1

Rondreis Canada: Journey through the Clouds

Duurtijd7 dagen
Prijs vanaf€ 2.840/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Accommodaties
  • Treinreis Rocky Mountaineer van twee dagen
  • Verplaatsingen & excursies volgens programma
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Heerlijk ontspannen reizen door Canada, zonder huurwagen? Leun maar al achterover: je start met Canada's mooiste treinreis en gaat van de ene naar de andere highlight met interessante excursietransfers. Deze rondreis start in Vancouver en eindigt een week later in Calgary, Canadese stad van de cowboys, ideaal om te combineren met een cruise naar Alaska. Je kan deze route eveneens in omgekeerde volgorde maken.

DAG 01 | Vancouver – Kamloops

All aboard! Jouw avontuur begint ’s morgens vroeg in het Rocky Mountaineer Vancouver Station. Neem plaats in een comfortabele stoel en laat je verwennen door de sympathieke gastvrouwen- en heren terwijl je door nauwe canyons en langs klaterende watervallen spoort. Tegen de avond kom je aan in Kamloops waar je naar je hotel wordt gebracht voor je overnachting in een comfortabel bed.

 

Superior

Kamloops hotel (georganiseerd door Rocky Mountaineer)

Meer weten over de Rocky Mountaineer? Dat lees je hier

DAG 02 | Kamloops – Jasper

Geniet ’s ochtends van je ontbijt terwijl de schitterende landschappen van de Thompson rivier, de Monashee en Cariboo Mountains voorbijglijden. Je geniet van spectaculaire uitzichten op met sneeuw bedekte pieken, de Pyramidwatervallen en de gletsjers van de Albreda ijsvelden. Bij helder weer verwelkomt Mount Robson, met zijn 3.954 meter de hoogste top van Canada, je net voordat je het bergdorpje Jasper binnenrijdt.

 

DAG 03 | Jasper

Vandaag ontdek je Jasper National Park tijdens een rondrit door de vallei van Maligne. Je gids deelt (bijna) al zijn weetjes over de Rockies met je en nadien geniet je van een boottocht op het gletsjermeer Maligne Lake. De bestemming van deze boottrip is Spirit Island, een van de meest gefotografeerde plekken in de wereld die onmiddellijk geassocieerd wordt met de Rocky Mountains. ‘s Avonds staat een natuurtocht op het programma en ontdek je de dieren van deze vallei. Vergeet je camera niet voor jouw #mytookumoment!

DAG 04 | Jasper – Lake Louise

Op je programma vandaag: het hart van de Rocky Mountains. Deze transfer neemt je per minibus over de beroemde Icefields Parkway mee naar het kleine bergdorp Lake Louise. Onderweg geniet je van allerlei prachtige uitkijkpunten en stop je aan de donderende Athabasca Falls en de chalet van de Athabasca Glacier om er een tocht met de Ice Explorer op de gletsjer en nadien over de Skywalk te maken. Je stopt ook nog aan the Weeping Wall, het azuurblauwe Peyto Lake en de machtige Crowfoot gletsjer vooraleer je aankomt in het idyllische Lake Louise.

DAG 05 | Lake Louise – Banff

Ontdek waarom de Cree-indianen deze vallei Yoho (‘ontzagwekkend’) vinden! Je gaat naar Moraine Lake en de Valley of the Ten Peaks, een unieke fotogelegenheid in de Canadese Rockies! Via de prachtige Kicking Horse Pass rijd je over the Great Divide naar de merkwaardige Spiral Tunnels en de prachtige watervallen van Takakkaw. Tegen de avond kom je aan in Banff.

DAG 06 | Banff

Je verkent Banff National Park en haar historische plaatsen. Verneem hoe de 11.000 jaar oude geschiedenis van Bow Valley veranderde toen drie spoorwegarbeiders een natuurlijke warmwaterbron herontdekten. Je bezoekt de natuurlijke highlights, zoals de Bow-watervallen, het uitkijkpunt Hoodoos & Bow Valley en maakt een boottocht op Lake Minnewanka. Met de gondellift van Sulphur Mountain aanschouw je op 2.000 meter hoogte de verschillende valleien van Banff National Park.

DAG 07 | Banff – Calgary

Je gaat vandaag met de Express Coach naar Calgary, Canada’s western stad bij uitstek waar in juli de jaarlijkse Stampede plaatsvindt. De bus zet je af aan de luchthaven voor de terugvlucht of aan het hotel in Calgary als je nog wat langer blijft. Zo sluit je deze mooie reis af als een echte cowboy met een inline dans!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 2.840

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, twee dagen aan boord van de Rocky Mountaineer in de Silverleaf klasse. Tijdens de treinreis zijn dranken, ontbijt, middagmaal en snacks inbegrepen. Vier excursietransfers en een bustransfer inbegrepen. Vluchten niet inbegrepen. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.