1

Rondreis Chili, Bolivia, Peru & Ecuador

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 10.005/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Altijd al gedroomd van uitgestrekte zoutvlaktes, kleurrijke lagunas en sierlijke flamingo’s? Of dacht je eerder aan een bezoek aan een van de zeven nieuwe wereldwonderen: Machu Picchu? Liever een uitgebreide kennismaking met unieke fauna en flora op de Galápagoseilanden? Dan heeft Tooku goed nieuws voor jou, want je hoeft geen keuze te maken! Ontdek de highlights van deze vier landen tijdens deze 19-daagse ultieme bucketlist reis.

DAG 01 | Brussel – Santiago de Chile

Klaar voor je ultieme droomreis? Je neemt een internationale vlucht van Brussel naar Santiago de Chile. Weldra kent het Zuid-Amerikaanse continent weinig tot geen geheimen meer voor jou!

DAG 02 | Santiago de Chile (Chili)

Bienvenido in het bruisende Santiago de Chile. Na je lange vlucht geniet je van wat vrije tijd om tot rust te komen. Onze tip? Een bezoek aan de Mercado Central van Santiago! Het water loopt je in de mond bij het zien van de meest verse kingkrab die je ietsje later kan proeven.

Uitbreiding: Mysterie op het paaseiland

Breid jouw reis uit en waag je tussen starende ogen van de Moai en ontdek de Rapa Nui. Stap in het vliegtuig naar een van de meest afgelegen plekken ter wereld! Midden in de Stille Oceaan staan de bekende Moai op jou te wachten op het heuvelachtige Paaseiland. 

DAG 03 | Santiago de Chile – Calama – San Pedro de Atacama (O)

Op naar het noorden vandaag! Je vertrekt naar een charmante oase, midden in de droogste woestijn ter wereld: San Pedro de Atacama. Waan je in de namiddag op de maan als je door de Valle de la Luna of de Maanvallei wandelt. De spectaculaire vormen zijn stuk voor stuk natuurlijke kunstwerkjes. Grillig gevormde zoutkristallen zorgen voor surrealistische beelden. Een #mytookumoment waar je echt gelukkig van wordt? Vanop een plateau bewonder je de mooie zonsondergang boven de Maanvallei.

DAG 04 | San Pedro de Atacama (O)

Heb je altijd al een hoop flamingo’s willen spotten in zoutmeren en lagunes? Goed nieuws, want vandaag ga je richting de grootste zoutvlakte van Chili: Salar de Atacama! Onder deze gigantische witte vlakte ligt nog steeds een zoutmeer. Kurkdroge hitte doet het water verdampen met een oogverblindende zoutmassa als resultaat. Je bezoekt er ook het reservaat Los Flamencos dat bescherming biedt aan flamingo’s in de zoutmeren en lagunes. En de roze kleur? Dankzij de algen, wieren en mineralen in het water kleurt de flamingo roze.

DAG 05 | San Pedro de Atacama (O)

Vroeg uit de veren vandaag! Je beleeft een bijzonder moment bij zonsopgang bij de geisers van El Tatio die opspuiten uit de grond. Dit geiserveld in de Chileense Altiplano herbergt maar liefst 80 geisers en enkele thermale bronnen. De geisers zijn het spectaculairst in de vroege ochtend; plotseling schieten stoomwolken en kokend water de lucht in.

DAG 06 | San Pedro de Atacama – Ojo de Perdiz (Bolivia) (O,L,D)

Je ruilt Chili in voor Bolivia en zet koers richting de grens Hito Cajón. Heldere meren, zoals de Laguna Verde, en geisers en warmwaterbronnen staan vandaag op jouw programma! Je bezoekt de actieve geisers en fumarolen (mysterieuze openingen in de aardkost) van Sol de Mañana, de warmwaterbronnen van Polques en bewondert de Laguna Colorada. Wie geluk heeft, komt er misschien wel verschillende soorten flamingo’s tegen. Ook krijg je al een eerste kennismaking met de prachtige Siloliwoestijn, waar de Árbol de Piedra je statig staat op te wachten!

