1

Verleng jouw rondreis in Japan met een off the beaten track ervaring. Gedurende deze selfdrive van 8 dagen verken je het onbekende Honshu. Doen outdoor, hiking en avontuur gekruid met een snuifje spiritualiteit je hart sneller slaan? Dan is deze selfdrive iets voor jou!

Het is een verkorte versie van de 14-daagse selfdrive in Tohoku, gericht op outdoor, hiking en avontuur, gekruid met een snuifje spiritualiteit echt iets voor jou! In tegenstelling tot de 14-daagse rondreis is meestal wel een private badkamer aanwezig, met uitzondering van de Templestay op Dewa Sanzan, waar een ascetisch regime deel uitmaakt van de spirituele beleving.

Je vliegt of treint van en naar Sendai voor een 8-daagse rit door de fantastische Japanse natuur en de bakermat van het Zuivere Land Boeddhisme.

DAG 01 | Yamagata – Zao Onsen (D)

Je treint naar Yamagata Station waar je de huurwagen ophaalt en the road opgaat! Vandaag rij je naar Zao Onsen, een skigebied en kuuroord met een geschiedenis van 1.900 jaar, met toffe outdooractiviteiten en ontelbare wandelpaden.

Zao Waka no Yado Wakamatsuya (kamer in Japanse stijl)

DAG 02 | Zao Onsen (O,D)

De uitdaging van vandaag is de trekking naar hét symbool van Zao Onsen: het Zao Okama kratermeer. Het wordt ook het vijf-kleurenmeer genoemd doordat het water van dag tot dag van kleur wijzigt. Je kan verschillende routes van de voet van de berg naar de krater nemen. Ga onderweg zeker op zoek naar de uiterst zeldzame Japanse bloem, bloedend hart genaamd, die enkel groeit op extreme hoogtes. Na deze mooie maar stevige tocht is het tijd voor ontspanning: beloon jezelf in de warmwaterbaden. Van een héérlijke dag gesproken!

Zao Waka no Yado Wakamatsuya  (kamer in Japanse stijl)

DAG 03 | Zao Onsen – Dewa Sanzan (O,D)

Rij naar de drie heilige bergen Dewa Sanzan, die in het Shugendo-geloof aanbeden worden en garant staan voor heel wat outdoor avonturen of misschien zelfs voor je spirituele hergeboorte? Je overnacht in een tempel op één van de drie bergen en geniet er van vegetarische maaltijden. Zo draag je alvast een steentje bij tot jouw spirituele groei.

Templestay Haguroyama Saikan (kamer in Japanse stijl – geen privaat sanitair)

DAG 04 | Dewa Sanzan (O,D)

Vandaag troef? Eeuwenoude pelgrimstochten en wandelingen. De ascetische traditie van weleer was enkel voor mannen toegankelijk, vrouwen mochten niet verder dan de Zuishinpoort, aan de voet van de kleinste van de drie bergen, Hagurosan. Gelukkig is nu iedereen welkom in de tempels op de bergtoppen! Onderweg word je vergezeld door talrijke stenen beeldjes die geluk brengen voor eenieder die ze allemaal kan vinden. Waar wacht je nog op om dit spirituele avontuur aan te gaan?

Templestay Haguroyama Saikan (kamer in Japanse stijl – geen privaat sanitair)

DAG 05 | Dewa Sanzan – Ginzan Onsen – Hiraizumi – Ichinoseki (O)

Vandaag daal je terug af naar de meer aardse geneugten en rijd je richting Ichinoseki. Hou onderweg halt aan Ginzan Onsen om de spieren te ontspannen in de minerale warmwaterbaden van Ginzan Onsen. Ook een omweg langs Hiraizumi loont zonder twijfel de moeite. Dit historische stadje met tal van bezienswaardigheden behoort tot het Unesco werelderfgoed. Onze tip? Zorg dat je er tijdig bent want de lokale lunch specialiteit is het heerlijke gerecht, ‘Wanko soba noedels’. Neem nadien de tijd om het stadje te verkennen en rij erna naar Ichinoseki.

Bellino Hotel

DAG 06 | Ichinoseki – Baai van Matsushima (O,D)

Kuier nog wat rond in Ichinoseki en rij erna door naar de Baai van Matsushima. De baai is bevlekt met zo’n 260 kleine eilandjes en wordt geklasseerd als een van Japan’s mooiste uitzichten. Er zijn vier uitkijkpunten die de mooiste uitzichten garanderen: Sokan of magnifiek uitzicht, Reikan of elegant uitzicht, Ikan of groots uitzicht en Yukan of spiritueel uitzicht. Altijd hetzelfde maar toch telkens anders! Om de mooie baai echt op een andere manier te bewonderen is een boottochtje ook een absolute aanrader.

Ryokan Matsushima Ichinobo (kamer in Japanse stijl)

DAG 07 | Baai van Matsushima – Sendai (O)

Profiteer nog even van deze wonderlijke plek voor je terug rijdt naar het beginpunt. Tijd om de huurwagen terug in te leveren en een einde te maken aan deze fantastische roadtrip. Geniet nog wat na in Sendai van jouw korte kennismaking met de natuurwonderen en het spirituele Japan, ver weg van de platgetreden paden!

The Westin Sendai

DAG 08 | Sendai vertrek

Op naar de luchthaven of het station om de rest van je Japanreis verder te zetten!

PRIJS

Prijs voor zeven overnachtingen vanaf € 2.290 p.p.

Prijzen per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer voor 7 overnachtingen comfortabele 3*/4* hotels op basis van kamer en ontbijt, 4 diners, standaard huurwagen voor 7 dagen, vertaling rijbewijs, Engelstalige navigatiesysteem en een uitgebreid infopakket.