1

Waar begin je?

Ontdek meerKeek je vroeger nog twijfelachtig op bij het horen van Colombia, dan durf je nu wel al eens jaloerse blikken te werpen bij de vernoeming van het land als reisbestemming. Colombia is een magische bestemming die alles te bieden heeft: van koloniale pareltjes in de uitlopers van de Andes en salsabeats tot de relaxte Caribische sfeer in Cartagena. Mix dat met een – weliswaar klein maar – wonderbaarlijk stukje Amazone, unieke woestijngebieden, een kleurrijke regenboogrivier, prachtige Pacifische kust en torenhoge waxpalmen in groene valleien en je krijgt een recept dat zowel de natuur- als cultuurliefhebber niet kan weerstaan. Ben je een foodie? Hippe restaurants, eettentjes en koffiebars in overvloed. Laat die heerlijke arepas en perfecte cappuccino’s maar komen!

Bogotá 

Bogotá is booming en je merkt meteen waarom dit het kloppend hart van Colombia is. De hoofdstad ligt op 2.600 meter hoogte en wordt omhelsd door de pieken van het Andesgebergte. La Candelaria is het culturele centrum van de stad. Hier doen de historische architectuur en kobbelstenen straatjes koloniaal aan, maar de kerken en musea wisselen zich mooi af met hippe restaurants en cafeetjes. Het is de ideale plek om je avontuur te beginnen!

Medellín

Vroeger berucht als de stad van Pablo Escobar, nu een moderne metropool met wolkenkrabbers in een prachtige vallei met een aangenaam klimaat. Het wordt dan ook niet voor niets de Stad van de Eeuwige Lente genoemd. Ga op ontdekking in het stadscentrum waar je meer leert over Fernando Botero, een welbekende Colombiaanse kunstenaar, of verken de buitenwijken in de heuvels op zoek naar turbulente geschiedenis. De stad leeft, en dat voel je!

Eje Cafetero

Wie Colombia zegt, zegt koffie! Deze koffieproducerende regio staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Bezoek een koffieplantage en de gezellige dorpjes zoals Salento en Filandia. En voor een echt #mytookumoment moet je in de Valle de Cocora zijn. Deze vallei met de grootste palmbomen ter wereld is adembenemend en een ideaal fotomoment.

Tayrona Nationaal Park

Dit nationaal park is een van de redenen waarom Colombia ook wel la Esmeralda Pura wordt genoemd. De mooiste stranden vermengen zich hier moeiteloos met tropisch regenwoud. Het is een waar paradijs dat bijzonder aandoet. Trek er een hele dag op uit en ga op zoek naar kapucijnaapjes. Geniet tussendoor van een vers visje als lunch en een verfrissende duik in de Caribische Zee!

Cartagena

Kleurrijk, koloniaal, gezellig en aan de Caribische kust, wat wil je nog meer? Deze stad is wat je verwacht als je Colombia zegt. Vrouwen in traditionele kledij, kleurrijke koloniale gebouwen, kerken en palmbomen. Het is niet zomaar een must-do als je naar Colombia gaat. Bovendien is Cartagena de perfecte uitvalsbasis om enkele mooie uitstappen te maken, zoals naar de Islas del Rosario, of om je rondreis op een relaxte manier af te sluiten.