1

Waar beginnen

Ontdek meerMaar waar te beginnen? Daar helpen wij je met plezier bij verder. Gaat je hart bijvoorbeeld sneller slaan bij het zien van elanden, walvissen, fjorden, watervallen en rivieren? Dan moet je in Noordoost Canada zijn. Hou je wel van oneindige prairies, ijsberen en grote poolvlakten? Dan is Midden-Canada zeker iets voor jou. Oost-Canada is dan weer iets voor liefhebbers van cultuursteden zoals het betoverende Quebec, het kunstzinnige Montréal, het stijlvolle Toronto en het eerder Britse Ottawa. Ben je op zoek naar die ruige gebergtes, gletsjers en blauwgroene meren? Dan is West-Canada de juiste plek voor jou. En voor het echt wildere hart van Canada, moet je in de Yukon zijn, grenzend aan Alaska.

Wanneer ga je het best?

In welk seizoen ga je het best naar Canada? Het zomerseizoen is kort, maar overdonderend. De felgroene bossen en helblauwe meren komen het mooist tot hun recht in de zomermaanden. De temperaturen zijn gematigd en je geniet van het buitenleven. De start van de herfst is een prachtperiode in Oost-Canada, je geniet van het waanzinnige kleurenpalet van de natuur en hebt misschien wel geluk met een mooie nazomer. Een winter in Canada is voor de liefhebbers van knisperend zuivere lucht en witte sneeuwlandschappen. West-Canada bezorgt jou een wonderlijke kennismaking met poedersneeuw en Oost-Canada staat garant voor winterse avonturen met sneeuwscooters die oneindige sneeuwvlaktes doorkruisen. Kijk zeker eens naar onze winter wonderland ervaringen.

Zelf op pad met de auto

Een roadtrip is de perfecte manier om Canada te ontdekken. Het Oosten of het Westen, cultuur of natuur, per twee of met je gezin. Avonturiers, natuurliefhebbers, cultuurfans: Canada is er voor iedereen! Samen stellen we met plezier een reis samen op maat van jouw wensen. Voor je vertrek ontvang je van ons een uitgebreid roadbook, zodat je zorgeloos aan je roadtrip kan starten. Zie je zelf rijden niet helemaal zitten? Geen zorgen, we hebben ook enkele reizen waarbij je per trein en excursietransfers op verkenning kan. 

Westkust

Geniet jij intens van steile bergpieken, blauwe gletsjermeren en afgelegen lodges in de wildernis, dan match jij voor de volle 100% met West-Canada. Hier kan je je ook verwachten aan ontmoetingen met grizzly’s en boottochten op zoek naar walvissen en orka’s. Zelfs de bruisende stad Vancouver is omgeven door bergen. Het is een paradijs van onaangetaste natuur en gastvrijheid.

Oostkust

Het ongereptere oosten van Canada, dat zijn oorverdovend stille meren, glamping in oneindig groene bossen en cultuursteden als het multiculturele Montréal en het geschiedkundige Québec. Ontdek deze prachtige mix tussen cultuur en natuur via eindeloze natuurparken vol verrassende wildlife met als kers op de taart de impressionante Niagara Falls.

Wildernis

Wie Canada zegt, zegt natuur. Wilde dieren zoals beren of wolven leven er in alle vrijheid. Je kan deze ruige en ongetemde natuur in Canada op verschillende manieren ervaren, te voet, per kajak, rafting, via boottochten om walvissen te spotten, of zelfs vanuit de lucht. Op welke manier je ook op verkenning gaat, de natuur in Canada zal je niet teleurstellen.

Steden

Canada telt heel wat bruisende steden. In het westen heb je het jonge en levendige Vancouver. Ideaal te combineren met het Amerikaanse Seattle, net over de grens. In het oosten van Canada vind je cultuursteden zoals het Europees aandoende Quebec, het jonge en multiculturele Montréal, het hippe Toronto en de tweetalige ietwat Brits aanvoelende hoofdstad Ottawa.

Winter Wonderland

Wintersporter, deze is voor jou! Canada heeft prachtige bergen die in de winter magisch wit kleuren. Het mondaine skioord Whistler, het charmante bergdorpje Jasper of het oudste Banff National Park zijn dan ook de perfecte uitvalsbasis voor jouw winters avontuur. Geniet er van de poedersneeuw en ga skiën of snowboarden. Of ga eens voor iets anders, zoals snowshoeing, een hondensleetocht of ijsvissen.