DAG 07 | Ojo de Perdiz – Salar de Uyuni (O,L,D)

Je verkent de prachtige Siloliwoestijn verder en passeert verschillende kleinere lagunes, zoals de Laguna Cañapa, Hedionda en Chiar Kota. Je stopt onderweg een aantal keer om de prachtige uitzichten op je camera vast te leggen voor het perfecte #mytookumoment. Je sluit af met een bezoek aan het oude treinkerkhof en neemt je intrek in een uniek uit zout opgetrokken hotel!

DAG 08 | Salar de Uyuni (O,L,D)

Het hoogtepunt van Bolivia? Dat beleef je vandaag! Wie wil er nu niet de grootste zoutvlakte ter wereld zien? Je bezoekt ook het eiland Inka Wasi waar je torenhoge cactussen vindt. Ook voor de mooiste zonsondergangen zit je hier volledig op je plek.

DAG 09 | Salar de Uyuni – La Paz – Cuzco (Peru) (O)

Vandaag verlaat je de prachtige regio van Zuid-Bolivia en neem je vanuit Uyuni een binnenlandse vlucht naar La Paz waar je overstapt richting Cuzco. Welkom in Cuzco! Kom in de namiddag tot rust in je hotel of verken de stad al wandelend. Liever een extra nacht in Cuzco? Vraag naar de mogelijkheden!

DAG 10 | Cuzco – Heilige Vallei – Aguas Calientes (O,L)

Start je dag goed met een lekker ontbijt! Daarna bezoek je de Heilige Vallei van de Inca’s in internationaal gezelschap. Het dorpje Pisac met zijn befaamde markt en ruïnes staat op jouw programma. Ook de zoutmijnen van Maras komen aan bod: een van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Een oogverblindende, witte schittering van de ontelbare zoutterrassen is het resultaat. Uiteindelijk kom je aan in het antieke dorpje Ollantaytambo waar je het indrukwekkende Incafort bezoekt. Hierna neem je de trein naar Aguas Calientes. Verblijf je in de boutique optie? Dan neem je eerst nog de bus samen met andere reizigers, want je hotel ligt op een wel heel bijzondere locatie!

DAG 11 | Aguas Calientes – Cuzco (O)

Een van de eerste bussen van de dag naar Machu Picchu? Daar stap jij op in het gezelschap van andere reizigers. Verblijf je in de boutique optie? Dan hoef je maar gewoon je hotel uit te wandelen en Machu Picchu springt al in het oog! Vandaag is het de dag dat jij een van de zeven nieuwe wereldwonderen ontdekt! Tijdens een begeleide rondleiding in internationaal gezelschap verken je de magische ruïnes van Machu Picchu; een unieke ervaring. Na de middag neem je de bus terug naar Aguas Calientes en daar stap je opnieuw op de trein naar Ollantaytambo om uiteindelijk weer in Cuzco aan te komen.

DAG 12 | Cuzco – Lima – Guayaquil (Ecuador) (O)

Het is je laatste keer in Cuzco tijdens deze reis! Na het ontbijt geniet je nog van wat vrije tijd in deze prachtige stad. Tegen de middag neem je een binnenlandse vlucht naar Lima en aansluitend de vlucht richting Guayaquil.

Dag 13: Guayaquil – Baltra – Santa Cruz (O,L,D)

Tijdens de komende vijf dagen ga je op ontdekking langs de Galápagoseilanden. Dit doe je aan de hand van island hopping. Verken verschillende eilanden terwijl je verblijft op hoofdeiland Santa Cruz en eiland Isabela.

Vroeg uit de veren, want je neemt een binnenlandse vlucht naar de Galápagoseilanden. Bij aankomst in de luchthaven van Baltra is er een transfer voorzien naar Puerto Ayora, gelegen op Santa Cruz. Onderweg stop je in de hooglanden en bij aankomst geniet je van een lunch aan de haven. Hierna bezoek je het Charles Darwin Research Station in de baai van Puerto Ayora. Hier worden de Galápagosreuzenschildpadden en de landleguanen bestudeerd en gekweekt. Je luistert er naar een interessante uiteenzetting over de verschillende biologische facetten van de eilanden.

Alternatief: Galápagos cruise

Wil je liever de Galápagoseilanden ontdekken per unieke cruise? Dat kan, bekijk de mogelijkheden Cruise langs de Galápagos eilanden.

Prijs op aanvraag.

