1

Rondreis Zimbabwe: Ultieme en exclusieve fly-in

Duurtijd17 dagen
Prijs vanaf€ 9.940/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Droom je ervan om de meest legendarische wildparken van Zimbabwe te verkennen in alle rust, vrijheid en exclusiviteit? Weg van de gebaande paden en het massatoerisme én in het gezelschap van vele dieren? Dan is deze ultieme fly-in luxe rondreis door Zimbabwe zeker iets voor jou. De vier mooiste, meest unieke en wildste parken van dit prachtige land worden gecombineerd in een avontuurlijk programma vol spannende safari activiteiten, interessante ontmoetingen en als kers op de taart krijg je er nog de wereldberoemde en adembenemende Victoriawatervallen bij. Safari’s doe je vanuit de lucht, vanop het vasteland en vanop het water en tijdens de vier panoramische transfervluchten in kleinere propellervliegtuigen bekijk je de Afrikaanse bush vanuit vogelperspectief. Uniek, je fototoestel zal amper kunnen volgen!

DAG 01 | Brussel – Harare

Klaar voor je vakantie? Je vliegt vandaag van Brussel naar Harare in Zimbabwe!

DAG 02-04 | Harare – Gonarezhou Nationaal Park (O,L,D)

Welkom in Harare. Hier neem je een propellervlucht naar Gonarezhou Nationaal Park, een van de laatst overgebleven ongerepte wildernissen van Afrika en het tweede grootste nationale park van het land met een oppervlakte van meer dan 5.000 km². Dit is een land van rode zandsteen, netelige struikgewassen, baobabs en van de olifanten, die hier met duizenden aanwezig zijn en die hun naam gaven aan dit park. Je gaat op verschillende 4x4 jeep safari’s en je bezoekt de Chilojo Cliffs en de Chivilila Falls. Dit is een waar dierenparadijs met fantastische en oneindig mooie vergezichten.

DAG 05 | Gonarezhou – Mana Pools Nationaal Park (O,L,D)

Geniet van een lekker ontbijt en een laatste ochtendsafari in Gonarezhou en stap aan boord van je volgende panoramische transfervlucht naar nog een stukje unieke natuur: Mana Pools Nationaal Park. Dit gebied maakt sinds 1984 deel uit van Unesco werelderfgoed en door zijn unieke ligging in het hart van een natuurlijke vallei en aan de Zambezi rivier kent het een rijk en divers aanbod aan fauna, flora en wild. Je safari activiteiten hier bestaan uit 4x4 jeep safari’s en begeleide bushwandelingen die voor een bijzondere en onvergetelijke ervaring zorgen. De liefhebbers kunnen hier ook vissen op catch & release basis. Interesse? Vraag ons zeker naar de mogelijkheden!

DAG 06 & 07 | Mana Pools Nationaal Park (O,L,D)

Laat je elke dag opnieuw weer verrassen door deze magische plek en neem deel aan de dagelijkse 4x4 safari’s en begeleide bush wandelingen. John’s Camp ligt genesteld tussen de Trichelia en Mahogany bomen en dit typische safari tentenkamp maakt echt deel uit van de natuurlijke wildernis. Dineer tussen kuddes buffels, wandel met olifanten, staar naar grote troepen leeuwen en geniet van adembenemende zonsondergangen in het gezelschap van gezellige nijlpaarden aan de oevers van de machtige Zambezi rivier. Wil je het nog wat avontuurlijker? Slaap dan een nachtje buiten op het sleep out platform en tuur naar de meest schitterende sterrenhemel.

DAG 08-10 | Mana Pools Nationaal Park - Matusadona Nationaal Park, Lake Kariba (O,L,D)

Je verlaat Mana Pools vandaag en je vliegt naar Matusadona Nationaal Park in het hartje van het mooie Lake Kariba. Dit kleine paradijs ligt verborgen van de rest van de wereld. Kom hier helemaal tot rust en wordt één met de prachtige natuur. Je vult je dagen met bootcruises op het meer, 4x4 jeep safari’s, begeleide bushwandelingen, vogels spotten, vissen, relaxen, heerlijk eten en puur genieten van deze schitterende omgeving en het bijzondere kamp.

DAG 11-13 | Matusadona Nationaal Park, Lake Kariba - Hwange Nationaal Park (O,L,D)

Stap een laatste keer aan boord van een klein transfervliegtuig en zet koers naar Hwange nationaal park. Hwange is het grootste nationaal park van Zimbabwe en is dankzij z’n 15.000 km² zo groot als de helft van België. Je logeert hier drie nachten in het uitstekende The Hide. Dit mooie kamp is gelegen op een stuk privédomein binnen het Hwange Nationaal Park en net daarom kan deze accommodatie jou verschillende buitengewone safari ervaringen aanbieden: dag en nacht 4x4 jeep safari’s, begeleide bushwandelingen en een zeer unieke ‘hide’, een ondergrondse schuilplaats gelegen aan de waterplas van de Lodge. Deze speciale locatie levert fantastische fotomomenten op. Camera ready, set, go!

Deluxe
The Hide

DAG 14 | Hwange Nationaal Park – Victoria Falls (O,L,D)

Je eindigt je indrukwekkende natuurrondreis in Victoria Falls en dus vlakbij de wereldberoemde Victoriawatervallen, die zich slechts op een tiental minuten wandelen bevinden. Geniet van een vrije namiddag, neem een verfrissende duik in het zwembad van Ilala Lodge of maak al een selectie van jouw meest memorabele fotomomenten.

DAG 15 | Victoria Falls (O,D)

Je bezoekt de Victoria Falls na het ontbijt met een Engelstalige gids en in de namiddag staat er nog, als afsluiter, een boottocht gepland bij zonsondergang met een aantal snacks en drankjes. Er is geen betere manier om afscheid te nemen van Afrika en om terug te blikken op al dat moois!

DAG 16 | Victoria Falls – Brussel (O)

Tijd om in te pakken. Vandaag vlieg je van Victoria Falls naar Brussel.

DAG 17 | Brussel

Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 9.940

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in L&H-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers, maaltijden en activiteiten volgens programma (niet privé), Engelstalige gidsen en chauffeurs, binnenlandse vluchten, alle toegangsgelden. Exclusief: visum, fooien, vertrektaksen luchthavens, toegangsgelden Victoriawatervallen, verzekeringen, alle dranken en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.

 

Let op:
Op de binnenlandse vluchten in Zimbabwe is er een strenge bagage restrictie van 15 kilogram per persoon (inclusief handbagage), verplicht in een soepele, zachte reistas.
Mana Pools nationaal park kan enkel bezocht worden tussen mei en midden november.
De minimum leeftijd voor deze reis is 12 jaar (wandelsafari’s!).
De wandelsafari’s zijn enkel mogelijk in kleine groepjes van maximum zes personen.