1

Fly-in Masoala & Anakao

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 6.480/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Even weg van de bewoonde wereld en volop genieten van spectaculair mooie natuur? Geniet dan van een verblijf in de exclusieve Masoala Forest Lodge en ontdek het nationaal park met zijn unieke wildlife. Kleurrijke kameleons, speelse lemuren en de bizarre aye-aye ontmoet je tijdens treks en nightwalks. Afgelegen witte zandstranden en turkooisblauwe zee ontdek je dan weer je vanuit je strandbungalow in Anakao, de perfecte afsluiter!

DAG 01 | Brussel – Addis Abeba

Klaar voor een uniek avontuur? Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Addis Abeba naar Madagaskar.

DAG 02 | Addis Abeba – Antananarivo (D)

In Addis Abeba neem je een aansluitende internationale vlucht naar de hoofdstad Antananarivo. Bij aankomst word je opgewacht en naar het elegante La Varangue boutique hotel gebracht. Geniet in deze oase van rust in het hart van de hoofdstad van een lekker diner van plaatselijke specialiteiten.

DAG 03 | Antananarivo – Masoala National Park (O,L,D)

Je fly-in avontuur naar Masoala start vandaag met een prachtige chartervlucht over de heuvels en regenwouden van Oost-Madagaskar en de baai van Antongil. Je landt in Maroantsetra, waarop een korte boottocht naar het eiland Nosy Mangabe volgt. Exploreer het dicht begroeide eiland en probeer lemuren en unieke gekko’s te spotten. Na een heerlijke picknick lunch op het strand voert je volgende boottocht je tot bij de Masoala Forest Lodge. Neem je intrek in een unieke op palen gebouwde bungalow en geniet voor het diner van een sundowner rond het kampvuur op het strand.

DAG 04-06 | Masoala National Park (O,L,D)

De komende 3 dagen verblijf je een prachtige natuurlodge omringd door tropische vegetatie, de koraalrijke wateren van het Tampolo Marine Reserve en eindeloze verlaten zandstranden. Word wakker met de geluiden van het regenwoud! Trek rond in de geïsoleerde jungle en ontdek een schatkist aan zeldzame en unieke diersoorten, Vaar in een houten pirogue door de mangroves en ontdek één van ’s werelds meest bedreigde diersoorten, de aye aye. Neem je tijd om met de zeekajak de kleine baaien te ontdekken, zwem in verlaten lagunes en ga snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld. Tussen juni en september is dit de ideale plek om walvissen te spotten! 

DAG 07 | Masoala National Park – Antananarivo (O,L,D)

De baai van Antongil vormt je decor voor een heerlijk ontbijt deze ochtend. Nadien keer je per boot terug naar Maroantsetra en vlieg je terug naar Antananarivo. Deze middag neem je opnieuw de intrek in het boutique hotel La Varangue. Verken in de namiddag de gezellige hoofdstad en wandel tot het hoogste punt van de stad en laat je nadien verwennen met een lekker diner in het hotel.

DAG 08 | Antananarivo – Tuléar (O,L,D)

Vandaag vlieg je naar het zuidwesten van het eiland waar je terecht komt in de bizarre doornbossen bezaaid met baobabs. Aangekomen in Tuléar neem je de transfer naar een heel unieke lodge waar je de rest van de dag kan genieten van de omgeving en een frisse duik kan nemen in het zwembad.

DAG 09 | Tuléar – Anakao (O,L,D)

Na een heerlijk ontbijt neem je de transfer naar de haven en vaar je tot het Vezo vissersdorpje Anakao. Installeer je in je strandbungalow en geniet van een lekker seafood diner in het gezellige restaurant.

DAG 10-11 | Anakao (O,L,D)

Tijd om te relaxen! Heb je liever een voller programma? Ter plaatse zijn er tal van opties. Ga naar het Tsimanampetsotsa Nationaal Park met zijn doornachtige planten, traditionele geneeskrachtige kruiden en tien meter hoge baobabs. Ontmoet er speelse ringstaartmaki’s, schildpadden en een enorme diversiteit aan vogelsoorten bij het zoutmeer. Zoek het avontuur op en rijd met een quad door desolate woestijnlandschappen. Vaar met een kano naar het vissersdorpje en maak kennis met de vriendelijke Vezo bevolking. Zoek je rust, ontspanning en puur genot, dan brengen we je in de late namiddag naar het kleine eiland Nosy Santrana, waar je kan genieten van een romantische sundowner op het strand. Snorkelen, duiken en walvisspotten zijn ideaal om je ochtenden te vullen.

DAG 12 | Anakao – Tuléar – Antananarivo (O)

Vroeg uit de veren vandaag voor je ontbijt waarna je per boot terug keert naar Tuléar voor je binnenlandse vlucht naar Antananarivo waar je de laatste avond en nacht kan ontspannen in je charmant boutique hotel.

DAG 13 | Antananarivo – Addis Abeba – Brussel (O)

Na een laatste lekker ontbijt check je uit en neem je de transfer naar de luchthaven van Antananarivo waar je de terugvlucht via Addis Abeba neemt.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in België na een onvergetelijke ontdekking van het rode eiland.

Waarom is deze reis duurzaam?

Om de schatkist aan unieke en zeldzame diersoorten van Madagaskar te ontdekken, opteerden we voor een duurzaam verblijf in de Masoala Forest Lodge. Volledig opgetrokken uit duurzame natuurlijke bouwmaterialen en met minimale impact op de omliggende natuur is dit dé ideale plek om even volledig tot rust te komen. Je overnacht in op palen gebouwde bungalows waar de elektrische voorziening gebeurt door zonne-energie. Varen met houten pirogues, rondtrekken in de prachtige natuur of een tocht maken per zeekayak zorgen voor zo min mogelijk verstoring voor de wildlife. De lodge zet zich zeer actief in voor de lokale gemeenschap met hun actie #climate-change en via een educatief programma voor schoolkinderen over natuurbehoud. Een keer per week wordt het afval van het naburige dorp per boot opgehaald en verse visgerechten worden rechtstreeks bij vissers op het strand aangekocht.

Ook in de Anakao Ocean Lodge geniet je van je verblijf in een ecologisch vriendelijk concept. In de droge doornbossen in het zuiden is een duurzaam waterbeleid erg belangrijk en daarom wordt zout zeewater gefilterd en opgewarmd door zonne-energie. Het gebruik van natuurlijke materialen en het ontwerp van de strandbungalows zorgen voor een natuurlijke koeling zodat airco niet nodig is. De organische tuin is een bron van huisbereide producten voor de lekkere maaltijden.

Economische groei en fatsoenlijk werk

Armoedebestrijding

Samenwerking met ontwikkelingslanden

Cultureel en natuurlijk erfgoed

Welzijn van de lokale gemeenschap

Educatieve ontwikkeling

Sociale en gender gelijkheid

Afvalreductie en hernieuwbare energie

Fysieke integriteit en biologische diversiteit

Klimaatbescherming

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 6.480

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in U-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met FR-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.