1

Waar begin je?

Ontdek meerReis door de wieg van de mensheid. In het noorden van Ethiopië ontdek je archeologische overblijfselen die je terug voeren naar de tijd van de oude mediterrane beschavingen. Bahir Dar, Gondar, Axum en Laliba mogen zeker niet op je route ontbreken! Hou je van avontuur? Reis naar de woeste Danakil depressie met actieve vulkanen en zwavelhoudende meren door de Grote Slenk naar de dramatisch en grillig gevormde Simien Mountains waar grazende troepen Gelada bavianen huizen. Hou je van nog meer afwisseling? Exploreer dan de wildlife in, op en rond de zuidelijke meren en daal af tot in de zuidelijke Omovallei. Deze culturele tuin van Eden kent een buitengewone diversiteit van etnische groepen waar de tijd is blijven stilstaan. Verken de dorpen en maak kennis met bizarre schoonheidsidealen en vergeet niet de marktdagen mee te pikken.

Addis Abeba

Je eerste kennismaking met Ethiopië begint steeds in de bruisende hoofdstad, thuis van de Afrikaanse Unie en kruispunt van het moderne leven en het mystieke leven van de Ethiopische christenen. Niet te missen zijn een bezoek aan het nationaal museum waar de eerste menselijke overblijfselen van Lucy bewaard worden, de Mercato markt en de vele kerken die de stad rijk is. Proef er zeker van de lekkere koffie in een buna bet!

Bahir Dar & Gondar

Start met de ontdekking van de historische route in Noord-Ethiopië in Bahir Dar. Hier ontspringt de Blauwe Nijl! Maak zeker een boottocht op het Tanameer tot bij het Zege schiereiland waar geïsoleerde kloosters kerkelijke Ethiopische schatten en verborgen muurschilderingen aan je prijsgeven. Reis verder naar het Camelot van Afrika, tot in het middeleeuwse Gondar van keizer Fasilidas. Wandel er door de oude kastelen en kerken en bewonder het met engelen beschilderde plafond van de Debre Berhan Selassie kerk.

Simien Mountains

Exploreer de spectaculaire landschappen van de Simien Mountains met zijn geërodeerde bergtoppen, met grasland begroeide valleien en steile afgronden! Trek door het park en ontdek enkele van ’s werelds meest bedreigde diersoorten zoals de Walia steenbok, de Ethiopische wolf en de Gelada baviaan.

Axum & Lalibela

Mysterieuze verhalen, de vermoedelijke bewaarplaats van de Ark des Verbonds, geheimzinnige begrafenisrituelen en reusachtige obelisken maken een ontdekking van Aksummeer dan de moeite waard. Wandel er tussen de ruïnes van oude kastelen van een van de machtigste koninklijken in het begin van onze jaartelling. In het prachtige bergachtige landschap van Lalibela sta je verbluft bij de aanblik van elf monolitische, uit de rotsen gehouwen kerken. Vanuit vogelperspectief ontdek je een 11e eeuw grondplan dat Jeruzalem voorstelt waar grote kerkelijke rituelen georganiseerd worden. Wandel er door een labyrint van ceremoniële passages tunnels en smalle paden naar kluizenaarsgrotten en catacomben.

Omovallei

De Grote Riftvallei, die de groene Ethiopische hooglanden in twee splijt, is bezaaid met visrijke alkalische meren die een paradijs vormen voor vogelliefhebbers. Vaar kort na zonsopgang op het Chamomeer en spot er pelikanen, krokodillen en nijlpaarden. Midden in de bergen en valleien maak je kennis met enkele unieke en erg kleurrijke etnische groepen die samenkomen tijdens wekelijkse marktdagen. Ontdek er de lichaamsversieringen van de Karo, de gerecycleerde hoofdtooien van de Dassenach, de kleien kapsels van de Hamer en de unieke in de vorm van bijenkorven geconstrueerde hutten van de Dorze.

Danakildepressie & Dalol

Op zoek naar een onvergetelijk avontuur? Ga dan op ontdekking door de surrealistische landschappen van de Danakildepressie, een van de heetste en meest onherbergzame plekken op aarde. Kampeer op de kraterrand van de actieve Erta Ale vulkaan en bewonder de actieve lavastromen en kleurrijke zwavelmeren. Kies je voor wat meer comfort, dan ontdek je in Dalol het zoutmeer Assal en volg je de kameelcaravanen die de vierkante zoutblokken transporteren. Geniet hier van de felle kleuren en vulkanische landschappen.