1

Rondreis Argentinië & Chili: Ongerept Patagonia

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 10.675/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Gaat je neus al een beetje krullen bij het horen van de woorden Vuurland, gletsjers en helderblauwe ijsmeren? Kan je niet wachten om je rugzak te maken en staan je wandelschoenen en camera al weken op voorhand klaar? Dan staat deze 14-daagse ontdekking van unieke landschappen, fauna en flora doorheen Argentinië en Chili op jouw lijf geschreven!

DAG 01 | Brussel – Buenos Aires (Argentinië)

Klaar voor vertrek? Vandaag vlieg je van Brussel naar het bruisende Buenos Aires.

DAG 02 | Buenos Aires

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires! Ga zelf op stap om de stad wat beter te leren kennen of kies voor de optionele excursie Highlights Buenos Aires. Liever even weg van de drukte van de stad? Blaas even uit in het Costanera Sur Ecological Reserve, waar je kan picknicken.

Superior
Hotel Madero
Excursie:
Highlights Buenos Aires

Lees meer

Uitbreiding: Genieten van het dierenleven in Puerto Madryn

Wat extra tijd? Ga dan op ontdekking tussen schattige pinguïnsnoetjes en koddige zeeolifanten, het schiereiland Valdés is namelijk ideaal om zeedieren te spotten. Van juni tot december komen de nieuwsgierige southern right whales met een beetje geluk tot op een armlengte van de boot.

DAG 03 | Buenos Aires – Ushuaia (O)

Vandaag vlieg je naar de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Wie wil kan een boottocht in internationaal gezelschap maken langs de vuurtoren op het ijzige Beaglekanaal! Dit kanaal is dé toegangspoort tot het fascinerende Antarctica. Je ontdekt er twee soorten zeeleeuwen die van het Los Loboseiland hun thuis gemaakt hebben. Je kan ook een bezoek brengen aan het Presidio de Ushuaia. Dit is de legendarische gevangenis die aan de basis lag van de ontwikkeling van Ushuaia. Vraag ons zeker naar de verschillende excursiemogelijkheden op deze vrije dag!

DAG 04 | Ushuaia: Tierra Del Fuego Nationaal Park – Australis Cruise (O,D)

Na het ontbijt check je in bij de Australis cruise. Daarna brengt je Engelstalige privé gids-chauffeur je via de ruim 3.000 kilometer lange weg die van Buenos Aires tot Ushuaia loopt, naar het Nationaal Park Tierra del Fuego. Daar loopt de weg uiteindelijk dood in de baai van Lapatía, het einde van de wereld. Je brengt een bezoek aan het park met prachtige uitzichten. ‘s Avonds ga je aan boord van het cruiseschip en geniet je er van een heerlijk diner.

DAG 5 | Australis Cruise: Cape Horn - Wulaia Bay (O,L,D) (Chili)

Vandaag navigeer je langs het Murray Channel en Nassau Bay naar Cape Horn Nationaal Park. Indien het weer het toelaat, ga je aan wal op Cape Horn waar je een geweldige uitstap zal maken. Na de lunch breng je een bezoek aan de prachtige Wulaia baai. Je geniet de komende dagen op je cruise van heerlijk eten én open bar!

DAG 06 | Australis Cruise: Pía Glacier, Garibaldi Glacier (O,L,D)

In de vroege ochtend navigeer je door de noordwestelijke arm van het Beaglekanaal om de Pía Fjord te bezoeken. Je maakt er een wandeling naar een uitkijkpunt waar je geniet van het prachtige uitzicht op deze indrukwekkende gletsjer.

DAG 07 | Australis Cruise: Agostini Sound, Águila Glacier & Cóndor Glacier (O,L,D)

Vandaag vaar je door de Agostini Sound en maak je een gemakkelijke wandeling rond de lagune die werd gevormd door het smelten van de Águilagletsjer. In de namiddag ga je aan boord van de zodiac om de Cóndorgletsjer te bezichtigen. Met wat geluk kan je hier een Andescondor spotten.

DAG 08 | Australis Cruise: Magdalena Island – Punta Arenas – Puerto Natales (O)

In de vroege ochtend maak je een laatste stop op Magdalena Island waar je Magelhaenpinguïns kan spotten. Daarna meer je ‘s ochtends aan op het eindpunt van deze prachtige cruise: Punta Arenas. Eenmaal aangekomen, neem je de bus naar Puerto Natales waar je in de namiddag kan genieten van de prachtige uitzichten die het gebied El Fin del Mundo je te bieden heeft.

DAG 09 | Puerto Natales: Torres del Paine Nationaal Park (O)

Op en top natuur! Dat is wat je mag verwachten in Torres del Paine. Het nationaal park dankt zijn naam aan drie granieten torens: Las Torres. Spectaculaire en unieke landschappen blazen je omver. Bij mooi weer maak je onderweg nog enkele stops bij de verschillende uitkijkpunten. Panoramische uitzichten op het Painegebergte lonken om op beeld vastgelegd te worden! Je kan natuurlijk ook een aantal kortere wandelingen maken.

DAG 10 | Puerto Natales – El Calafate (Argentinië) (O)

Vandaag steek je per bus opnieuw de grens over naar Argentinië richting El Calafate. Tijdens je vrije namiddag verken je het dorpje El Calafate op eigen houtje.

DAG 11 | El Calafate: Perito Moreno gletsjer (O)

Een hoogtepunt van de reis vandaag: je brengt een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer! Volgens wetenschappers is deze gletsjer erg bijzonder, omdat het een van de weinige gletsjers in de wereld is die nog groeit. Of, in ieder geval niet terug trekt. Wacht geduldig af tot een groot stuk ijs afbrokkelt en met veel lawaai in het water stort! Avontuurlijk aangelegd? Neem dan deel aan de optionele excursie Trekking op de Perito Moreno gletsjer.

Excursie:
Trekking op de Perito Moreno gletsjer

Lees meer

Uitbreiding: Verblijf in het wandelparadijs El Chaltén

Ben je een fervente wandelaar? Breid dan je reis uit met een verblijf in het bergdorpje El Chaltén. Dit dorpje is de toegangspoort tot het indrukwekkende Fitz Roy gebergte en is een waar wandelparadijs.

DAG 12 | El Calafate – Buenos Aires (O)

Laatste dag in El Calafate vandaag! Blaas rustig uit tijdens een vrije dag of neem deel aan de optionele excursie Upsala en Spegazzini gletsjer. Deze Upsalagletsjer ligt aan Laguna Nîmes, een prachtig meer waar je ook Zwarthalszwanen kan spotten. Een andere mogelijkheid is de excursie Ontdek de Patagonische steppe bij Lago Roca. ’s Avonds neem je het vliegtuig richting de hoofdstad voor een laatste overnachting.

Superior
Hotel Madero
Excursie:
Upsala en Spegazzini gletsjer

Lees meer

DAG 13 | Buenos Aires – Brussel (O)

Geniet nog enkele uurtjes van de gezelligheid in Palermo en slenter van boetiek naar boetiek of van terras naar terras tijdens je vrije voormiddag. Daarna neem je een transfer naar de luchthaven om terug te vliegen naar Brussel.

Uitbreiding: Bezoek de Iguazú watervallen

Breid jouw reis uit en ontdek waarom Eleanor Roosevelt, de voormalig Amerikaanse presidentsvrouw, “Poor Niagara!” uitschreeuwde bij het zien van de betoverende watervallen. 

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in België na een onvergetelijke reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 10.675

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Aerolineas Argentinas, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 04.10.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.