter woord voor het gevoel dat je verblijfplaats voor de komende twee dagen je geeft! De Emerald Lake Lodge is opnieuw een oergezellige, comfortabele slaapplek midden in de spectaculaire schoonheid van bergen, meren, watervallen en rotsformaties.

DAG 12 | Emerald Lake: Yoho National Park

Yoho National Park is kleiner dan Banff en Jasper, maar minstens even mooi. Neem de tijd om er fossielen van zeedieren te ontdekken, kanotochtjes te maken of simpelweg te wandelen in de frisse berglucht. Het doel van je wandeling? De ontzagwekkende watervallen van Takakkaw!

DAG 13 | Emerald Lake – Banff

Neem de mooie Bow Valley Parkway richting Banff, het bekendste nationale park van Canada. De Buffalo Mountain Lodge ligt opnieuw prachtig in de natuur, op de hellingen van Tunnel Mountain, maar ook op wandelafstand van het gezellige centrum.

DAG 14 | Banff

Een volledige onderdompeling in Banff en omgeving, dat is wat je we vandaag aanraden. Geniet van de bonte mengeling van kunstboetiekjes, cafés en bars. Wie niet van mensenmassa's houdt, kan ook hier - dit is Canada after all - erg snel de wildernis in, om te wandelen.

DAG 15 | Banff – Calgary

Aan alle mooie sprookjes komt een einde, dus ook aan deze Canadese droom. Lever je huurwagen op tijd in op de luchthaven Calgary, zodat je nog even kan ontspannen voor de nachtvlucht naar Europa.

DAG 16 | Calgary - Brussel

Vandaag land je in Brussel na een prachtige rondreis langs lodges en meren.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Boutique

€ 4.020

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Air Canada in L-klasse, één stuk ruimbagage inbegrepen, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 20.11.2020, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, 3 x ontbijt, 2 diners  en 3 excursies inbegrepen. Huurwagen, tolwegen en overige maaltijden niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.