1

Rondreis Canada: Newfoundland & Labrador

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 2.700/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel of Amsterdam
  • Accommodaties
  • Verplaatsingen & excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Niet enkel twee schattige hondenrassen, maar een heuse brok geschiedenis van heroïsche Vikings die het Amerikaanse continent eeuwen voor Columbus ontdekten. Statige ijsbergen drijven hier ’s zomers voorbij de kustlijn en bultrugwalvissen vertoeven graag in het koude water van de Atlantische Oceaan. Een heerlijk rustige 15-daagse rondreis Canada met huurwagen voor de natuurliefhebber doorheen het minder bekende eiland Newfoundland en een tipje van Labrador.

DAG 01 | Brussel – St. John’s

Welkom in St. John’s, Newfoundland, Canada! Bij aankomst pik je je huurwagen op en rijd je naar de provinciale hoofdstad St. John’s, waar kleurrijke straten wedijveren met de pracht van de omliggende heuvels.

DAG 02 | St. John’s

Geen betere manier om een stad te verkennen dan met een gids. Tijdens een drie uur durende tour vertelt de gids je alles over de stad en het Nationaal Park Cape Spear, met zijn befaamde vuurtoren, gelegen op het meest oostelijke landpunt van Noord-Amerika. Onze tip? Kies voor de Iceberg Quest boat tour en ga op zoek naar bultrugwalvissen en papegaaiduikers.

DAG 03 | St. John’s – Trinity

Vandaag reis je langs iconische dorpjes, zoals North West Brook en Clarenville, veilig weggeborgen in een van de vele fjorden die Newfoundland rijk is. Neem de tijd om er te stoppen en de typische architectuur van de maritieme Canadese provincies in je op te nemen. Verken het charmante dorpje Trinity met haar gerestaureerde witte en pastelkleurige gepotdekselde huisjes.

DAG 04 | Trinity

De pracht van de natuur en de rijkdom van de geschiedenis van Newfoundland worden perfect samengevat in de indrukwekkende kustlijn. Bezoek het Bonavista schiereiland en de Ryan Premises National Historic Site, een replica van een 19e-eeuws visverwerkingsbedrijf. In dit kleine dorp vind je ook het rood en wit gestreepte Bonavista Lighthouse en de Matthew Legacy, een replica van John Cabot’s schip waarmee hij in 1497 de Atlantische Oceaan overstak en Newfoundland ontdekte.

DAG 05 | Trinity – Twillingate

Je trekt vandaag naar Twillingate, via het Terra Nova National Park. Dit naaldbos is een must voor natuurliefhebbers, met fijne kreekjes en vele wandelpaden. Verder stop je ook in Boyd’s Cove. Bezoek het Beothuk Interpretive Centre en een oud Beothuk dorp, dat ontdekt werd door archeologen in de jaren 80.

DAG 06 | Twillingate

Twillingate ligt aan de zogenaamde Iceberg Alley. Op het programma vandaag? IJsbergen, walvissen, zonsondergangen en vele andere buitengewone uitzichten die het prachtige eiland van Twillingate te bieden heeft. Twillingate is de perfecte locatie aan de ijsbergenroute vanwaar je met een boottocht kan vertrekken om deze majestueuze witte reuzen te aanschouwen. Ook walvissen en andere zeedieren vinden het leven een paradijs in deze planktonrijke wateren en de kans is ook groot dat je hen kan spotten.

DAG 07 | Twillingate – Gros Morne National Park

Vandaag rijd je langs kleine kustdorpjes naar Gros Morne National Park, uniek door het door gletsjers gevormde berglandschap. Stop zeker even in South Brook, een charmant dorpje met veelkleurige huisjes bezaaid over steile heuvels. Je hotel voor vannacht is in Rocky Harbour gelegen, een vredig dorp aan het water.

DAG 08 | Gros Morne National Park – L’Anse-au-Clair

Onderweg naar St. Barbe zal een stop aan de historische site van Port Au Choix je zeker bekoren. Dit rotsbekken met zijn visrijke wateren is voor duizenden inwoners de hoofdreden om er te leven. Langs de noordkust rijd je verder naar het smalste punt van de Golf van St. Lawrence. Een korte oversteek met de ferry brengt je naar de kust van Labrador waar je overnacht in L’Anse au Clair.

DAG 09 | L’Anse-au-Clair

De kust van Labrador is een van de meest ongerepte open water kustlijnen van Noord-Amerika. In de 19e eeuw was het nog een bedrijvig centrum voor de walvisvangst. Vandaag de dag is het een historisch en ecotoeristisch gebied. Je kan Red Bay bezoeken, een Unesco werelderfgoedsite waar enkele gebouwen uit de hoogdagen van de walvisvangst bewaard zijn gebleven.

DAG 10 | L’Anse-au-Clair – St. Anthony

Met de ferry keer je terug naar Newfoundland. Rijd helemaal rond ‘de hoorn’ van het eiland naar de kleine gemeenschappen aan de Atlantische kust en het kleine dorpje St. Anthony, waar je de nacht doorbrengt.

Boutique
Haven Inn

DAG 11 | St. Anthony

De kust van St. Anthony ligt aan de ijsbergenroute vanwaar je met een boottocht kan vertrekken om de majestueuze witte reuzen te aanschouwen. Ook walvissen en andere zeedieren vinden het leven een paradijs in deze planktonrijke wateren en de kans is groot dat je hen kan spotten. Vandaag kan je ook naar de historische site L’Anse Aux Meadows de reconstructies van drie Noorse gebouwen bewonderen. Het zijn de overblijfselen van de allereerste immigranten van Amerika; de Vikings.

DAG 12 | St. Anthony - Cow Head

De terugreis langs de westkust van Newfoundland geeft je een tweede kans om een aantal kleine kustdorpjes onderweg te bezoeken. Bij aankomst in Cow Head kan je tijd maken om even te genieten van het witte zand en heldere water van Shallow Bay Beach.

DAG 13 | Cow Head - Gander

Vandaag doorkruis je het hart van het eiland. Je verblijft in Gander, idyllisch gelegen aan Gander Lake, en gekend voor haar glorierijke luchtvaartgeschiedenis. Het Airport Museum toont je de relatie met de eerste jaren van Canadese luchtvaart en het belang als luchtmachtbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

DAG 14 | Gander – St.John’s

Deze buitengewone kennismaking met Newfoundland en Labrador eindigt met een terugrit naar St.John’s en haar internationale luchthaven waar je de huurwagen inlevert en incheckt voor de terugvlucht.

DAG 15 | Brussel

Je komt terug aan in België na een onvergetelijke reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Boutique

€ 2.700

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa/Air Canada in L-klasse (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 08.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en ferries volgens programma, huurwagen niet inbegrepen. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be