Dag 14: Santa Cruz: North Seymour, Bartolomé, Plazas of Santa Fe (O,L,D)

Vandaag ontdek je een van de vier bovengenoemde eilanden, afhankelijk van de gekozen reisdatum en de uiteindelijke weersomstandigheden. Je doet dit aan boord van een klein jacht, waar ook lunch voorzien is. North Seymoureiland verbaast je met zijn fregatvogels, blauwvoet jan-van-genten, groene zeeschildpadden en Galápagoshaaien. Bartolomé-eiland is dan weer een fotogeniek pareltje: geniet van spectaculaire uitzichten vanaf de baaien op de unieke formaties van lava en vulkanische kegels. Ook het Santa Fe-eiland en de Plazaseilanden stellen niet teleur, want Galápagoszeeleeuwen en landleguanen voelen zich hier thuis. En het prachtige onderwaterleven, dat verken je al snorkelend!

Dag 15: Santa Cruz – Isabela (O,L,D)

Na het ontbijt ga je op pad naar Tortuga Bay. Wandel langs een weg bezaaid met cactussen naar de eerste stop: Playa Brava. Zeeleguanen, pelikanen en zeevogels verwelkomen je op het strand, wat een feest! Playa Mansa staat als volgende stop op je programma. Deze natuurlijke lagune wordt druk bezocht door blauwvoet jan-van-genten en andere vogels en biedt de gelegenheid voor een verfrissende duik. Na de lunch in de haven ga je aan boord van een speedboot richting Isabela-eiland. Bij aankomst in het hotel check je in en breng je nog een bezoek aan Flamingos Lake, de naam spreekt voor zich! Dineren doe je aan de haven.

Dag 16: Isabela (O,L,D)

Vandaag kies je zelf hoe je dag eruitziet. Hou je van wandelen? Kies dan voor een drie tot vier uur durende trekking naar de Sierra Negra en Chico vulkanen. Geniet onderweg van prachtige uitzichten en een picknickunch vooraleer terug te keren naar het hotel. Hierna ga je nog naar een van de beste snorkelplekken van de archipel: Concha de Perla. Zwem langs tropische vissen, zeeleeuwen, pinguïns en schildpadden! Toch liever iets anders op het programma? Ga dan naar de Las Tintoreras eilandjes per speedboot waar je aan een snorkelavontuur begint. Zeesterren, zee-egels, pinguïns, zeeleeuwen en, met wat geluk, reuzenmantas kruisen je pad in deze heldere wateren. Je keert terug naar het hotel voor je lunch. Hierna bezoek je een broedcentrum van de reuzenschildpad, enorm belangrijk voor het behoud van de diersoort. Als laatste op het programma staan nog enkele pareltjes: de Wall of Tears, Mirador Orchilla, Estero de Isabela en Playa del Amor. ’s Avonds geniet je van je diner in het hotel.

Dag 17: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil (O)

Vroeg uit de veren, want je vertrekt richting de haven van Isabela. Van hieruit neem je een speedboot naar Santa Cruz. Onderweg naar de luchthaven van Baltra stop je nog bij Los Gemelos: twee met groen begroeide kraters van vulkanische oorsprong, een aanrader voor vogelliefhebbers! Je neemt de binnenlandse vlucht naar Guayaquil waar je een laatste keer overnacht.

Dag 18: Guayaquil – Brussel (O)

Na een rustig ontbijt geniet je nog van een laatste vrije dag in Guayaquil. Tot op heden is het de belangrijkste havenstad voor het internationaal transport van bananen, cacao en koffie. In de wijk Las Peñas vind je prachtig gekleurde huizen, perfect voor jouw #mytookumoment. En wie van bruisende straten houdt, bezoekt zeker de Malecón 2000. Je kan ook deelnemen aan de excursie Guayaquil in een dag. ‘s Avonds neem je de internationale vlucht huiswaarts.

Excursie:
Guayaquil in een dag

Lees meer

Dag 19: Brussel

Vandaag kom je aan in Brussel. Tijd om na te genieten van jouw bucketlist reis, check!

Prijzen

Verblijf je liever in deluxe of boutique hotels? Vraag naar de prijzen!

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 10.005

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met LATAM, Boliviana de Aviación, Amaszonas, Aerolineas Argentinas, Tame of gelijkwaardig alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.